Gå til innhold

Hva kan jeg få for min pc?


Anbefalte innlegg

Hei, 

Jeg har kjøpt meg ny Stasjonær så nå lurer jeg på hva som er mulig å selge min gamle for ? 

Specs 

ASUS RTX 2070 8GB VRAM
Intel Core i9-9900K Prosessor 
Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU Kjøler 
HyperX Fury RGB DDR4 3200MHz 32GB 
ASUS ROG Strix Z390-F GAMING, S-1151 
Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD 
Corsair RM850x 850W PSU 
Corsair Obsidian 750D Big Tower Sort 
 

Takk for info :)

Endret av Tardio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil tippe rundt 3000 om du er heldig.

Selv hadde jeg ikke betalt så mye for en så gammel maskin.
Men det er alltid noen der ute som er villig til å overbetale.

Ikke noe maskin for moderne spill.
Og kabinettet er alt for stort for en som bare vil ha en "daglig-brukts-data"

Kanskje det er brukbart til å bygge et NAS.

Lenke til kommentar

3-4500 kr

Det er fem til seks år gamle komponenter og reklamasjon er utløpt eller i ferd med å utløpe. Selv om det er noe ytelse i dette, lever alle komponenter på lånt tid.

Kjøper man ny maskin har man reklamasjon i 5 år og er sikret at man har igjen noe for pengene i de årene. Kjøper man brukt vet man ikke hvor lenge man har maskin og det må gjenspeiles i prisen.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Donkey Kong skrev (18 minutter siden):

7000 kroner er bare å glemme når det finnes billigere og bedre alternativer på finn. Enig med de andre her om at mellom 3000 og 5000 er realistisk.

Du sammenligner en HP satt sammen av value/entry komponenter, med en custom pc med komponenter fra øverste hylle. Jeg hadde kjøpt ts sin pc før jeg hadde rørt den du linket til. Jeg mener du burde få i hvert fall 6000,- for den pcen. Jeg ville prøvd å legge den ut først til 8000,-

Lenke til kommentar

Det er først og fremst CPU og GPU man betaler for. Uavhengig av hva man mener er value-komponenter for øvrig, så kommer en ikke utenom at 3060 ti og 5600g løper sirkler rundt 2070 og 9900k. Spesielt GPU-en. I tillegg er samtlige komponenter i PC-en jeg lenket til nyere med garanti i behold, i motsetning til bygget han vil legge ut.

Han kan gjerne legge ut PC-en for 8000, men han vil ikke oppnå annet enn at PC-en støver ned enda lengre.

Endret av Donkey Kong
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Donkey Kong skrev (18 minutter siden):

Det er først og fremst CPU og GPU han betaler for. Uavhengig av hva man mener er value-komponenter for øvrig, så kommer en ikke utenom at 3060 ti og 5600g løper sirkler rundt 2070 og 9900k. Spesielt GPU-en. I tillegg er samtlige komponenter nyere med garanti i behold.

Han kan gjerne legge ut PC-en for 8000, men han vil ikke oppnå annet enn at PC-en støver ned enda lengre.

Først, du tillegger de øvrige komponentene null verdi her. Fint kabinett, solid hovedkort og strømforsyning, 32GB med høy kvalitets minne, en god SSD. En kostbar CPU kjøler. Med hovedkort og kjøler er det mye rom for å drive med CPU overklokking her. 

For det andre, 9900k yter marginalt bedre enn 5600g, og da har vi ikke sett på overklokking en gang som vil bare øke dette spriket om ønskelig. Det er ikke så stor forskjell på ytelse mellom ett 2070 kort og ett 3060 ti. I de fleste spill vil man ikke merke en forskjell, da begge kortene er i stand til å levere høy stabil fps i de fleste spill i dag. I tillegg så er ofte de kortene som sitter i disse ferdigbygde maskinene underklokte, med dårligere kjøling og ytelse enn ett tilsvarende kort i en custom pc. 

For samme pris er jeg ikke i tvil om at jeg hadde valgt å kjøpe TS sin pc her. 

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Det er så mange PCer tilsalgs på finn. Lykke til. Kanskje du er heldig å finne en i nærheten som trenger PC.

Selge i deler tar tid.

Dele opp i:

Hovedkort med CPU og kjøler

GPU

Kabinett 

PSU

 

Det er penger som ble brukt og glemt for mange år siden. Ville bare beholdt den. Bruk den som Linux maskin hvis du er interessert i sånt. Server, Proxmox osv. 

Ungene mine har AMD RX6600 og vi har RX6600 i stuePCen. RX6600 og RTX2070 har cirka lik FPS men RTX2070 har dobbelt så mye strømtrekk. Nesten dobbel pris på bruktmarkedet også. 

Lenke til kommentar
Kron skrev (15 minutter siden):

Det er ikke så stor forskjell på ytelse mellom ett 2070 kort og ett 3060 ti.

Her tar du veldig, veldig feil. Og det er GPU-en som er avgjørende i valget mellom disse to PC-ene. En gaming-PC skal tross alt games på. 3060-TI yter i tillegg langt bedre i ray tracing og har bedre driverstøtte.

gpu.jpg

Lenke til kommentar
Donkey Kong skrev (23 minutter siden):

Her tar du veldig, veldig feil. Og det er GPU-en som er avgjørende i valget mellom disse to PC-ene. En gaming-PC skal tross alt games på. 3060-TI yter i tillegg langt bedre i ray tracing og har bedre driverstøtte.

Hvor tar jeg feil? Jeg sier jo at 3060 TI yter noe bedre enn 2070. Men i de fleste situasjoner så vil jeg påstå at den forskjellen ikke vil være av betydning. Kommer an på hvilke spill en eventuell kjøper skal spille, og om man skal spille i 1440p eller 1080p. Forskjellene vil jo åpenbart være større i 1440p, enn i 1080p. I tillegg kan jeg garantere at den HPen ikke yter like godt som testmaskinene i disse testene. Om man har 5000-6000 i budsjett til en PC så vil jeg jo tro en 1080P skjerm er mer i budsjettet. TS sin pc er jo også svært oppgraderingsvennlig, så det er ingenting som hindrer en ny eier å etter hvert oppgradere GPUen i den om ønskelig.

Ja skjermkortet er bedre i den HPen du linket til. Men alt annet er bedre i TS sin pc. Og jeg mener det prismessig veier langt opp for ett noe bedre skjermkort i HPen. Og jeg er helt uenig i at GPUen er det eneste man vurderer når man setter to pcer opp mot hverandre. 

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Denne diskusjonen sporer av. Spørsmålet til trådstarter var hva han kunne legge ut maskinen for på Finn. Jeg har gitt min mening og du har gitt din. Jeg registrerer for øvrig at 40 % bedre ytelse konsekvent betegnes som "noe bedre". 

Endret av Donkey Kong
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Donkey Kong skrev (5 timer siden):

Spørsmålet til trådstarter var hva han kunne legge ut maskinen for på Finn.

er så sykt mange som overvurderer verdien av brukte PCkomponeneter.
Spesielt når det er 2-3 generasjoner gammelt.

Har ikke noe hensikt å diskutere med dem som er villig til å overbetale.
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kron skrev (9 timer siden):

TS sin pc er jo også svært oppgraderingsvennlig, så det er ingenting som hindrer en ny eier å etter hvert oppgradere GPUen i den om ønskelig.

edit: leste feil så svaret mitt blir da også fei.
Sorry

Endret av Eskove
Lenke til kommentar

Hei. Er det slik at du MÅ selge denne PC`en eller kan du beholde den? Det jeg tenker på er at du kan beholde PC`en og bruke den som Server, MediaPC eller NAS også kan du se om du får noen kroner igjen for skjermkortet ditt istede. Ingen av de formålene som jeg nevnte her krever noe særlig Skjermkortkraft, så den klarer fint dette på den integrerte grafikken som er på CPU`en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...