Gå til innhold

Derfor er det datatrøbbel over hele verden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

En annen årsak kan også være større andel av maskiner som bruker MacOS i Norge, og ikke Windows.

 

Er der så mange som bruker MacOS i Norge? Da jeg gikk over til Mac i 2008 var det svært få som brukte det. Mulig det har forandret seg etter iPhone ble populær men at det er større andel Mac brukere enn Windows i Norge tviler jeg på.

Lenke til kommentar

Luftfartstilsynet har flere ganger nektet å godkjenne installasjoner av eksisterende systemer på OS X sin TCP/IP stack, så luftfarten i Norge bruker for det meste Linux, Unix, Windows og diverse super sære mainframe OS som GuardianOS. Det er ikke noe spesielt ondskapsfullt bak dette, bare ingen som gidder å få OS X godkjent mtp dokumentasjonskravene (selv ledere som foretrekker OS X/IOS vil ikke godkjenne en ekstrakostnad når det medfører at noen ansatte (i allerede mangel på ressurser-situasjon) må nedprioritere andre mer kritiske oppgaver). Det finnes diverse unntak hvor du vil se Macs i bruk, men i den operative luftfartsverden så er de kun brukt administrative systemer eller som tynnklienter som fjernstyrer de sære operative systemene som egentlig gjør jobben (i de få tilfelene det er tillatt med åpnininger fra administrativt nettverk til operativt nettverk). Samme dokumentasjonskravjobb gjør at Eaton og Schneider er så og si enerådende på UPS-siden i luftfarten siden de andre store ikke ser poenget og heller fokuserer på å selge til bransjer uten sære krav.

Lenke til kommentar
Kenhten skrev (2 timer siden):

Er der så mange som bruker MacOS i Norge?

Det er mykje brukt i enkelte segment av arbeidslivet, blant anna for journalistar.
Størst andel av Mac er det likevel i kreative bransjer som driv med foto, design, og liknande.
Rekner med at det er journalisten som er farga av sin eigen arbeidskvardag og at påstanden om ein stor ande med MacOS berre gjeld i akkurat avisredaksjonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gargantua skrev (2 timer siden):

Litt dårlig code review i pull requestene hos CrowdStrike? Herregud, så pinlig. Og dyrt! Hvor mange tapte arbeidstimer og hodebry fører dette til?

If it compiles, ship it!...

 

De har sikkert noen automatiske tester også, men noe seriøst har sviktet i testingen.

Dessverre kommer vi nok til å se mer av dette. Mange som lener seg for mye på automatiske tester, og som f.eks. mener at testing mot mocker er mer enn bra nok.

Lenke til kommentar

Hehe bare jeg som får flashbacks til DLL helvete fra sent 90 tall - tidlig 00 tallet? Mang en blåskjerm ble forårsaket av korrupte DLL filer den gang.  Det verste var jo at det var veldig vanlig å få det og.  Særlig Windows 98 og ME var kronisk plaget av dette. ME i større grad enn 98. 

Endret av William_S
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...