Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Svindel eller ok å bruke om igjen frimerker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er svindel og alvorlig siden du manipulerer et betalingsmiddel.

At andre har gjort en glipp åpner ikke for at en annen part kan ta seg til rette.

På 80- og 90-tallet brukte folk som byttet programvare de samme frimerkene om og om igjen til å sende disketter frem og tilbake i posten, om og om igjen.

Ærlighet og redelighet tar deg lengre.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Ved å sende en registrert pakke vil det være med sporing, som kan være nyttig.

Da skrives det ut en EDI etikett med strekkode eller en kode av bokstaver som skrives på pakken .

Frimerker blir stadig mindre benyttet. Vil neppe være mye å spare, og alltid en risiko for å bli oppdaget.

Lenke til kommentar

Eg rekner med at slik gjenbruk av frimerker er underslag ettersom ein forbruker gjenstand til å skaffe seg uberettiga vinning. Dokumentforfalskning kan kanskje også være aktuelt, men eg trur kanskje ikkje det er like aktuelt når det er snakk om stempel som på grunn av slurv ikkje har blitt stempla. Det er nok dokumentforfalskning å vaske vekk stempel for å få frimerket til å framstå som ubrukt.

Med mindre det er snakk om stort omfang så er det nok snakk om såpass små summar ein underslår at det er vel bøter som er mest relevant straffeform.

Det handler også litt om kva som det reint praktisk er mogleg å føre bevis for. Når det er posten som har slurva med stemplinga så kan ein også sjå på det som at det er posten sjølv som ikkje har tatt imot betalinga for forsendinga, litt som når du står i kø på ein uteplass for å betale cover også vinker dørvakta deg inn i lokalet utan å ta betalt.
Når frimerket ikkje er stempla så er det vel nærmast umogleg å bevise at frimerket har vært gjennom posten ein gong før. Ein kan kanskje finne bevis for at frimerket har vært løsna og festa på nytt, men samtidig så er det ingen plikt til å kjøpe nye frimerker dersom du ved ein feil limer frimerket på feil pakke og deretter flytter frimerket over på rett pakke.
Det som er ulovleg er å bruke ei teneste fleire gongar sjølv om ein berre har betalt for ein gongs bruk.

Eg tenker nok at det å gjenbruke frimerker vil det nok uansett bli slutt på rimeleg fort, digitale frimerker vil nok bli meir og meir vanleg og vil nok etterkvart kunne brukast ved sending til utlandet. Sending av pakkar foregår i dag heilt utan frimerker sidan ein uansett må levere pakken på postkontoret og då får printa ut adresselapp til å lime på pakken når ein har betalt portoen i kassa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...