Gå til innhold

Bibelen


Anbefalte innlegg

Noe bemerkelsesverdig ved Bibelen er dens nøyaktighet når det gjelder detaljer og også den fullstendige harmoni som preger dens beretning. I slektsregistrene i 1.Mosebok, kapitlene 5 og 10, oppgir den for eksempel slektleddene fra det første menneske, Adam til Noahs sønner. Det dreier seg her om en periode på over 2000 år. Senere skrev presten Esras i Krønikebok og brukte de første ni  kapitlene til å repetere og videreføre disse slektsregistrene. Hans beretning kom på den måten til å omfatte ytterligere 1500 år og fører oss fram til den tid da israelittene vendte tilbake fra fangeskapet i Babylonia.

Enda senere gjenga både Matteus og Lukas i sine evangelier viktige deler av disse tidligere beretningene og førte slektsregistrene helt fram til Jesus Kristus. ( Matt 1:1-17) ( Luk 3:23-38) Under Guds ånds ledelse redegjorde bibelskribentene på den måten for slektslinjen helt fra vår første far, Adam, til Jesus, Menneskesønnen som framsto over 4000 år senere. Legen Lukas skrev i sin evangelieberetning. Jeg ( har nøye ) gransket alt sammen fra første av, ( for) å nedskrive det i sammenheng. ( Luk 1:3)

Beretningen er virkelig både nøyaktig og logisk. Bibelen taler om tidlige historier. ( 1.Mos 2:4 ( 6:9) Disse kan ha blitt muntlig overlevert. Men hvilken garanti har vi i så tilfelle for at de er pålitelige. Gud skapte det første menneske, Adam, fullkomment. Adam gjorde senere opprør mot Jehova Gud og Gud dømte ham til døden. Det tok imidlertid lang tid før hans kropp som en gang hadde vært fullkommen ble så nedbrutt at han døde. Han levde i 930 år, helt til den tid da Lamek, Noahs far levde og lamek kunne derfor ha fått opplysning om menneskenes tidlige historie direkte fra Adam. Lamek kunne så fortelle alt dette videre til Noah og til Noahs sønn Sem, som fysisk sett var så nær fullkommenheten at han levde i hele 500 år etter vannflommen. Sem kunne overbringe Abraham og hans sønn Isak detaljerte opplysninger om verden før vannflommen. Isak kunne fortelle dette videre til sin sønnesønn Amram, Moses far.

Når den tidlige historie skulle bringes videre fra Adam til Moses ved muntlig overlevering, var det således ikke nødvendig med mer enn fem ledd-Lamek, Sem, Isak, Levi, og Amram. På grunn av den nedarvede ufullkommenhet og sannsynligvis også på grunn av de forandrede forholdene etter vannflommen ble imidlertid menneskene stadig svakere. Isak levde således bare i 180 år og Moses i 120 år. Da menneskets levealder kom helt ned i 70-80 år, fant Skaperen det passende å sørge for at menneskenes tidlige historie ble nedskrevet, slik at beretningens nøyaktighet kunne bli bevart.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
harme skrev (11 timer siden):

Noe bemerkelsesverdig ved Bibelen er dens nøyaktighet når det gjelder detaljer og også den fullstendige harmoni som preger dens beretning.

Dette er direkte løgn. Bibelen er full av unøyaktigheter, motsigelser og direkte historiske feil. Du kommer kun fram til din påstand ved å aktivt lukke øynene for alle disse feilene.

Den starter jo allerede i 1. Mosebok med en skapelsesberetning hvor sola blir til etter at jorda finnes, som er så åpenbart feil som det kan få blitt. Og slik fortsetter det.

 

harme skrev (11 timer siden):

I slektsregistrene i 1.Mosebok, kapitlene 5 og 10, oppgir den for eksempel slektleddene fra det første menneske, Adam til Noahs sønner.

Og det finnes INGEN bevis for at noe av dette er korrekt, men mange arkeologiske og geologiske bevis på at dette er totalt feil. Et enkelt eksempel er jo alle arkeologiske spor av menneskesamfunn som er (ti-)tusener år eldre enn Adams skapelse, og spor av mennesker som er hundretusener år eldre.

Bibelen til og med selvmotsigende her, da den på den ene side hevder at Adam, Eva og deres barn er de første menneskene, men samtidig hevder at det fantes grupper av mennesker andre steder.

harme skrev (11 timer siden):

Enda senere gjenga både Matteus og Lukas i sine evangelier viktige deler av disse tidligere beretningene og førte slektsregistrene helt fram til Jesus Kristus. ( Matt 1:1-17) ( Luk 3:23-38)

Og pussig nok siterer både Matteus og Lukas (i skriftstedene du siterer) slektstreet til Josef - og disse to slektstrærne er totalt forskjellige! Dette er ikke nøyaktig, men derimot bemerkelsesverdig unøyaktig. Jeg er helt klar over at kristne apologeter bortforklarer denne klare motsigelsen med at en av dem egentlig lister opp Marias slektslinje, men det er ikke det som står i Bibelen. Begge evangeliene sier helt konkret at dette er Josefs slektslinje, så hvis en av dem egentlig lister Marias, så har du jo uansett en unøyaktighet der.

Resten av innlegget ditt er preken, med totalt mangel på bevis for en eneste nøyaktighet.


Ideen om at Bibelen skulle være helt uten motsigelser og feil, er faktisk ganske ny. Opp gjennom kristendommens historie har det aldri vært viktig at Bibelen skulle være perfekt, det viktige var troen på Jesus og hans offer for våre synder.
Ideen om en perfekt Bibel begynte først å få fotfeste på slutten av 1800-tallet, som et slags forsvar mot den framvoksende sekularismen, og har tydeligvis slått rot i Jehovas Vitner. Det er mer enn litt ironisk at JV tydeligvis er veldig opptatt av at Bibelen er perfekt, men de feiltolker den allikevel i hytt og pine. Hvor mange ganger har ikke JV feiltolket den og feilaktig spådd armageddon 😣

Endret av Capitan Fracassa
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Hvorfor drar noen mennesker Bibelens moralnormer i tvil. Forbyr ikke Bibelen slike ting som mord, ekteskapsbrudd, tyveri og det å si falskt vitnesbyrd mot sin neste. Bibelen går lenger enn menneskelige lover. Den sier at en ikke skal begjære noe av det som tilhører ens neste og at en skal elske sin neste som meg selv. ( 2.Mos 20:13-17)(Markus 12:31)

Noen mener imidlertid at moralen i disse kravene ikke er i overensstemmelse med den moral som finnes i andre deler av Bibelen. De kommer med følgende innvending: Hvordan kan jeg tro at Gud har tilveiebrakt Bibelen, når den ikke bare inneholder en god morallov men også forteller at Noah drakk seg full og at Amnon voldtok sin halvsøster Tamar og inneholder beretninger om andre sjokkerende hendelser.

Tenk over dette. Hvorfor forteller Bibelen om slike ting. Er det for å underholde leserne med umoralske historier eller for å tilskynde dem til å følge en urett handlemåte. Når den for eksempel forteller at Noah ble beruset, er det da for å oppfordre leseren til å drikke seg full. I beretningen i 1.Mos 9:20-27 vil du ikke finne noe som kan framkalle et ønske om å gjøre den samme erfaring som Noah. Det som blir understreket, er tvert imot den upassende oppførsel som noen av Noahs etterkommere la for dagen ved denne anledningen og de dårlige følger dette fikk og den respektfulle oppførsel andre viste og de velsignelser det medførte. På samme måte er det med beretningen om Amnons krenkelse av Tamar. Bibelen understreker den store skam som kom over Tamar og viser at Amnon mistet livet på grunn av det han hadde gjort. (2.samuel 13:1-29)

Hvorfor inneholder Bibelen slike beretninger om som har fulgt en urett handlemåte. Fordi vi kan lære noe verdifullt av dem. Apostelen paulus sa at disse eksempler ble nedskrevet til advarsel for oss. ( 1.Kor 10:11) De innprenter i vårt sinn betydningen av de høye moralnormer som blir tydelig uttrykt andre steder i Bibelen. ( Ords 20:1) (1.kor 6:9-10) Ved å fortelle om de synder som ble begått av mennesker som blir omtalt som Guds tjenere, gir bibelskribentene en ærlig og oppriktig framstilling av begivenhetene. En slik ærlighet og oppriktighet var ukjent blant de egyptiske og aasyriske historieskrivere og blant andre historieskrivere i gammel tid.

Hvor mange skribenter avslører i vår tid sine egne synder. Bibelskribentene gjorde det. Moses fortalte åpent om de feil han selv og hans folk begikk. Det ble ikke dekket over de synder som ble begått av slike fremtredende menn som David, Salomo, Apostelen Peter og andre. Denne ærlighet og åpenhjertighet er helt i samsvar med det faktum at Bibelen er en sannferdig bok som inneholder høye moralnormer. Du venter ikke at Guds Ord skal forvanske kjensgjerningene eller skjule sannheten, er det da Bibelen eller den som kritiserer den for dens ærlighet, det er noe i veien med ? Hvis boken bare var et velskrevet, religiøst propagandaskrift, kunne skribentene med letthet ha fjernet alle de anstøtelige skriftstedene. Ateister i sin alminnelighet som trumferende peker på slike skriftsteder som bevis for at Bibelen er en usivilisert og selvmotsigende bok, gjør noe som i virkeligheten er et fortrinn, til et lyte. Ingen annen bok har utstrålt en mer fullstendig ærlighet.

Endret av harme
Lenke til kommentar

Hvorfor er det så viktig å levere "religionhat" om man selv er ikke-troende eller sanner en annen religion? For meg som barnefar og i en riktig nok voksen alder er dette en hva som Internetten sier "WTF". Motbevis meg Gud eller vi alle er et resultat av en AI?

Lenke til kommentar

Ordspråkene 2:21-22 blir gjennomført over hele jorden. De oppriktige skal bo i landet men de ugudelige skal utryddes av landet og de troløse skal rykkes bort fra det.

Ikke bare noen få diktatorer eller krigsforbrytere men alle opprørere og alle som har støttet opp om urettferdigheten vil bli fjernet når Jehova Gud ødelegger all falsk religion. og når han deretter iverksetter sin Harmageddon-krig.( Åp 17:5-18) Guds sønn vil dessuten fjerne den innflytelse som usynlige skapninger, skapninger utenfor jorden, øver på menneskene for å påvirke dem til å gjøre det som er galt. vi sikter ikke til noen eiendommelige, kjødelige skapninger på Mars eller på en annen planet i verdensrommet.

Vi sikter til de usynlige makter som Bibelen omtaler Satan Djevelen og hans forbundsfeller blant åndeskapningene. ( Ef 6:12) Du har i vår tid sett beviser for hvordan de har øvd sin innflytelse på menneskene og fått dem til å gjøre seg skyldig i voldshandlinger og blodsutgytelser som en ikke finner noe sidestykke til. Kongen i Guds rike har makt til å gjøre det som vitenskapsmennene med sine kjernefysiske våpen aldri ville kunne klare å uskadeliggjøre slike demoniske makter. (Åp 20:1-3 

Hva vil det at denne utrensking finner sted, bety for dem som får lov til å overleve. Det vil bety at det vil bli slutt på all krig og enhver form for opprustning. ( Sal 46:10) Tenk over hvilke velsignelser det vil føre til. Verden bruker nå over 140 millioner kroner i timen til våpen og militære styrker. Minst fire mann må arbeide for at en soldat skal kunne holdes bevæpnet tilføres forsyninger og skaffes mat. En slutt på rustningskappløpet ville således føre til at 75 millioner mann kunne gå over til fredelige oppgaver.

Ville du ikke glede deg over å oppleve noe slikt. Det er imidlertid bare Guds rike som kan skape et grunnlag for total nedrustning. Enhver som vil overleve og bli underlagt dette rikes rettferdige styre må først ha oppfylt det krav som blir omtalt i Esaias 2:4: De skal smi sine sverd om til hakker og sine spyd til vingårdskniver, et folk skal ikke lenger løfte svedr mot et annet og de skal ikke mer lære å føre krig.

Lenke til kommentar
harme skrev (19 timer siden):

Hvorfor drar noen mennesker Bibelens moralnormer i tvil.

Nå vet jeg at du ikke tenker selv, og bare kopierer disse tekstene fra jw.org, men jeg svarer allikevel:

Fordi Bibelen har utallige eksempler på at Gud selv utfører utallige drap på uskyldige, og at han godkjenner eller befaler andre å gjøre slike handlinger - i tillegg til eksempler på at han lyver, straffer uskyldige for det andre har gjort, og at Bibelen er for slaveri - blant mye annet.

harme skrev (19 timer siden):

Forbyr ikke Bibelen slike ting som mord, ekteskapsbrudd, tyveri og det å si falskt vitnesbyrd mot sin neste.

Jo, samtidig som den tydelig viser at Gud ikke egentlig mener dette, men synes mord, tyveri og falsk vitnesbyrd er helt fint når det passer han.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Alfred_A skrev (19 timer siden):

Hvorfor er det så viktig å levere "religionhat" om man selv er ikke-troende eller sanner en annen religion?

Du er klar over at dette er et diskusjonsforum. Hvis du ikke ønsker å se diskusjoner om religion, bør du kanskje ikke være med her.

Men «religionhat»? Jeg gjør ikke annet enn å vise hva Bibelen faktisk sier, og bedømme det slik normalt moralske mennesker ville bedømt hva som helst annet enn religionen de tror på.

Alfred_A skrev (19 timer siden):

For meg som barnefar og i en riktig nok voksen alder er dette en hva som Internetten sier "WTF".

Denne setningen skjønte jeg ikke…

Alfred_A skrev (19 timer siden):

Motbevis meg Gud eller vi alle er et resultat av en AI?

Å skulle motbevise en ikke-falsifiserbar påstand er umulig. Du kan jo forsøke å motbevise at jeg har en usynlig drage i garasjen min. 

Men at fantasifulle påstander er lagd slik at de er umulig å motbevise, betyr ikke at det er noen god grunn til å tro på dem, eller at det ikke finnes gode argumenter for hvorfor det er irrasjonelt å tro på dem.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Bibelen er virkelig Jehova Guds Ord.

En by som aldri mer skulle bli gjenoppbygd. Det var det som ble forutsagt om byen Babylon som en gang var verdens hovedstad. Ifølge den bibelske profetien skulle den bli til grusdynger og til en bolig for sjakaler og ugler. Den skulle aldri mer reise seg igjen. ( Jeremias 51:37) ( Es 13:20-22) ( Es 14:22-23)

Er dette bare historie som blir framstilt som profetier? Nei, det kan det ikke være. Hvorfor ikke. Fordi Babylon fremdeles var bebodd så sent som i det første århundre etter kristus. Det var dessuten høyest usannsynlig at en by som Babylon ikke skulle bli gjenoppbygd. Arkelogene vet at når en by i gammel tid ble ødelagt, ble det vanligvis bygd en ny by på det samme stedet, særlig hvis den hadde hatt en gunstig beliggenhet. Og byen babylons gunstige beliggenhet gjorde den til en av de største byer som historien kjenner til. Til tross for dette gikk profetien i oppfyllelse.

Byen ligger ikke langt fra Bagdad og et stort antall turister strømmer dit nesten daglig. De blir vanligvis dypt skuffet og de utbryter nesten i kor at det ikke er noe å se der. De venter å finne palasser, templer og Babel tårn, de får bare se en mengde ruiner som er grå og som holder på å smuldre bort og på ingen måte er imponerende. Den ødeleggelse som menneskene. Det er ikke lenger mulig å påbegynte, er blitt fullbyrdet av naturen. Ingen menneskelig makt kan stanse dette forfall. Det er ikke lenger mulig å gjenoppbygge byen Babylon, dens skjebne er beseglet.

Byen Babylon er et ubebodd sted, et sted hvor turistene stopper opp, betrakter ruinene en stund for så å reise videre. Kunne Esaias eller Jeremias ha iverksatt det guddommelige påbud som de profetiene de skrev, innholdt? Det kunne de umulig ha gjort. Men han som inspirerte dem til å nedskrive disse profetiene, Jehova Gud kunne sørge for at de ble oppfylt og det har han også gjort.

Lenke til kommentar
harme skrev (15 timer siden):

Bibelen er virkelig Jehova Guds Ord.En by som aldri mer skulle bli gjenoppbygd. Det var det som ble forutsagt om byen Babylon som en gang var verdens hovedstad.

Rent bortsett fra at Babylon aldri har vært verdens hovedstad, så er altså den eneste muligheten du kan komme på for at dette skjedde, er at Gud kom med ordene? Er det virkelig ingen andre muligheter?

Men hva med profetiene i Bibelen som har vist seg å ikke være sanne? De må jo i følge din logikk bevise at Bibelen ikke er Guds ord, og det er jo flust av disse også. Det mest åpenbare eksempelet er jo Jesus som sa at Guds rike på jorda ville komme før alle disiplene var døde. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

The Encyclopedia Americana sier: Byen ( Babylon ) ble inntatt av perserne under Kyros den store i 539 f.kr. Senere planla Alexander den store å gjøre Babylon til hovedstad i sitt orientalske imperium men etter hans død mistet Babylon gradvis sin betydning. I dag er det bare ruiner igjen av byen og ingen bor der.

1.Mos 10:8-10: Nimrod viste seg å være en mektig jeger i opposisjon til Jehova og begynnelsen til hans rike ble Babel ( som senere ble kalt Babylon )

Dan 5:22-23: Og du, Belsasar ( Babylons konge). Du har opphøyet deg mot himmelens herre. Du priste dine guder av sølv og gull, kobber og jern, tre og stein, de som verken ser eller hører eller skjønner noe. Men den Gud, som har ditt liv i sin hånd og som rår for hele din lagnad, ham har du ikke æret.

En gammel innskrift i kileskrift forteller: Alt i alt gis der i babylon 53 templer for de store guder, 55 kapeller for Marduk, 300 kapeller for jordgudene, 600 for himmelgudene, 180 altere for gudinnen Ishtar, 180 for gudene Nergal og Adad og 12 andre altere for de forskjellige guder.

Det kan ikke være den gamle byen Babylon det siktes til, Åpenbaringen, som omtaler Babylon den store. Det er derfor rimelig at Babylon den store er noe religiøst. Med tiden ble babyloniske religiøse læresetninger og skikker spredt til mange land. Babylon den store ble derfor et passende navn på falsk religion som et hele. babylon den store sammenlignes med en by og med et verdensrike og er derfor ikke begrenset til en religiøs gruppe men omfatter alle religioner som er i opposisjon til Jehova, den sanne Gud.

Lenke til kommentar
harme skrev (17 timer siden):

The Encyclopedia Americana sier:

Forslag: siden du uansett ikke har egne tanker, hva om du bare svarer med en lenke til den aktuelle siden på jw.org som du kopierte svaret fra (i dette tilfellet er svaret kopiert fra denne siden), så slipper du å gi et direkte uærlig inntrykk av å skrive selv, når du bare kopierer.

Endret av Capitan Fracassa
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Tilhører du trossamfunn protestanter?

Du tror ikke på verdensomfattende vannflommen?

Vi bør imidlertid ikke glemme at hele 71 prosent av jordens overflate nå er dekket av vann. Bare 29 prosent av dens overflate består av tørt land og visste du at landjordens gjennomsnittlige høyde over havoverflaten bare er 800 meter, mens den gjennomsnittlige havdybde er på 4000 meter. Jorden er i sannhet en vannrik planet.

Lenke til kommentar
harme skrev (19 timer siden):

Tilhører du trossamfunn protestanter?

Jøss, klarte du å skrive en setning som ikke er direkte kopiert fra Jw.org? Gratulerer 😀

Nei, jeg tilhører ikke noe trossamfunn i det hele tatt, da jeg ikke er religiøs. 

harme skrev (19 timer siden):

Du tror ikke på verdensomfattende vannflommen?

All kjent vitenskap innen mange forskjellige grener, som geologi, arkeologi, biologi osv. fastslår med sikkerhet at noen slik flom ikke har skjedd.

Så nei, jeg tror ikke på en 3-4000 år gammelt myte, når absolutt all relevant vitenskap viser at den kun er eventyr, selv om den sannsynligvis har opphav i en ekte, men helt lokal flom. 

harme skrev (19 timer siden):

Vi bør imidlertid ikke glemme at hele 71 prosent av jordens overflate nå er dekket av vann. Bare 29 prosent av dens overflate består av tørt land og visste du at landjordens gjennomsnittlige høyde over havoverflaten bare er 800 meter, mens den gjennomsnittlige havdybde er på 4000 meter. Jorden er i sannhet en vannrik planet

Ja, det er mye vann på jorda. Men for å dekke alle fjelltopper slik Bibelen beskriver flommen, ville vi trengt omtrent 4 ganger så mye! Hvor mener du dette vannet har tatt veien? 

Men som sagt, vitenskapen kjenner jordas historie millioner av år bakover, og en flom som dekket hele jorda etter at det oppsto liv på land, er simpelthen noe vitenskapen med sikkerhet vet at ikke har skjedd, av mange forskjellige grunner innen mange forskjellige vitenskapsgrener. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
harme skrev (På 23.7.2024 den 10:39 PM):

Du tror ikke på verdensomfattende vannflommen?

Vi bør imidlertid ikke glemme at hele 71 prosent av jordens overflate nå er dekket av vann. Bare 29 prosent av dens overflate består av tørt land og visste du at landjordens gjennomsnittlige høyde over havoverflaten bare er 800 meter, mens den gjennomsnittlige havdybde er på 4000 meter. Jorden er i sannhet en vannrik planet.

Det er i sannhet mye som går an å tro på, men Bibelen er også sånn at den stiller spørsmål ved din tro. Dersom skriften nå er skrevet i lignelser, bør man da ikke løse lignelsene før man spør andre om man ikke tror på den slik den er skrevet? Sånn som her om vannflommen, se nå:

 

Og det regnet over jorden i førti dager og førti netter. - Vannet flommet og steg høyt over jorden, og arken drev omkring på vannet. Veldig og mektig flommet vannet over jorden og skjulte alle høye fjell under himmelen. Femten alen steg vannet over fjellene, og fjellene ble skjult.

Dette er nok en lignelse, (Matt.13.10-11) det står ikke et ord om at jorden senket seg for at vannet kunne bestige de høyeste fjell? Og det i løpet av 7 dager? De fleste skjønner at dette ikke en gang er et regnestykke om hvorvidt det regnet uavbrutt over hele jorden i en hel uke med flere tusen mm pr time for at dette skulle kunne skje – Jeg har nevnt dette før til deg fra Matt,24.37-39:

Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer. For i tiden før storflommen spiste og drakk de, giftet seg og giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken, og de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle. Slik skal det være når Menneskesønnen kommer.

Nå har du i alle fall et merketegn å se etter hvis det skulle skje i vår tid, om det nå er et høljeregn som legger seg over jorden, eller et folkehav, så er lignelsene mulig å finne svar på.
Hvis man vil finne løsning på vannproblemet, så er det bare å lese Åp.17.9-18.

 

Lenke til kommentar

Jehova innførte ikke polygami. Han gav Adam bare en kone Eva. Den gudgitte norm for ekteskapet, den som menneskene fikk i Edens hage og som gikk ut på at mannen bare skulle ha en hustru. Det at synden kom i verden, har imidlertid ført til ekteskapelige vanskeligheter og til at den ekteskapelige ordning er blitt vanæret.

Gudesønnene så at menneskedøtre var vakre og de tok noen av dem til koner, dem de helst villa ha.( Polygami) (  1.Mos 6:2 ) Ja, disse englene ble satan og djevelen som betyr motstander mot Jehova. De ikledde seg kjødelige legemer og de kom til jorden for å ha seksuell omgang med vakre kvinner. Men det var galt av engler å innlede slike forhold. Det var en ulydighetshandling. Bibelen stiller det de gjorde, i klasse med de homoseksuelle handling innbyggerne i Sodoma og Gomorra begikk. ( Judas 6,7)

De falne menneskenes kjønnslige lyster vakte til og med et lidenskapelig begjær hos noen av englene og de materialiserte seg som menn, tok menneskenes døtre til sine hustruer, hadde omgang med dem og frambrakte et abnormt avkom, bastarder som ble kjent som nefilim. ( Englene var 5-6 meter meter høy) 1.Mos 6:1-4) Dermed ble ekteskapet enda mer vanæret og denne tilstand fortsatte fram til den verdensomfattende vannflommen på Noahs tid.

Etter vannflommen fulgte igjen alle mennesker den opprinnelige norm for ekteskapet, den som gjaldt i Edens hage. I løpet av de over 4000 år som har gått siden ekteskapet fikk en riktig start etter vannflommen, har menneskene igjen vanæret den ekteskapelige ordning og vist mangel på respekt for den. Bibelen sier igjen: Som i Noahs dager, slik kommer det være når menneskesønnen kommer.

 

Lenke til kommentar
harme skrev (3 timer siden):

De falne menneskenes kjønnslige lyster vakte til og med et lidenskapelig begjær hos noen av englene og de materialiserte seg som menn, tok menneskenes døtre til sine hustruer, hadde omgang med dem og frambrakte et abnormt avkom, bastarder som ble kjent som nefilim. ( Englene var 5-6 meter meter høy) 1.Mos 6:1-4) Dermed ble ekteskapet enda mer vanæret og denne tilstand fortsatte fram til den verdensomfattende vannflommen på Noahs tid.

Etter vannflommen fulgte igjen alle mennesker den opprinnelige norm for ekteskapet, den som gjaldt i Edens hage. I løpet av de over 4000 år som har gått siden ekteskapet fikk en riktig start etter vannflommen, har menneskene igjen vanæret den ekteskapelige ordning og vist mangel på respekt for den. Bibelen sier igjen: Som i Noahs dager, slik kommer det være når menneskesønnen kommer.

Ting i Bibelen er sjelden slik man tror de er, for skriftene er ikke gitt i sammenheng, og hvis man undersøker hva en skriver om, får en nærmest hakeslepp?

Det står visst ingen ting i Bibelen hvor høye gudesønnene var. Men det står at disse var de mektige fra gammel tid,de navngjetne. (Navngjetne menn / kjemper/ Salomo/ Goliat osv)

Altså de var store i sitt ry som kjemper, og nevnes andre steder som kjempeætten ( i 4.Mos.13.30-33 i egne øyne var de så tallrike som gresshoppene) I den forstand treffer man på disse også siden som man leser om ( i 1.Mos.6.4 – Salomo var en slik navngjeten i 1.Kong.1.47-48) Man kan også lese Heb.11, der er det nevnt mange flere navngjetene ved navn. Også gresshoppene som siden kommer nevnes i Jes.33.2-6/ Dom.6.1-5/ 7.12/ 2.Mos.10.14/ Matt.3.4/ Åp. 9.3

Hovedsaken er å få dette til å passe inn i historisk tid. Det tror jeg ikke du har.

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
harme skrev (19 timer siden):

Jehova innførte ikke polygami. Han gav Adam bare en kone Eva. Den gudgitte norm for ekteskapet, den som menneskene fikk i Edens hage og som gikk ut på at mannen bare skulle ha en hustru. Det at synden kom i verden, har imidlertid ført til ekteskapelige vanskeligheter og til at den ekteskapelige ordning er blitt vanæret.

Litt forskjellig gjengivelse i fra ordet er det jo, som tidligere nevnt er Bibelen skrevet i lignelser som kan bli nokså snudd opp ned på dersom man ikke oppdager hvor utdypningene av disse kommer. (Eks.: 1.Mos.1-2/ Jer.4. (1-23*-31)

Adam er et navn tatt ut av ordet adamah og betyr «grunn» eller «jord» (jordisk, oppstått av jord) I 1.Kor.15.45-49 er Adam beskrevet som det første menneske som ble til en levende sjel, den siste en ånd som gir liv. - Slik det første menneske var, slik er også de andre jordiske. (Jak.3.7)

Det er altså ingen grunn til å tro at synden skulle ha utviklet seg fra et senere tidspunkt, det er medfødt/ arvelig.

Ekteskap er en menneskelig forordning, den er ikke innført av Gud, men av Moses? (Matt.22.24-30/ Matt.19.1-12*) *Vers 12 her: « de to skal være en kropp» - det er en mann/kvinne utgave (hermafrodit/ Tomasev.: 22 Jesus så noen barn som fikk bryst. Han sa til disiplene: Disse små som får bryst, likner dem som går inn i riket. De sa til ham: Hvis vi er små, vil vi da gå inn i riket? Jesus sa til dem: Når dere anser det som er to, for ett, og dere anser det innvendige som likt med det utvendige, og det utvendige likt med det innvendige, og det øvre likt med det nedre, og når dere anser det mannlige og det kvinnelige for å være ett, slik at det mannlige ikke skal være mannlig og det kvinnelige ikke kvinnelig, når dere anser et øye for et øye og en hånd for en hånd, og en fot for en fot, og et bilde for et bilde, da skal dere gå inn i riket.

Apropos polygami – Gal.3.6-8: Om Abraham heter det: Han trodde Gud, og derfor regnet Gud ham som rettferdig. Så forstår dere at det er de som tror, som er Abrahams barn. Skriftordet forutså at Gud ville rettferdiggjøre folkeslagene ved tro, og den forkynte på forhånd dette gode budskapet til Abraham: I deg skal alle folkeslag velsignes.

Men Abraham hadde to kvinner (Hagar og Sara) som han fikk barn ved - Les hva dette betyr for grunntanken i Gal.4.21-31.

Slik er det også med Eva, hvor navnet betyr eller innehar et ordspill med ordet «liv» og det med «å leve» - Ordspillet er brukt i Esek.16.6 i beskrivelsen om samme by. Metoden som er brukt er den samme som for «Immanuel» som betyr «Med oss er Gud» som står separat fra navnet i Jes.8.10 (siste linje) Hun ble av mannen kalt Eva, for «hun er mor til alle som lever» Det samme er tilfelle for Sion med annet ordvalg: For om Sion heter det: «Hver og en er født her.» Den høyeste selv har grunnfestet byen. 

Bibelen skiller mellom Adam og Kristus ved at de er to motpoler (Rom.5.12-14) Den første for død/ forgjengelighet, den siste for liv/ uforgjengelighet.

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (16 minutter siden):

Det er sikkert en riktig iakttakelse det.

I det minste med tanke på de budene selveste Moses skal ha brakt med seg fra fjellturen.

"Elsk din neste som deg selv og snu det andre kinnet til og du skal ikke drepe".

Religion er antagelig det verste vi kan omgi oss med og forfektes av mennesker som mangler en grunnleggende forståelse for det meste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...