Gå til innhold

Atari ST reperatør


Anbefalte innlegg

Hei! Har noen forslag til hvor jeg kan sende min Atari ST på reperasjon? Gjerne på sør-østlandet, men hvis den likevel må sendes er det ikke så nøye hvor i landet.

Flyttet på den her om dagen, og nå dukker det opp tre bombeikoner på skjermen ved boot (unaligned word access). Hadde vært fint med skifte av kondensatorer i samme slengen. Floppy skal være fungerende, og samme med en UltraSatan jeg bruker til SD-kort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke det er så mange her i Norge som driver med Atari spesifikt. Ville prøvd å finne ut hva som skaper problemet, og enten lære å fikse det selv eller levere det til en mer generisk elektronikk reparatør med beskrivelse av hva som må gjøres for å fikse problemet. Første jeg fant holder til i Mosjøen. 

3 bomber er i følge wikipedia "Address Error". Utifra at den feilet etter du flyttet på den så vil jeg tro at en eller flere RAM chipper har dårlig kontakt, og at man da bare trenger å gå over loddepunktene. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Dette er relativ gamle maskiner nå, så det tynnes veldig ut med folk som har god kompetanse på dette.

Mitt tips er å oppgradere til en MiSTer FPGA. Der lager man selve maskinen i hardware via software. Altså får du en maskin som fungerer akkurat som hardware bare med mer moderne og standardisert I/O.

Her er litt info om hvordan software fungerer
https://github.com/MiSTer-devel/AtariST_MiSTer

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...