Gå til innhold

Tre karer som ønsker å flytte sammen men har aldri flyttet hjemmefra. Noen tips?


Gjest f23f0...be5

Anbefalte innlegg

Gjest f23f0...be5

Hei, vi er tre menn mellom 18-22 år som bor på steder vi ønsker desperat å komme oss vekk fra. Jeg skriver på vegne av alle tre. Vi vurderer veldig sterkt å flytte da en av oss allerede går på skole der vi tenker å flytte og kvalifiserer for borteboerstipend og har jobb ved siden av. En av oss jobber fast på en arbeidsplass der bosted ikke har noe å si og sistemann er på leten etter ny jobb akkurat nå. Dessuten kommer vi veldig godt overens og har null problemer med å bo sammen i lengre perioder. 
Vi har lest mye om hva som er å forvente å bo for oss selv for første gang, og vi føler vi er modne og klare nok for ansvaret som medfølger
Vi ønsker gjerne å høre folkets erfaringer og tips angående en rekke spørsmål. Spørsmålene vi har er:

- Burde vi sikte for enebolig selv om det koster mer? To av oss er musikere og tenker det vil bli mye mer komfortabel å vite at vi ikke er til bry for andre når det gjelder støy. Vi syntes det også generelt er mye mer komfortabelt selv om det blir dyrere.

- Om det ender opp med at vi leier en leilighet, hvordan fungerer det med støy og generell forskjell? Vi kan fint være stille om det trengs men hva forventes? Kan man prate normalt og ha rolig musikk i bakgrunn uten å bli halshugd av naboer?

- Vi ønsker gjerne å være så forberedt som mulig, så hva er deres erfaring med å flytte ut? Var det noe som skjedde som du ikke hadde forventet? Generelle tips som dere ønsker å dele?

- Er det dumt å ta med kjæledyr?  Generelt sett er det en dum ide for nye voksne har vi skjønt, men en av oss har en katt som betyr enormt mye for han (lang histore) og vi ønsker veldig sterkt å ha den med oss. Så klart må utleier tillate dyrehold men er det virkelig for dumt å ta med katt til kollektivet? 

- Er det verdt det? Vi tre bor alle på tre forskjellige steder og alle stedene er midt ute på landet. Vi orker rett og slett ikke distansen fra alt annet og miljøene her samtidig som at alle 3 har et ganske dårlig forhold til familiene våres. Vi tror at det skal være veldig overkommelig med tanke på at to av oss er i fullt arbeid og en av oss mest sannsynlig får stipend. Vi har heller ikke noen høye standarer når det gjelder levemåte så vi klarer oss fint med et billigere sted å bo og å leve low-budget. Men så ønsker vi å vite om det virkelig er verdt det eller om det er best å holde oss hjemme selv om vi overhodet ikke liker det.

Det er i hovedsak det vi lurer på. Vi setter enorm pris på det om noen tar seg tid til å lese gjennom og dele sine tanker og erfaringer. 

Mvh. Tre dritleie karer fra bygda

 

 

Anonymous poster hash: f23f0...be5

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å bo sammen med venner er vanskeligere enn dere tror.

Skriv en offisiell økonomisk kontrakt om ansvarsforhold.

Skriv også gjerne en sosial kontrakt mellom alle tre som regulerer forholdene dere imellom. Typ "roommate agreement" fra Big Bang Theory. Det er nødvendig å fordele ansvar for absolutt alt - slik at noen ikke gjør mer enn andre og blir bitre over det. Eller at det oppstår ugreie situasjoner med bråk eller kjæresteforhold eller andre ting.

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

"alle 3 har et ganske dårlig forhold til familiene våres."

Du mener det er en av grunnene til at det blir en suksess, men som en kynisk outsider kan jeg si at det er heller omvendt. 

Du spør om hvordan dere kan forberede dere. Bidra med praktisk arbeid hjemme og kom overens med alle som bor der. Det er sånne man vil bo sammen med.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Man bør ha en plan om hva som skal skje når en av dere velger å flytte ut.

Det å drive med musikk i en leilighet er ikke å anbefale dersom det gir lyd. Selv musikk på lav volum og normale samtaler kan ofte høres inne hos naboen. Katten skal selvsagt være med.

Dere bør estimere kostnader for en hel enebolig opp mot tre små hybler til hver av dere. Husk at kommunale avgifter, strøm, renovasjon utgjør en betydelig sum som ikke nødvendigvis er inkludert i månedlige husleiekostnader. Enebolig kan kanskje utløse behov for bil.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...