Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Har folk helt glemt korona?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Comma Chameleon skrev (7 timer siden):

Tror de fleste vil glemme hele greia ja. Tung periode.

Overhodet ikke tung periode(bortsett fra de som ble alvorlig syke og dessverre døde. Utrolig trist). Men at det ikke blir snakket om i det hele tatt på nyhetene. Folk får det enda. De snakket om kikhoste men det var korona symptomer for flere. 
Hadde ikke krigen(e) vært tema så hadde de kanskje snakket mer om det. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (21 timer siden):

Kanskje ikke for deg, men du må tenke litt lenger og se på hva som skjedde med samfunnet. Det var absolutt en tung periode for landet og verdenen.

Folk flest ble negativt påvirket av å ikke kunne delta på sosiale aktiviteter. Og for hver person som ble skikkelig syk eller døde så har du en haug med pårørerende som også da hadde det tungt. Legg så til alle de som ble permittert, fikk sparken, gikk konkurs fordi bedriften måtte stenge ned under corona. Og så de som ble pårørende av den økonomiske nedgangen der også. Noen av oss fikk en boom (f.eks. innen IT), men for folk i service-yrket var det tungt. Og så tenk på alle de som ikke fikk undervisning på skolen i flere år. Og dette er i Norge hvor vi var en av de som hadde det best av alle. Enda verre i resten av verdenen.

Grunnen til at man sluttet å snakke om det er fordi vi fikk vaksinasjonen unnagjort og beskyttet de som trenger det mest, i tillegg til at viruset har mutert til mindre farlige varianter. Det var alltid grunnen til at man tok Covid-19 seriøst i starten, og grunnen til at man ikke prater om det nå.

Tviler på det. Corona er ikke interessant lengre med mindre det plutselig dukker opp en ny og farligere variant. Det er mye annet som generer mye mer klikk for tiden. Foruten om krig så har du fortsatt økonomi og inflasjon, rusproblematikken, gjengproblematikken, LGBT, kvinners rettigheter. Alt dette er mer interessant enn Covid-19.

Tok ikke en eneste vaksine. Hadde covid en gang i 2022. Hadde ikke et familiemedlem gitt meg en klem da dw bar smitte uten å vite det,så hadde jeg aldri hatt det. 
Vaksinene ga mer plager enn selve viruset for veldig mange. Men mange fikk dessverre long covid av selve viruset så det skal man ikke kimse av. Uansett hadde alle godt av å stoppe opp og roe ned. Jeg jobbet også deltid i en bedrift som ikke tålte nedstengningen og gikk konkurs, men shit happens. 
Mange savner meteren og roligere tider. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Grønnplante skrev (13 minutter siden):

Tok ikke en eneste vaksine.

Greit nok det, men jeg snakker generelt.

Grønnplante skrev (13 minutter siden):

Vaksinene ga mer plager enn selve viruset for veldig mange

Skulle gjerne sett noen tall på det. Jeg tror ikke det var mange i relative tall selv om det er kan føles ut som mange i forhold til absolutte tall.

Grønnplante skrev (13 minutter siden):

Mange savner meteren og roligere tider. 

Bare å skaffe seg en jobb med hjemmekontor da 😛 . Jeg har hatt (frivillig) hjemmekontor de siste par årene. Foruten om en hybrid-løsning under pandemien (Hadde et samfunnskritisk prosjekt) så har jeg hatt hjemmekontor fast siden mars 2020.

Hvis jeg ikke gjør innsats i å henge med folk så er det fortsatt ganske likt pandemi-tiden for min del. Nå er det ikke et problem for meg, balanserer det fint, men det er mulig å videreføre den livsstilen man hadde da.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Grønnplante skrev (På 15.6.2024 den 3:00 PM):

Er som det aldri har eksistert. Er som i 2019 bare vi skriver 2024….

Leserinnlegg i avis i 1922: "har folk helt glemt spanskesyken? Er som i 1917 nå bare vi skriver 1922". 

Dette har jeg diskutert med deg før. Folk har annet å gjøre enn å drive med en uendelig koke-suppe-på-spiker om covid-19 for resten av livet. Men det finnes nok av steder og linker du kan henvende deg for den lille minoriteten som aldri får nok av covid-19 og ikke snakker om annet. X-profilene til Eric Feigl Ding og Gunhild Nyborg som lever i en evig akopalypse og FB-gruppen "kunnskapsbaser pandemirespons". Det mangler ikke på arenaer for de som aldri får nok av katastrofeprat om corona; man må bare akseptere at resten av befolkningen når et metningspunkt og det gjelder for absolutt alt.

 

Grønnplante skrev (På 15.6.2024 den 10:45 PM):

Overhodet ikke tung periode(bortsett fra de som ble alvorlig syke og dessverre døde. Utrolig trist). Men at det ikke blir snakket om i det hele tatt på nyhetene. Folk får det enda. De snakket om kikhoste men det var korona symptomer for flere. 
 

 

Og det har jeg også snakket med deg om før og igjen viser du en total ignoranse ovenfor de som fikk livene sine ødelagt av lockdowntiltakene; jeg gav deg en vegg av dokumentasjon av fagfolk som jeg tror du ikke gadd å lese; men jeg er klar over hvor stor ignoransen er i samfunnet hva pykisk sykdom angår. Samt hva nedstenginger gjør med et samfunn og samfunnsøkonomien som helhet så jeg tror ikke jeg orker å bruke masse tid - nok en gang - på å snakke for døve ører. Mye av det også ble utdebattert for 2 år siden. Det er noe som heter metningspunkt og det er en tid for alt i livet.

Hvem er det som nekter for at covid-19 fortsatt finnes? Jeg har ikke sett noen. Det er bare det; skjønner du; at det er grenser for hvor mye kan koke suppe på spiker i det evige og uendelige av noe som ikke akkurat er NYHETER lenger men som er godt kjent. Som eksempelet med spanskesyken. Den eksisterte etter at selve pandemien var over og gjør det faktisk; TRO DET ELLER EI; den dag i dag; borsett fra at den er kun kjent som en av mange influensavarianter mange får; og noen også dør av; DEN DAG I DAG. Jeg vet ikke om den av mine besteforeldre som faktisk døde av influensa fikk akkurat den varianten som man for 100 år siden kjente som spanskesyken og det var ikke så relevant heller.

 

Grønnplante skrev (På 15.6.2024 den 10:45 PM):


Hadde ikke krigen(e) vært tema så hadde de kanskje snakket mer om det. 

Igjen; HVA konkret er det du vil at folk skal snakke om som det ikke ble snakket om daglig på inn- og upust i 2 år? Hva mer er det du vil vite?

Forøvrig snakker folk mye mye mindre om krigen i Ukraina nå enn i februar 2022. Fordi det har pågått i 2 år og det ikke akkurat er noe nytt og har gått langt bakover igjen. Det er et metningspunkt for alt. Som når en ny regjering tiltrår. Det snakkes ikke like mye om det etter 2 år som de to første ukene.

Men hvis du aldri får nok covid-19 og vil lese om hva som skjer; så finnes det oppdaterte linker for alt du trenger å vite:

https://www.fhi.no/ss/korona/koronavirus/coronavirus/om-koronaveilederen/oppdateringer-i-koronaveilederen/?term=

FHI har oversikt når noe nytt blir oppdaget om dette, men nå vet vi omtrent hva som er å vite så det blir vel storforlangende at media skal skrive daglige lange artikler om noe de skrev daglige lange artikler om i 2 år.

Ellers ka,n du jo søke i nyhetsarkivene til avisene hvis du ikke fikk med deg alt de skrev om dette i 2 år, og også det lille av nye ting om dette som de har fått med i perioden etter det  om du føler at du har gått glipp av noe:

https://www.vg.no/tag/corona-viruset

https://www.dagbladet.no/emne/covid-19

Dommedagsbldet prøvde jo å fortsette med å skremme livs*iten ut av folk langt ut i 2022. Det var vel først da Kina omsider droppet sine tiltak at de begynte å dempe seg men det dukker opp fra tid til annen noen skremmegreier selvsagt. Ellers mangler det ikke på skrekk og gru og døde og lidelse om andre ting der og; som flått, kreft, antibiotikaresistente dødsbakterier, sopputvikling og....alt mulig annet av fæle ting. Blir nok mye flått i sommer. Kanskje kommer monsterflåtten.

https://www.nrk.no/emne/koronaviruset-_covid-19_-1.14869444

https://www.nettavisen.no/covid-19/

https://www.aftenposten.no/tag/covid-19

Sånn, da har jeg ihvertfall gitt deg en lang og utfyllende liste med alle artikler i de store mediene om covid helt tilbake til januar 2020; og om du synes det er færre i det senere året er det fordi det gir lite mening å skrive det folk allerede har lest før men her kan du jo lese om absolutt alt som er skrevet om det om du har lyst. Bare ikke forvent at alle andre i samfunnet skal fortsette å snakke så mye om noe så til de grader for lengst utdebattert i det evige og uendelige. Da blir det som å spille på nytt og på nytt samme plate om og om igjen. Blir som når man skal se favorittfilmen sin hver eneste dag i årevis. Man blir faktisk møkklei av den når man kan den utenatt; ja faktisk begynner mange å hate favorittfilmen hvis man får "opverdoser" av den.

Endret av Morromann
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
On 15.6.2024 at 10:45 PM, Grønnplante said:

Overhodet ikke tung periode(bortsett fra de som ble alvorlig syke og dessverre døde. Utrolig trist). Men at det ikke blir snakket om i det hele tatt på nyhetene. Folk får det enda. De snakket om kikhoste men det var korona symptomer for flere. 
Hadde ikke krigen(e) vært tema så hadde de kanskje snakket mer om det. 

Viruset muterte til en mildere variant og dermed er det ikke nyhetsverdig lenger da influensa er like ille om ikke verre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (På 15.6.2024 den 10:54 PM):

Foruten om krig så har du fortsatt økonomi og inflasjon, rusproblematikken, gjengproblematikken, LGBT, kvinners rettigheter. Alt dette er mer interessant enn Covid-19.

Ja, jeg er enig i at alt dette er viktigere å snakke om nå i 2024. Med unntak av LGBT som jeg mener er mediestøy. Jeg mener; så å si ingen i Norge andre enn religiøse ekstremister har noen problemer med at noen er homofile eller lesbiske i 2024. Når det gjelder trans så begriper jeg ikke hvorfor noe såpass mikromariginalt får så til de grader mye oppmerksomhet i media(vi snakker om toppen noen promille av innbyggerne i Norge). Det er vel helst interessant for de ytterst ytterst få som faktisk er trans samt de som har noen i nær familie eller krets. Selv kjenner jeg ingen så det er ikke noe tema som vedkommer meg whatsoever så jeg mener det er mediestøy som tar fokus vekk fra andre og viktigere ting som de tingene du nevner. Jeg feirer ikke pride, men bryr meg ikke om andre gjør det og skjønner ikke hvorfor det mases så mye om det i media. Men media skriver FOR MYE om dette med FOR LITE om ødeleggelsen av skogene og naturområder i Norge; noe som forøvrig intensiverte i pandemiårene mens vi så en annen vei i frykt. Du nevnte ikke energi, strømpriser og naturødeleggelser forresten; noe som jeg mener er det aller mest alvorlige som skjer rundt oss i Norge for tiden. Kvinners rettigheter i Norge? Hva med de? De er da ikke noe problemer med i verdens mest likestilte land? Dette som med LGBT er mediestøy. Jeg mener ikke at covid-19 var en mediestøy mens det faktisk VAR kritisk, som i 2020, men etterhvert; utover i 2021 og definitivt i i begynnelsen av 2022 var det blitt mediestøy på likhet med LGBT og påståtte mangel på kvinnerettigheter i Norge.

 

Grønnplante skrev (14 timer siden):

Tok ikke en eneste vaksine. Hadde covid en gang i 2022. Hadde ikke et familiemedlem gitt meg en klem da dw bar smitte uten å vite det,så hadde jeg aldri hatt det. 
 

Det vet du ingenting om. Du kunne likesågodt ha fått det på bussen og butikken som fra en klem. Slike viruser kommer ikke fra huden men fra kroppsvesker; det vil si fra kroppsvesker i lufta som spres når noen prater, hoster eller spytter. Slike ting er umulig å unngå å få med mindre man bor i en isolert hytte på fjellet uten kontakt med andre mennesker. Men du fikk det jo og lever så hva er problemet?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Covid-19 har gått over til en syklus lignende vanlig sesongsinfluensa, så hvorfor skal vi fortsatt snakke om det? Hadde sesongsinfluensa blitt dekket av media med smittetall og dødstall hvert år hadde jeg blitt gal.

Det var en veldig tung tid for mange, mange som ble smittet, mange som led psykisk, uten jobb og mening, mange som ikke fikk besøke sine nærmeste på sykehus da de døde og lignende. Det ligger nok en traume der hos mange, og som et globalt kollektiv. De aller fleste vil nok glemme denne tiden og gå videre med livene sine.

Helt ærlig så vet jeg bare ikke hva man skulle snakket om rundt Covid-19 nå. Vi har vaksinene, studier blir fortsatt utført om effekten av long-covid og langtidsvirkningene av vaksinene. Kanskje det kommer noe mer om 5-10 år, men ukentlig oppdatering? Nei takk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Grønnplante skrev (På 15.6.2024 den 3:00 PM):

Er som det aldri har eksistert. Er som i 2019 bare vi skriver 2024….

Ja, og takk og pris for det. Pandemien er over for flere år siden nå. Nå er det bare en ny sesong-sykdom på lik linje med influensa. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Tåkefyrste said:

Det har alltid vært det.

Ble bare blåst helt ut av proporsjoner, og fikk myndigheter til å begå maktovergrep vi ikke har sett maken til før.

Og media er skyldig i det, blant annet for den daglige propagandaen de drev med. Heldigvis har mange lært seg å ikke automatisk tro på det de hører på nyhetene lenger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

En del dødeligere enn influensa. Men likevel forsvinnende liten dødelighet blant friske. Ikke nok til å forsvare den frihetskrenkelsen vi så i hele verden.

Ser ut som Svenskene håndterte hele greia best til slutt likevel, og de ble kalt alt mulig rart av skjellsord under pandemien.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (8 minutter siden):

En del dødeligere enn influensa. Men likevel forsvinnende liten dødelighet blant friske. Ikke nok til å forsvare den frihetskrenkelsen vi så i hele verden.

 

Så du klarer ikke å peke ut COVID her?


annual-number-of-deaths-by-world-region.

 

"COVID drepte bare eldre" er også et argument som har gått ut på dato.

image.png

-1x-1.png

Sitat

Ser ut som Svenskene håndterte hele greia best til slutt likevel, og de ble kalt alt mulig rart av skjellsord under pandemien.

I etterpåklokskapen så fikk Sverige ufortjent mye tyn, men Sverige var mildt sagt naive, så det har ingenting med hysteri å gjøre (ref. graf over)

Endret av Gavekort
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...