Gå til innhold

EL bil ladestasjon


Vyto

Anbefalte innlegg

Hei, vi kjøpt oss Volvo XC40 plug in hybrid bil. Vi lader den i stikkontakt. Lurer på om det vær å sette opp sikelig lader hjemme. Er det bra investering i egen hus? Kan slik lader brukes på plug in hybrid bil? Kansje noen av dere bruker slike lader hjemme?  Takk for svar :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elbil og plug inn hybrid skal ses på som det samme. Det er bare mindre batteri, men eller likt lademessig.

Lading i stikkontakt er i verstefall brannfarlig, og det er krav til at det er Type B jordfeilbryter og dedikert kurs.

Ladestasjon med Type 2 uttak er mye tryggere lading, og med riktig ladestasjon så kan man også sette de opp slik at de lader opp bilen når strømmen er billigst. Det er også mulighet for mye kjappere lading når man trenger det, som regel så lader man via stikkontakt på 8-10A (Ikke lov med mer enn 10A her i Norge), og 8 A gir ca 9km lading i timen hvis forbruket er 2kWt pr 10km (Ok gjennomsnitt sommer/vinter på større biler), med ladestasjon så kan man få alt etter hvilket strømnett man har hjemme, ett sted mellom 38 til 55 km lading pr time. 

Volvoen har etter det google sier 9,6kWt brukbart batteri, hvis vi for enkel matte runder opp til 10kWt, så tar det ca 5,5timer å lade det opp fra 0 til fullt på 8A, mens kjører man fullt på IT nett som er 32A, så brukes det ca 1,5time.

Bytter man til skikkelig elbil i fremtiden, og trenger å lade 50kWt i løpet av natten, så er det bare å gange opp for å se tiden det tar.

 

NB det er blitt forbudt å montere vanlig stikkontakter for lading av elbil og hybrider etter 1. juli 2022. Er ikke stikken du har satt opp for det, så går det inn under bruksending da stikken ikke er montert for slik lading. Er stikken gammel, og går via andre stikkontakter på veien fra sikringsksapet så er det nokså stor brannfare.

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...