Gå til innhold

Hva f.. er det med tyskere og Kiel-ferga?


Anbefalte innlegg

Da jeg var student var buffet relativt vanlig også her til lands. Feks søndags buffet på kina-restaurant etter en litt hard lørdagskveld. Episk. Eller de få gangene student-økonomien tillot hotell-frokost. Dengang var det vanlig at hoteller også lot folk som ikke bodde på hotellet betale for forkostbuffe. Var helt perfekt for studenter med dårlig råd. En fikk stilt oksehungeren til en lav pris. Helt ærlig kan jeg ikke huske at folk fylte sin tallerken med mer enn de spiste? Eller, noe økt svinn blir vel nesten naturlig. Bestiller folk fra menyen så får du maten og det var det. Ved en buffet kan folk gå mange ganger, og kanskje tar folk en ekstra tur selv om de egentlig er forsynte?

Bortsett fra hotellfrokost så er det vel stort sett buffeen på sandefjord-strømstad fergene jeg har prøvd de siste 10 ish årene. 

Og jeg kan ikke huske at jeg har reagert på at folk fyller tallerken helt til randen. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
bojangles skrev (54 minutter siden):

Dengang var det vanlig at hoteller også lot folk som ikke bodde på hotellet betale for forkostbuffe.

Det er fortsatt vanleg men det er eit tilbod som ikkje alltid blir annonsert særleg mykje. Dei fleste stadar må du ta kontakt med hotellet for å bestille.
Ser at Grand Hotell i Oslo annonserer at det koster 450 kr pr. pers å kjøpe frokost i Grand Café om du ikkje har overnatta.
På hotell Britannia i Trondheim koster det 495 kr for voksne og 210 kr for barn å kjøpe hotellfrokost i Palmehaven. Dette er så vidt eg veit dei fyraste og sværaste hotellfrokostar som ein kan få i Norge.
Ein får også kjøpt billegare hotellfrokostar, ser at mange Thon hotell selg hotellfrokost for 249 kr pr. pers. (prisen varierer litt frå hotell til hotell).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Boing_80 skrev (På 8.9.2024 den 1:20 PM):

Du så dette hos tyskerne. Nordmenn er vel heller ikke noe bedre?

Color-Line(cowboy-line) jeg snakket om, ingenting annet universelt. Mennesket er jo et tragisk skaperverk i seg selv. Men etter 20 x buffet på denne balja så er min observasjon og personlige statistikk klar.Tyskland vinner hysteriet rundt grafsing..  I alle fall i min omkrets rundt i restauranten. 

 

Lenke til kommentar
Nedward skrev (1 time siden):

Jeg stiller meg bak forslaget om at dem som sitter igjen med en haug på tallerkenen må betale for matsvinnet. Hadde løst problemet med grådigheten tvert.

Da hadde vel de igjen løst problemet ved å dra på dass å stikke fingern i halsen..

Lenke til kommentar
Sovna skrev (37 minutter siden):

Da hadde vel de igjen løst problemet ved å dra på dass å stikke fingern i halsen..

Tenker at det er eit langt mindre problem. For det fyrste så er det nok få som er så gjerrige at dei bruker det trikset så veldig mange ganger, og for det andre så er største problemet med dei som forsyner seg grovt på bufféen at dette er mat som nokon andre kunne spist om resten fekk ligge igjen på bufféen.
Alt som kunden har lagt på fatet må kastast etterpå uansett om det er urørt. Så vidt eg har forstått så er det heller ikkje brukandes til dyrefor av frykt for at maten kan inneholde tannpirkarar og andre gjenstandar som kan utgjere ein fare for dyret.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
robertaas skrev (På 8.9.2024 den 4:10 PM):

For de som virkelig vil gjøre en dyp studie i dyrisk adferd eller bare slanke seg kan dra på 2-stjerners all inclusiv hotell i Egypt eller Tyrkia med mye tyskere og russere.

For slank blir man, såfremt man ikke rekker å komme først i matkøen mener du?? 😅 Tviler nemlig ikke..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...