Gå til innhold

Hva er årsaken til Høyre-vekst i Europa.


Hva er årsaken til Høyre-vekst i Europa.  

174 stemmer

  1. 1. Årsaken til høyresidens vekst i Europa. (kan velge flere)

    • EU-direktiver
      26
    • Inflasjon/Fattigdom
      63
    • Innvandring(alle typer)
      130
    • Flyktinger
      85
    • Klima-politikk
      51
    • Venstre-ekstremisme Generelt
      52
    • Kjønnspolitikk/pride
      54
    • Høyrepartier er gode på sosiale medier
      14
    • Kriminalitet
      82
    • Annet, skriv om det.
      10
  2. 2. Tror du høyresiden vil fortsette å vokse resten av 20'tallet?

    • Ja
      144
    • Nei
      30


Anbefalte innlegg

rabler skrev (42 minutter siden):

En usedvanlig merkelig påstand og jeg er veldig uenig.

Mennesker som er født og oppvokst i Norge er nordmenn og skal behandles deretter. Hvor deres forferde kom fra er uten relevans.

Det er ikke uten relevans.

Alle påvirkes av kulturen de vokser opp i, både den utenfor hjemmet og den i hjemmet. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (7 timer siden):

Omstendighetene rundt meg akkurat nå er ikke så verst. Men i oppveksten fikk jeg og min uføre alenemor kjenne på diskriminering fra omtrentlig 1980-tallet og videre fordi vi var "etniske nordmenn" som saksbehandlere sa. Enkelte venstre ekstremister vil selvsagt nå stemple meg som både rasist og høyreekstrem fordi jeg har opplevd noe de selv ikke har opplevd i oppveksten.
 

Litt vagt til at jeg kan kommentere på det. Kan heller ikke kommentere på mulighetene for at folk faktisk vil svare rett ut til deg "du er en rasist og høyreekstrem" hvis du forteller dem den fulle detaljerte historien. Ikke at du  gjøre det på dette forumet...

Theo343 skrev (7 timer siden):

Blir jeg forbannet når nevøen min blir utsatt for blind uprovosert vold som fører til 2 uker på sykehus, fra en gjeng på 8 unge menn fra ulik opprinnelse i afrika og midt-østen? Definitivt. Spesielt når det ikke får følger for de det gjelder og nevøen har kronisk helseproblematikk som følge av hendelsen. Gjør det meg til rasist?

Det suger. Virkelig. Men hva er selve forbindelsen til at de kommer fra deler av Afrika og midt-østen? Folk nevner stadig vekk at det er en forbindelse mellom deres voldelige handlinger og deres opphav. Men selve hva?

Og det nevner du jo senere i innlegget, og det er jo bra. MEN...man kan jo bare hoppe direkte til de faktorene, så slipper man å bli stuck i sporet som kun handler om at de er fra Afrika og Midt-østen.

Theo343 skrev (8 timer siden):

Men det er ikke til å stikke under en stol at i mange miljøer så sees det på som tøft å være gjengmedlem og å flashe med utbytter osv. Det er tøft å banke random folk og man er "mann" hvis man utøver vold mot andre. I enkelte religiøse og fundamentalistiske miljøer får man en stjerne i boka hvis man utøver vold mot homofile eller kritikere av Islam. Som regel er det alltid feig vold - dessverre.

Det kalles patriarki og giftig maskulinitet. Og desverre er det et stort overlapp mellom selvutnevnte innvandringskritikere og folk som hater....haaaaaater!!!!...at disse to temaene tas opp. Man skulle nesten tro at det var for politisk betent å ta opp? Og det bidrar også til å kjøre innvandringsdebatten fast på et spor uten konstruktive løsninger. "her er det kun enkle løsninger som gjelder. Få dem ut. Alle sammen, anta at folk som likner på dem er av samme voldelige natur. Steng grensene. Ferdig snakka".

Var en annen som nevnte at vi burde gjøre som Polen. Vel, den holdningen til innvandrere der gikk desverre utover andre grupper i Polen også. Skeive mennesker, kvinners reproduktive rettigheter (vet at det siste valget der bremset utviklingen for denne gang), det viser seg altfor ofte at dette sinnet for innvandring er en gateway drug som leder til andre ting. Selv om du har oppgitt mer personlig legitimitet for din oppgitthet.

 

Theo343 skrev (8 timer siden):

Ja dette er helt menneskelig. Men forsvarer ingen handlinger man selv begår. Dette er også de fleste lovlydige innvandrere jeg kjenner enig med meg i. Det blir for dumt og enkelt å si at bare fordi man har en vanskelig oppvekst og opplever hat, diskriminering og systemisk diskrminering -  så må man forstå at de samles i gjenger og banker uskyldige til et liv i uførhet. Dette blir for dumt.

Det forsvarer ikke, men forklarer. Veldig viktig å utdype forskjellen. Det er en forklaringsmodell som blir brukt om vestlige høyreekstreme også. Og dette er en forenklet versjon av modellen, vel å merke.

Theo343 skrev (8 timer siden):

Løvetannbarna er også et direkte bevis på at det hverken unnskylder eller forklarer noe som helst. Heldgivis er det individer som forstår og ikke generaliserer dette.

Og det finnes også forhenværende tilhengere av ytre-høyre tankegods som kan holdes til samme standard.

Theo343 skrev (8 timer siden):

Så kan man stille seg spørsmålet. Er det riktig og ansvarlig å ta i mot mennesker som vi ikke har kapasitet til å ta oss av? Dvs. de som har ekstreme traumer fra brutal krig. Er det riktig at disse får gå rett ut i det norske samfunnet etter et opphold på et asylmottak? At de kan gå ut i samfunnet etter utilstrekkelig hjelp for å behandle disse traumene og gjøre personen til en trygg borger i samfunnet?

"Man må jo forstå at vedkommende som gikk løs på andre med machete gjorde det fordi han fikk avslag på oppholdstilatelse og har mange krigstraumer bak seg." Nei! Man må ikke det og det er direkte uansvarlig å la de bevege seg fritt i det norske samfunnet hvis man ikke har et godt nok tilbud som sørger for at andre borgere i landet kan føle seg trygge.

Hvem er det som sier "Man må jo forstå det"?

Kapasitet er selvfølgelig et legitimt punkt å ta opp. Spesielt når velferdstaten stadig vekk er under angrep i form av skattelette osv... da blire mindre midler å rutte med til integrering.

 

PUUUUHHH, dette var quite the gish gallup. Nå må jeg ta en pause.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, rabler said:

En usedvanlig merkelig påstand og jeg er veldig uenig.

Mennesker som er født og oppvokst i Norge er nordmenn og skal behandles deretter. Hvor deres forferde kom fra er uten relevans.

Ja, ingen har sagt at de ikke skal behandles likt. Men det må også forventes at man deler de samme verdiene og kulturen som resten av samfunnet. Det er en toveis gate.

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Skjelvgråt said:

Ja, ingen har sagt at de ikke skal behandles likt. Men det må også forventes at man deler de samme verdiene og kulturen som resten av samfunnet. Det er en toveis gate.

Jeg deler ikke de samme verdiene og kulturen som mange av de som diskuterer bare i denne tråden så det synes jeg er et rart krav.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 30.8.2024 at 4:22 PM, Skurupu said:

Høyrepopulismens ideologi bunner ut i: "det er alle andre sin skyld!". Prove me wrong.

Lett, høyrepopulismen har hatt nær sagt 0 makt i vest Europa 1960-2020.
Så ja, åpenbart er det ikke høyrepopulismens skyld at Europa ser ut som det gjør i dag.

Høyrepopulismen er ett svar på venstre-ekstremisme, hvit-hat, og veldig farlig eksperimentering med våre sivilisasjoner.

On 30.8.2024 at 11:58 AM, Tronhjem said:

Jeg skulle sterkt ønsket at prekariatet heller gikk til SV og gjorde de sterke på Stortinget. SV ser og forstår at det er en urettferdig økonomisk politikk som er det underliggende reelle problemet her.

Om økonomi var hovedproblemet så hadde SV og Rødt og sine søsterpartier fått mandat til regjering.
De som nå FÅR mandat, er folk som klart og tydelig klandrer masseinnvandring, og problematiserer både islam og TGR, i blant er dette også partier som ikke er økonomisk gunstig for velgerne, så sterkt ønsker folk å få slutt på innvandringen.
Konklusjonen er da åpenbar, det er ikke økonomi som er det underliggende problemet for velgerne.

Masseinnvandring er OGSÅ årsak til mye økonomiske problemer, det er som sagt utallige grunner til å være mot masseinnvandring. 

SV har åpenbart aldri forstått problemet, da de alltid har vært først til å kalle FRP rasist, først på å prioritere utlendingers rettigheter over nordmenns trygghet, og først på å overse vold og voldtektsofferene av dems politikk. 

On 30.8.2024 at 8:13 PM, superrhino said:

Jeg kommer bare på ett tilfelle der et venstreparti har vunnet frem, Smer i Slovakia. Kanskje SV skulle ta seg et kurs der?

BSW i Tyskland og, jeg tror Smer er sosialkonservativt, så de er vel venstreparti kun økonomisk.
''Left'' gruppen i EU virker stadig mer meningsløs. Det blir nok formet en konservativ-venstre gruppe snart.
Jeg lurer på om det finnes ett eneste woke parti som tjente stemmer i 2024.

On 30.8.2024 at 6:01 PM, AtterEnBruker said:

(1)Ofte etterfulgt av; "Se til Sverige. SE TIL SVERIGE!!! BARE SE TIL SVERIGE!!!!!!!"

(2)Hvorfor er det ellers massevis av nettaviser hvor det ene og eneste fokuset er "kriminalitet begått av innvandrere"?

1. Sverige er ett godt eksempel, Sverige er også nærmest oss, veldig relevant.
Jeg peker på alle mulige land, ikke en gang bare i Europa, Afrika og Asia også. Hele Europa har store problemer med innvandrer-kriminalitet. Hele verden har problemer med mangfold.

2. Fordi det er ett problem gammelmedia overser, og fordi de skulle aldri vært her, så den typen kriminalitet er indirekte utført av politikerne.

8 hours ago, rabler said:

Mennesker som er født og oppvokst i Norge er nordmenn og skal behandles deretter. Hvor deres forferde kom fra er uten relevans.

Deporter dem med familien, barn av 2 utlendinger i Norge burde ikke gis statsborgerskap.
De heter ankerbarn, jeg er ikke fan.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
On 30.8.2024 at 8:27 AM, Skurupu said:

Jeg avfeier ingenting. Jeg vil bare ikke være med på skremselspropaganda-runkeringen.

Tall og statistikk er viktigere enn anekdoter og overskrifter for å forme min mening.

Finnes det et motsatt ord for skremselspropaganda? Relativiseringspropaganda? Reduksjonistisk propaganda? Gasljusrunkering?

For ved hjelp av tall og statistikk kan man også vinkle og ekskludere ting på en veldig uærlig måte. Brå (Brottsförebyggande rådet) stoppet bl.a. å føre statistikk over kriminalitet og opprinnelsen til gjerningsmennene rundt 2005. Tale ble ansett som rasistisk.

Det samme kan sies om statistikk. For ikke så lenge siden begynte kjente feminister å tone ned på risikoen for at kvinner ble overfalt. Retorikken ble raskt forskjellig fra den tiden da feministisk initiativ hadde mandat i Europaparlamentet og da jeg var tenåring.

Noen ganger har en kvinne rett til å være redd for å gå hjem alene. Andre ganger er det populistisk skremselspropaganda. Avhengig av konteksten kan de samme tallene og statistikkene brukes på svært forskjellige måter. Så det er ikke bare en sann og korrekt måte å lese informasjon på. For når det kommer til mennesker, er det alltid så mye mer å fortelle.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Antonym skrev (2 timer siden):

Årsak til høyre-vekst i Europa.

Screenshot_20240901_082309_no.db.app.jpg

Et annet moment er alle de grafiske voldsvideoene som stadig florerer på sosiale medier der hvite folk i vesten blir uproposjonalt ofte skambanket av andre grupper, noe vi også har sett fra Norge dessverre. Nå er selvsagt ikke dette offisiell statistikk å regne men slike scener vil nok flere finne skremmende.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (16 minutter siden):

Et annet moment er alle de grafiske voldsvideoene som stadig florerer på sosiale medier der hvite folk i vesten blir uproposjonalt ofte skambanket av andre grupper, noe vi også har sett fra Norge dessverre. Nå er selvsagt ikke dette offisiell statistikk å regne men slike scener vil nok flere finne skremmende.

Kan det ha noe med at proporsjonene ikke er like, og at enkelte grupper er overrepresentert på voldsstatistikken? Hvor ofte skambanker hvite minoriteter rundtom i Norge? 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (52 minutter siden):

Et annet moment er alle de grafiske voldsvideoene som stadig florerer på sosiale medier der hvite folk i vesten blir uproposjonalt ofte skambanket av andre grupper, noe vi også har sett fra Norge dessverre. Nå er selvsagt ikke dette offisiell statistikk å regne men slike scener vil nok flere finne skremmende.

Jepp. Det er hatkriminalitet.

Antonym skrev (34 minutter siden):

Kan det ha noe med at proporsjonene ikke er like, og at enkelte grupper er overrepresentert på voldsstatistikken? Hvor ofte skambanker hvite minoriteter rundtom i Norge? 

Hvis det i det hele tatt hadde skjedd hadde det blitt fakkeltog over hele landet med en eneste gang.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (8 minutter siden):

Ytre-Høyre partiet AfD størst i delstaten Thüringen

https://www.vg.no/nyheter/i/PpvxV6/ytre-hoeyre-partiet-afd-stoerst-i-delstatsvalget-i-thuringen-ifoelge-valgdagsmaaling

Det er det som er litt skummelt med den naive innvandringspolitikken, folk begynner å gå til parti som er for langt til høyre for oss på den fornuftige delen av høyresiden..

Mens venstresiden med akademikere og sosionomer skal forklare i hjæl problemene med innvandring fra Afrika og midtøsten, så vokser høyresiden. SD har vel vært både nest største og største parti i Sverige siste årene.

Slik blir det, dette er bare starten, folk blir drittlei.

Endret av Huyang
  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (2 timer siden):

Ytre-Høyre partiet AfD størst i delstaten Thüringen

https://www.vg.no/nyheter/i/PpvxV6/ytre-hoeyre-partiet-afd-stoerst-i-delstatsvalget-i-thuringen-ifoelge-valgdagsmaaling

Det er det som er litt skummelt med den naive innvandringspolitikken, folk begynner å gå til parti som er for langt til høyre for oss på den fornuftige delen av høyresiden..

Samt at de som er bekymret for utviklingen gjerne blir kalt ytre høyre uansett. 

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Nasjonalisten skrev (18 timer siden):

Fordi det er ett problem gammelmedia overser

Bull. I høsten 2011 var det fullt av oppslag i norske tabloider, VG, Dagbladet, Aftenposten ++ om overfallsvoldtekter utført av innvandrere og mørkhudete

I 2013 var det en ransbølge der nevnte media ++ nevnte gjerningsmennenes opphav fra Afrika og Midt-østen

Samt massehysteriet om Romfolk i (?)2014-2015, jeeez!

Nå kommer jeg ikke på flere "bølger" etter det i farten, men tror det har noe med å gjøre med at jeg sluttet med å "oppsøke" slike nyheter.

I nyere tider leser jeg stadig vekk i såkalt mainstream media om utenlandske gategjenger som rekrutterer, Svenske tilstander, sosial kontroll, osv...

Så nei, det at "gammelmedia" overser dette, stemmer ikke helt. Men såklart de må jobbe etter "vær varsom"-plakaten til tider. Høyreekstreme idioter klarer ikke å la være å være høyreekstreme idioter. Det så vi i England for en måned siden, da høyreekstreme herjet i gatene og forsøkte å brenne folk inne i bygninger o.l. fordi de hadde blitt fortalt at en muslimsk asylsøker stod bak et grusomt drap. Det at gjerningsmannen var en muslimsk asylsøker blir fort tilbakevist, men ettersom han ikke hadde "riktig" hudfarge, spilte det ingen rolle for disse mennene.

Politikere som Nigel Farrage, Tommy Robinson, div. britiske aristokrater med konservativ media har groomet (jepp, det er ordet jeg bruker) denne Margareth Tatcher-tvangsslankede bevegelsen til å være laserfokusert på denne syndebukken. Politiske kampanjer der baserer seg på hvem kan deportere flest asylsøkere kjappest (EDIT: Inkludert Labour-partiet). Og Lee Anderson, nestleder i det Britiske Konservative partiet uttalte for noen år siden at det neste valget vil sikkert bli avgjort av kulturkrig og transdebatt. Så det er bare syndebukker og distraksjoner og ingen reelle årsaker og løsninger.

EDIT: Apropos hudfarge, vi hadde et islamistisk angrep her i Norge for ca tre år siden. Men siden gjerningsmannen hadde hvit hudfarge antar jeg det er grunnen til at det ikke blir bragt opp i slike diskusjoner. Hvertfall ikke så ofte...

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Den gamle venstresiden er nesten død i øst-tyskland. BSW, CDU, AFD har slukt opp det meste.
Ingen av disse partiene er verken liberalistiske økonomisk, eller woke som de grønne, så alle disse 3 kan samarbeide.
BSW har tatt mye velgere fra AFD, så det er imponnerende at AFD likevel vokser mellom valg.

Beste dekningen av regionvalget i Tyskland her https://www.youtube.com/watch?v=AazsamiYP1U

Screenshot2024-09-02083319.png.19fd527b536e35bfdbb5ca8b81b671d8.png

CDU fortjener ikke denne oppslutningen heller, jeg håper de enten tydelig åpner for samarbeid med AFD, eller kollapser, kanskje de splitter lag som Die Linke/Wagenknecht, EPP gruppen burde fylles med høyrepartier, ikke sentrumspartier som foretrekker å samarbeide med venstre-ekstremister.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tussi skrev (11 timer siden):

Det er skremmende at folk ikke ser at mange ikke nødvendigvis er rasister fordi de stemmer ytre høyre. Men fordi vi har mislykkes med å integrere de som kommer hit. Og det er det de nåværende makthaverne som har ansvaret for 

Selv i denne tråden er det mange som fornekter det åpenbare.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tussi skrev (11 timer siden):

Nå har ytre høyre tatt makten i deler av Tyskland. Den aller beste måte å forebygge at ytre høyre får makt på, er å lykkes med integrering. Da kan vi ikke ta imot flere enn vi klarer å integrere, ihvertfall inntil vi har funnet en bedre måte å gjøre det på. 

Det er skremmende at folk ikke ser at mange ikke nødvendigvis er rasister fordi de stemmer ytre høyre. Men fordi vi har mislykkes med å integrere de som kommer hit. Og det er det de nåværende makthaverne som har ansvaret for 

Jepp.

Det store flertall som stemmer ytre høyre er ikke på noen måte høyreekstreme. De ser bare ikke noen andre løsninger lengre☹️

VifteKopp skrev (5 minutter siden):

Selv i denne tråden er det mange som fornekter det åpenbare.

Ja, det er det, og det ser ikke ut til at de noen gang vil endre mening heller 🫤

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Dagens Whitepill:
AFD er enda mer populær blant de yngste velgerne 🤍 

GWdwXdXWUAAczer.thumb.jpg.ae3940b4d23c348e1a6fd7405ed2ff71.jpg

Interessant posisjon Thüringen nå er i:

GWdrixZX0AA-ZSE.jpg.c7facb62d37bb5a7efaa943c1fe2d43d.jpg

Lokaldemokratiet i Thüringen er avhengig av å samarbeide fra høyre til venstre-ekstreme, hele det politiske spektrumet til venstre for AFD, om de vil utestenge kun AFD, hvilket vil eventuelt være ekstrem velgerforakt, som det også er i Frankrike, Frankriket kaller det Cordon Sanitaire, Tyskland kaller det Brandmauer.
Det er en litt komisk situasjon, på en tragisk måte.

Morro at selv AFD + BSW har majoritet, at AFD har 2 alternativer for 2-parti majoritet skaper ett interessant klima rundt forhandlingene som nå vil skje, CDU og BSW må ha det i bakhodet at  den andre kan droppe sin ''Brandmauer'' mot AFD.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (15 timer siden):

Bull. I høsten 2011 var det fullt av oppslag i norske tabloider, VG, Dagbladet, Aftenposten ++ om overfallsvoldtekter utført av innvandrere og mørkhudete

I 2013 var det en ransbølge der nevnte media ++ nevnte gjerningsmennenes opphav fra Afrika og Midt-østen

Samt massehysteriet om Romfolk i (?)2014-2015, jeeez!

 

Det har jo kommet ut noen år siden at Norsk politi ikke lenger vil offentliggjøre slike overfallsvoldtekter som du nevner. Om det også nå gjelder andre overfall/voldssaker er ikke godt å si da norsk politi nå aktivt tilbakeholder informasjon. Hvor stort omfanget av slikt blir jo da også vanskelig å vite for offentligheten og pressen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...