Gå til innhold

Bør produkt- og prosjektledere lære et kodespråk godt eller kunne lese de fleste?


Anbefalte innlegg

Jeg leser stadig vekk at det er lurt å kunne SQL og Python, men ikke andre ting. Personlig tenker jeg at det sjeldent er noe lurt med dybdekunnskap da utviklere kan føle at man "stjeler" prosjektet eller de kan føle seg overvåket. Jeg tenker heller at det er bedre å vite noe om fordelene og ulempene til de ulike språkene, samt å ha et visst overblikk uten å kaste bort tid på å gå i detaljene. Siden prosjekter er ulike tenker jeg det er lurt å kunne se hva som er blitt gjort og hvordan man ligger an. Å kalle inn til møter i hytt og pine pga at man ikke forstår kode selv er heller ikke effektivt

Jeg finner ingen artikler eller forum hvor folk har skrevet det jeg tenker. Så er jeg egentlig helt ute på viddene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørs. Om produktet er software så er det greit for en produktleder å kunne vite hva produktet faktisk er, men på generell basis så er det ikke nødvendig for hverken produktleder eller prosjektleder å kunne programmering, så lenge de vet hvordan de skal forholde seg til programvareutvikling.

 

Lenke til kommentar

At de har ett visst forhold til det er bra, men om de er dyktige utviklere så er de i feil rolle, da trengs de heller til å faktisk utvikle produktene.

Produkt bør hente inn den kommersielle biten mens prosjekt bør hente inn struktur i arbeidet som blir gjort.

Lenke til kommentar

SQL er for meg en implementasjonsdetalj. Helt unødvendig for PjM og egentlig også PdM, avhengig av om man har begge roller og størrelsen på organisasjonen. 

Det er helt klart fint om man i begge roller har teknisk innsikt, men det er umulig å gi noe generelt svar vedrørende nivå. I noen tilfeller kan overdrevent teknisk fokus fra PdM eller PjM også være et problem. 

Personlig egnethet og rolleforståelse er det viktigste. 

Endret av process
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...