Gå til innhold

Reisetips Japan


Anbefalte innlegg

2 hours ago, robertaas said:

Helt i sør er det ikke regnsesong hele sommeren.

Reiser vel snart på min 7.  tur til Japan. Har vært flink på å få med meg mye, men med unntak som bryllupsprosesjoner jeg har vært heldig å støte på har ikke vært god på å få med meg større festivaler/opptog. Må bli bedre til å planlegge.

Damn, jeg håper jeg får tatt min 6. tur snart. Alltid gøy å være i Japan! Har du leid bil der før? Hvordan var det å kjøre i så fall? Jeg bor i Storbritannia, så har fordelen med at jeg er vant til venstrekjøring, men er jo også andre ting å tenke på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
robertaas skrev (21 minutter siden):

Nå blader du sammen med London. I Japan er det kontanter som gjelder.

Fungerte i London, Sydney og Singapore. 
men ryktene sier at de tester i Tokyo og. Har kort uansett så ikke ett stort problem. 

Lenke til kommentar
Linaria1 skrev (24 minutter siden):

Har du leid bil der før? Hvordan var det å kjøre i så fall? Jeg bor i Storbritannia, så har fordelen med at jeg er vant til venstrekjøring, men er jo også andre ting å tenke på.

Der blir det firedobbel nei fra meg:

-Er en seriøs sjåfør som kun ser på veien så å kjøre selv når jeg ønsker se nye steder er helt uaktuelt. Spesielt i USA gir det store begrensninger, men mindre så i Japan hvor det er godt utbygd kollektivtransport.

-Ønsker ikke venstrekjøring som ødelegger reflekser når man kjører.

-Ønsker ikke kjøre selv i områder med veldig begrenset med parkeringsplasser og kronglete veier. Da jeg bodde i Frankrike gjorde engang feilen å kjøre inn i Monaco.

-Ønsker ikke kjøre selv i land hvor jeg ikke forstår skilt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Linaria1 skrev (5 timer siden):

Det er sant det. Jeg bodde på vandrerhjem og spiste det billigste jeg fant av mat. Var likevel et sjokk for systemet etter Vietnam og Bali 😂

Men det skal Singapore ha, det er masse aktiviteter og ting å se på som er helt gratis. Disse lysshowene i Gardens by the Bay, Treetop Walk, Botanic Gardens. Også er det en såpass trygg by med gode transportmuligheter at man kan bo nesten hvor som helst i byen.

Uansett, dette handlet om Japan 😅 Japan er flott land. Verdt en tur. Vet noen om det fortsatt er chip-mangel på Suica-kort? Det var det da jeg var der i desember, men hadde heldigvis et fra forrige tur.

Fortsatt chip mangel men går mer ut over den gemene japaner, så nye kort er forbeholdt turister (med welcome suica). Om du har et gammelt suica kort er jo det egentlig bedre å bruke.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
On 25.6.2024 at 2:56 PM, Patek said:

Hiroshima

En kul by, her er det plenty å oppleve... Under har du nok opplegg for noen dagers besøk :)

Jeg var der en tur i 2015.

Mazda-museet er kult om man liker biler, fredsparken og museet der er et must.

Hiroshima Castle er verdt besøket, og ikke minst øya Miyajima. På Miyajima kan man ta turen opp på fjellet, det går en bane opp der, selv gikk jeg opp og tok banen ned.

Jeg anbefaler denne restauranten som har fantastisk god mat, her kan du få deg et godt stykke wagyu for en fornuftig pris.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g298561-d4906820-Reviews-Momonoki-Hiroshima_Hiroshima_Prefecture_Chugoku.html

Jeg testet også ut diverse sushi-restauranter og likte denne godt.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g298561-d12274639-Reviews-Fujiya-Hiroshima_Hiroshima_Prefecture_Chugoku.html

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (På 25.6.2024 den 11:55 PM):

Det absolutt dummeste man kan gjøre, er å bruke Google eller TripAdvisor for å "lete" etter plasser å spise.

Nei, å bruke guidebøker som Lonely Planet for å lete etter spisesteder er faktisk verre.

De som skriver en guidebok om Japan har selvsagt ikke spist alle stedene som er omtalt i boken, de baserer seg for det meste på tips fra andre. Når boken kommer ut hadde den de fikk tips fra vært der for minst ett år siden. Og de har kanskje bare basert seg på tips fra Tripadvisor eller lignende.

Så kommer det nye utgaver av boken hvor det meste er uendret. Og når en naiv backpasket står der med fjorårets utgave i hånden kan tipset være fra et besøk der for 10 år siden.

I løpet av de 10 årene har det jevnt  strømmet til med naive backpackere uansett service og matkvalitet. Dette har mange utnyttet. Jeg har én eneste gang tatt spisetips fra Lonely Planet og uheldigvis hadde jeg da en liten gjeng med meg som jeg fikk til å gå ekstra langt for denne oppskrytte resturanten. Det var antagelig det dårligste valget i byen og alt var helt elendig. Så flere forvirrede backpackere der og flere slo opp i boken for å se om de hadde gått feil.

Aldri mer bestemte jeg meg for. Nå flere år etter ramler det sikkert fortsatt inn forvirrede backpackere til den restauranten.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...