Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hjertebank av alkohol?


Gjest b9255...d08

Anbefalte innlegg

Gjest b9255...d08

Får intens hjertebank så snart jeg inntar alkohol. Noen andre som har det sånn? 

Anonymous poster hash: b9255...d08

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Økt hjertefrekvens som følge av f.eks lavt blodtrykk eller dehydrering er normalt. Økt hjertefrekvens så fort du drikker alkohol er svært unormalt og potensielt ganske farlig. F.eks allergisk reaksjon.

Grunnen til at hjertet banker raskere er som regel for å øke blodvolum - noe som tilsier at du muligens har svekket blodomsetning eller for lavt blodtrykk når du drikker av én eller annen grunn.

Dersom alkohol er noe du har vanskeligheter med å slutte med helt (for noen er det veldig lett), så bør du be om henvisning til kardiolog og stresstest under kontrollerte sykehusforhold. Allergiske reaksjoner er ikke noe å spøke med.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest b9255...d08

Takk for svar. Drikker ikke alkohol ofte og har aldri hatt et høyt inntak. De siste ukene har jeg inntatt et par enheter i uken, noe som er høyt for meg å være. Hjertebanken starter omtrent etter andre slurk og varer en stund etter at glasset er tomt. Når jeg skrev posten hadde jeg hjertebank, og den ga seg for kanskje 10 min siden. 

Har ikke hatt noen reaksjon tidligere, dette er nytt det siste året. Legen skylder alt på stress så ikke noen vits i å spørre der.. 

Anonymous poster hash: b9255...d08

Lenke til kommentar

Usj, det er kjipt med leger som ikke tar det på alvor. Da hadde jeg byttet fastlege. For dette er noe de bør ta på alvor. Håper du er flink og styrer unna i mellomtiden til du får sjansen til å få det undersøkt nærmere. Absolutt ikke verdt å drikke hvis man kan ha allergisk reaksjon e.l.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Alkohol trigger hjerterytmeforstyrrelse hos meg (i tillegg til migrene) så jeg fant bare ut at det beste var totalavhold siden det er en trigger jeg ikke må utsette meg for (i motsetning til f.eks trening som er sunt) Trengte ikke å drikke mye her heller.  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...