Gå til innhold

Landeveissykkel vs hybrid


Anbefalte innlegg

Brukbar erfaren på langdistansesykling (minimum 10 mil i mitt hode). Mener at en billig hybrid som veier over 10 kg, vil være 50 % så energikrevende å holde en snittfart på 23 km/t over en distanse på 10 mil sammenlignet med en brukbar racer. Ergo om man presterer 23 km/t i snitt på en drittsykkel, ville man klart 34,5 km/t om man byttet den ut med ok landeveissykkel.  Noen flere som har erfaring i langdistanse som har med testet forskjellen på en ok landeveissykkel og en middels tung hybrid, som støtter meg?

Endret av angstfull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-CkrM7QVpfE

Dette blir ett veldig komplisert matematisk regnestykke. Det er mange faktorer som spiller inn i hvorfor en landeveissykkel er mer energieffektiv på landevei. Du er inne på vekt, men du har også aerodynamikk som blir viktigere jo høyere fart du har. Rullemotstand på dekk. I tillegg så handler det om sitteposisjon på sykkelen. En landeveissykkel har ett mer effektivt design enn en hybridsykkel. 

Om 2 personer med lik fysisk form sykler på hver sin sykkel i 1 time. Den ene på en hybridsykkel med en gjennomsnittsfart på 23 km/t, og den andre på en landeveissykkel med gjennomsnittsfart på 34,5 km/t så vil jeg anta at personen på hybridsykkelen er langt mer utslitt etter den turen. Jeg tror du bommer grovt med ditt anslag på 50% :)

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...