Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Går HR i en organisasjon over daglig leder i personellsak


Gjest d54f0...0d8

Anbefalte innlegg

Gjest d54f0...0d8

Hei,

Jeg har en veldig tung sak hos min tidligere arbeidsgiver. Daglig leder er det jeg på godt norsk vil kalle en "sabla idiot" han prøver å undergrave ansatte som slutter, vi er 3 som har sluttet det siste halvåret (ikke helt samtidig men siste 3 måneder) og han har vært der i 8 måneder. Han kommer med påståelser som andre ansatte skal ha sagt om oss alle 3 og som ikke bærer rot i virkeligheten. Vi har ett par stykk som er veldig til rumpeslik... i firmaet som har fra første stund vært på daglig leder. Så om det skulle være noen som har sagt usannheter i 1-1 samtaler så må det være en av de. Uansett, saken dreier seg om det at vi alle ønsket samtaler med HR leder som er ansatt hos eierne av dette firmaet. HR er en ressurs for firmaet og benyttes til intervjuer, kontrakter etc. og personalsaker. Men i disse tilfellene så måtte daglig leder være med selv om vi alle sa at det er daglig leder som er problemet og det ikke vil bli noe bra møter. Nå har vi alle hatt disse møtene og akkurat som vi trodde, så var daglig leder mer opptatt av å prøve å undergrave oss enn sakens kjerne. Sakene dreier seg om sluttoppgjør for oss alle. 

Vi alle trodde at HR faktisk var over daglig leder i slike situasjoner. Men saken er også det at HR leder er en som bare nikker og lytter til diskusjonene som går. Og faktisk har veldig lite å komme med annet enn etter beste evne prøve å være lojal mot firmaet. Men tror at det ville være mer konstruktivt at HR leder faktisk hadde tatt disse samtalene. Tror at HR leder også føler seg litt liten mot daglig leders fremtoning og vesen.

Noen som har kompetanse til å uttale seg omkring dette? Vi har blandet inn fagforening og advokat i ettertid, men forsøkte å få til dette uten å få ett veldig anstrengt forhold til tidligere arbeidsgiver, da man aldri vet om daglig leder plutselig blir byttet ut og man kanskje kunne tenkt seg og tilbake engang i fremtiden. Nå har dette skjært seg.

Anonymous poster hash: d54f0...0d8

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HR i en organisasjon har ikke noe spesiell posisjon juridisk. Det er normalt bare en samling av de administrative funksjonene knyttet til personal. HR-leder eller HR-medarbeider er ikke noe juridisk signifikant, det beskriver bare at de har oppgaver knyttet til administrasjon av personal.

Over daglig leder står selskapets styre. Hvis daglig leder skal underordne seg en HR-leder fra et annet sted i konsernet, så må det være fordi styret har gitt instruks til daglig leder om det.

En HR leder er heller ikke der for å beskytte de ansatte. Den er normalt der for å beskytte selskapet og dets ledelse og styre  mot arbeidsrettslige problemer. Hvis denne HR lederen virker å være lojal mot selskapets ledelse, så er det nok det fordi det er deres oppdrag å være det, og arbeide for et utfall mest mulig i deres favør.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...