Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Stasjonær pc restarter av seg selv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Windows lagrer en feil årsak til omstart. Se i event log omlag samm tiden som melding i starten av tråden m

Årsak kan være flere ting, strømforsyning, minne, hovedkort, SSD, driver, eller programvare.

Drivere og programvare kan løses ved hjelp av endringer i installert programvare og drivere.

Lenke til kommentar

Første mistenkte er definitivt PSU. Hvilket merke og modell har du ? Mindre bra PSUer har f.eks ofte elektrolytiske kondensatorer som ikke holder særlig lenge, de kan både lekke og finne på andre rare ting. Og 6 år kan være lenge for en en slik strømtilførsel. Prøv å få testet maskinen med en PSU av relativt ny dato, helst noe som er 80Plus Gold eller bedre.

Lenke til kommentar

Jeg opplevde det samme. Kunne ikke finne info i Win-loggen engang om hvorfor maskinen restartet - uten blåskjerm engang. Bare restartet.

Fant ut etter mye om og men at det var PCI-porten for skjermkortet som var problemet. Puttet jeg skjermkortet i den andre PCI-porten, som bare var 4x, så gikk det uten problemer. Men på 16x PCIen, så restartet maskinen. Det kunne være etter ett minutts bruk, eller etter flere timer. Det hadde ingenting å si om jeg endret på hastigheten til PCI-porten til noe lavere enn 16x heller. Problemene startet veldig tidlig etter at den var ny.

Men nå er den sekundærmaskin, og sønnen opplever nesten ikke restarter. Så det virker som at det kan ha noe med jevnlig bruk å gjøre, over mer enn 3-4 dager. Så jeg aner jo fortsatt ikke nøyaktig hva det er, men det har nok med 16x PCI-porten å gjøre.

Jeg vet jeg ikke gir noen forklaring på problemet ditt, trådstarter, så det jeg vel egentlig gjør, er å forklare at det kan være nesten hva som helst. Man må bare prøve seg frem ut fra rådene man får her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...