Gå til innhold

Snart - en verden uten krig


Anbefalte innlegg

Den 24.desember 1914 gikk en ung britisk soldat som het Jim Prince, gjennom ingenmannsland for å snakke med en tysk infanterist: Jeg er sakser. Du er angelsakser. Hvorfor slåss vi spurte tyskeren ham. Mange år senere innrømmet Prince: Jeg vet fremdeles ikke svaret på det spørsmålet.

I en ekstraordinær uke i 1914 møttes britiske og tyske soldater som venner, de spilte fotball og utvekslet til og med julegaver. Denne våpenhvilen var naturligvis uoffisiell. Generalene ville ikke at troppene deres skulle oppdage at fienden ikke var det onde monstret som krigspropagandaen framstilte. Den britiske soldaten Albert Moren sa senere: Hvis våpenstillstanden hadde vært en uke til, ville det ha vært svært vanskelig å få krigen i gang igjen. Denne spontane våpenhvilen vitner om at selv mange yrkessoldater lengter etter fred, de ønsker ikke krig. De fleste soldater som har opplevd krigens redsler, vil si seg enig i det spanske ordtaket: La ham gå til krig som ikke vet hva krig er. En verdens omfattende meningsmåling blant alminnelige mennesker ville utvilsomt avdekke at et overveldende flertall foretrekker fred framfor krig.

Men hvordan kan dette universelle ønsket om fred omsettes til virkelighet en verden uten krig. Før det kan bli slutt på krig, må det skje en holdningsendring. I vedtektene til FNs organisasjon for undervisning, vitenskap og kultur heter det: Ettersom krig begynner i menneskenes sinn, er det i menneskenes sinn at en må bygge opp forsvaret av freden. Men dagens samfunn, hvor mistillit og hat florerer, blir stadig mer voldelig, ikke mer fredelig.

Ikke desto mindre har Jehova Gud selv lovt at mennesker som er rettferdig innstilt, en dag vil bli innprentet fred i sinnet. Gjennom profeten Jesasja 2:4 sa han: Han ( Gud ) skal skifte rett mellom folkeslag, felle dom ( bringe orden i forholdene) for mange folk. De skal smi sine sverd om til plogskjær og spydene til vingårdskniver. Fol skal ikke mer løfte sverd mot folk og ikke lenger lære å føre krig. 

Er det mulig å foreta en så betydelig holdningsendring. Vil folk noen gang lære å verne om freden i stedet for å forherlige krig. Tenk på det som skjedde med Wolfgang Kusserow.  1942 ble denne tyske 20 åringen halshogd av nazistene fordi han ikke ville lære å føre krig. Hvorfor valgte han å dø. I en skriftelig erklæring siterte han flere bibelske prinsipper, blant annet: Du skal elske din neste som deg selv og Alle som griper til sverd, skal omkomme ved sverd. ( Matt 22:39) og 26:52) Han spurte så ironisk: Har vår Skaper latt alt dette bli nedskrevet for trærne.

Gud Ord, som er nedskrevet i Bibelen, utfolder kraft og drev dette unge vitnet for Jehova til å jage etter fred, uten hensyn til konsekvensene. (Heb 4:12) (1.Pet 3:11) Men Wolfgang Kusserow var ikke den eneste som på den måten jaget etter fred. I boken The Nazi Persecution of the Churches 1933-45 viser J.S.Conway til offisielle naziarkiver som bekrefter at Jehova vitner som gruppe betraktet nektet å gripe våpen. Som Conway påpeker, betydde et slikt modig standpunkt praktisk talt at de undertegnet sin egen dødsdom.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

( Sitat: Snart - en verden uten krig)

Vel... profeten Daniel fikk et syn som handlet om fremtiden i Dan.8.15-27, men forstod ikke synet enda han fikk det forklart? Det samme problemet får man ut fra Esek.38.3-23, ingen utsikter til fred før hevnen er tatt! - Bare fortsett å lese om dette oppgjøret hvor snart det kan komme (i Åp.20.6-8.)

 

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (På 9.9.2024 den 7:44 PM):

( Sitat: Snart - en verden uten krig)

Vel... profeten Daniel fikk et syn som handlet om fremtiden i Dan.8.15-27, men forstod ikke synet enda han fikk det forklart? Det samme problemet får man ut fra Esek.38.3-23, ingen utsikter til fred før hevnen er tatt! - Bare fortsett å lese om dette oppgjøret hvor snart det kan komme (i Åp.20.6-8.)

 

en håp, en tro, en dåp

Det betyr bare en sann religion

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...