Gå til innhold

Burde mennesker bli styrt av kunstig intelligens i fremtiden?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Per nå er det opp til mennesker hva kunstig intelligens får lov til å lære seg, eller hvilke rammer den må holde seg innenfor, eller hvilken informasjon den får konsumere. Hvis ett slikt fundament gjelder når den skulle bli satt til å 'styre oss', så er det til syvende og sist noen mennesker som kommer til å ha muligheten til å trekke i trådene. Altså alle meninger og agendaer fra disse menneskene ville være overordnet i alle prosesser i den kunstige intelligensen.

Men det er ikke engang sikkert at disse menneskene som kunne trekke i trådene ville være positiv til å la den kunstige intelligensen styre folk, fordi de hadde nok først ønsket at de selv skulle få en rekke unntak av hva vanlige folk måtte gå igjennom.

Dette er en av grunnene til at det er viktig å protestere mot ID merker og/eller mikrochipping av folk, for å f.eks få handle i butikk. Fordi hvis vi kommer til en fremtid der man må ha ett obligatorisk ID merke for å handle mat, så er vi på kanten til å virkelig undertrykke og kontrollere folk med blandt annet AI systemer som kan styre folk, og gjøre unntak for de som har mulighet til å trekke i trådene. I en slik situasjon kan det på mange måter allerede være altfor sent å forandre tilbake.

ID merking/chipping blir allerede i dag, og vil bli 'solgt' til folk som "svært bekvemt, beleilig, tidsbesparende, og nyttig", eller det kan i ytterste fall bli pålagt pågrunn av en 'krise'. Som vi allerede har sett eksempel på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, ForTheImperium said:

Menneskere som er leder klarer ikke å sette følelsene sine til side når de tar beslutninger. Uansett hvilken politiske ideologi som styrer et samfunn. Kanskje det er bedre at en super intelligent maskin uten følelser tar beslutningen? Kan vi være på vei til noe sånt?

Nei og ja.

Det er jo ingen ting som tyder på at de som sitter med makten ønsker å gi i fra seg makten til en eller flere maskiner.

Det som på den annen side kanskje kan regnes som sikkert, det er at de som sitter med makten vil bruke KI til å styre sine undersotter, slik at de kan bruke KI til å opparbeide seg enda mer kontroll over befolkningen ved hjelp av KI.

Hviken posisjon ønsker man da selv å ha, som nikkedukker som blir styrt av KI eller som den som har en god kontroll i forhold til KI og som kanbruke den til å oppnå en forholdvis større grad av personlig frihet?

Er det noen grunn til å tro at verdens makthavere ønsker å gi i tfa seg sin makt til maskiner?

Hvike data vil ellers være bedre egnet som grunndata for å styre en befolkning, enn de data man kan hente inn fra såkalte sosiale media?

Hvilke systemer for kunstig intelligens finnes det i denne verden, som ikke er bygd opp av mennesker, ut i fra et motiv som går på økonomi og makt?

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Nei, se filmen Ex Machina.  Kunstig intelligens er p.t ikke intelligens, men noe som framstår som intelligens. Om det blir ekte maskinbasert intelligens vil mennesker framstå som ganske meningsløse, forurensende og en fare for planeten -> og trigge overlevelsesmekanismer som en kan anta finnes i all ekte intelligens.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...