Gå til innhold

Mann utkledt som kvinne tiltalt for sex uten samtykke mot heterofil mann


Anbefalte innlegg

https://www.vg.no/nyheter/i/GyQyom/tiltale-utga-seg-for-aa-vaere-kvinne-under-oralsex

Tiltale: Utga seg for å være kvinne under oralsex

"Han dro hjem til det han trodde var en kvinne på nyttårsaften. Det ble intimt. Så forsto han at det var en mann – og da ble det slåsskamp."

"Nå har politiet i Bergen tatt ut tiltale mot mannen i 40-årene som utførte oralsexen.
Ifølge tiltalen var ikke den fornærmede «kjent med at den som utførte handlingen var en mann»."

"Påtalemyndigheten mener det straffbare forholdet er at mannen har «foretatt en seksuell handling med noen som ikke har samtykket til det.»"

 


Jeg ser av straffelovens §297 seksuell handling uten samtykke er annerledes enn voldtekt, ved at det ikke er brukt vold og at straffen dermed er vesentlig lavere. Det angivelige offerets forklaring virker også logisk nok, om ikke forferdelig sympatisk. Ideelt sett burde jo folk vite hvem de går til sengs med, eller har sex med i et inngangsparti på en fest.

Jeg lurer også på hva slags rettspresedens dette setter. På én side er det ålreit at også kåte, fulle, teite mannfolk har rettigheter. Men jeg må innrømme at jeg lo.

Caveat emptor.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"trodde var en kvinne", er problematisk å straffe en part fordi den andre parten antok noe også.
Ellers var vel handlingen med samtykke, men med grunnlag i antagelser som ikke ble informert om vil jeg tro. Jeg handlingen de utførte var både villet og ønsket når det ble utført, uten noe konkret om hvilke kjønn som var påkrevd for at det var samtykke..
Ironisk nok kan f.eks to transer da anmelde hverandre for seksuell handling uten samtykke etter begge frivillig utfører handlinger på hverandre med antagelse om at de begge var motsatte kjønn og dermed kan begge bli straffet 😅

Lite dilemma dette egentlig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

På én side er jeg glad for at man etablerer at alle er like for loven og at også heterofile menn skal ha rett til integritet for legningen sin. Men saken er utvilsomt litt snål og presedensen vanskelig.

Jeg får også ofte inntrykk av at det er voldsomt mye skjønn involvert hos norske politiadvokater og statsadvokater i deres applikasjon av norsk lov.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men dette hadde ikke vært kriminelt hvis vedkommende identifiserte seg som kvinne. Da hadde offeret i saken vært transfob. Rart hvor lite som skiller offer og gjerningsperson i dagens samfunn...

Endret av Tussi
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (30 minutter siden):

Men jeg må innrømme at jeg lo.

Begynte å lure på om jeg kunne gådd på samme smellen selv med ølbriller og tåkesyn :) tro hvilken promille fornermede hadde?

Artig sak blir spendende å se om det blir noe dom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (4 minutter siden):

Begynte å lure på om jeg kunne gådd på samme smellen selv med ølbriller og tåkesyn :) tro hvilken promille fornermede hadde?

Artig sak blir spendende å se om det blir noe dom.

Tipper han uansett ble raskt edru. 😐

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Er jo smått problematisk om man kan trekke tilbake ett samtykke i etterkant, egentlig uavhengig av grunn.
Da snakker jeg om ett reelt samtykke, ikke fra noen som f.eks er dopet ned eller overstadig beruset eller på annen måte ute av stand til å kunne gi ett faktisk samtykke..

Men spennende med slike utfordringer så lenge man ikke er involvert selv :)

Endret av aklla
  • Liker 1
Lenke til kommentar
40 minutes ago, Tussi said:

Men dette hadde ikke vært kriminelt hvis vedkommende identifiserte seg som kvinne. Da hadde offeret i saken vært transfob. Rart hvor lite som skiller offer og gjerningsperson i dagens samfunn...


Det er også litt dette jeg er nysjerrig på. Hvor går grensen? Hvem bestemmer? Hva blir presedensen? I dette tilfellet identifiserer så vidt jeg forstår vedkommende som mann og hadde også i følge egen forklaring bare kledt seg ut som kvinne. Altså transvestitt. Og ikke nødvendigvis transkvinne, slik jeg forstår det.

Jeg er veldig nysjerrig på om politiadvokaten og statsadvokaten i Bergen anser transseksualitet og biologisk/medfødt kjønn som noe seksuelle partnere har et rimelig juridisk krav på om å få vite om. Personlig synes jeg faktisk det. Men aktivister vil insistere på at transpersoner er ekte kvinner og menn, og at det dermed ikke er noen falske forutsetninger.

Det er definitivt en kinkig sak som jeg lett også kan se for meg blåses  ut av proporsjoner i kommentarfelt og tabloidaviser i agurktid og Pride- måned.

Lenke til kommentar

Her lurer jeg jo på om en vil kunne identifisere seg som kvinne i "gjerningsøyeblikket", og hvorvidt i hvilken grad en eventuell dom vil være i strid med vår "nye" forståelse av kjønn. Gitt at den "nye" forståelsen av kjønn innebærer at en kan være det kjønnet en måtte føle seg som til enhver tid, eller ikke noe kjønn, skulle en jo nesten tro det å "lyve om kjønn" ble en fullstendig meningsløs anklage. Skulle denne mannen bli dømt er jeg nysgjerrig på konsekvensen for transkvinner som går til sengs med menn uten å avsløre biologisk kjønn før det er for sent. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

På én side er det ålreit at også kåte, fulle, teite mannfolk har rettigheter. Men jeg må innrømme at jeg lo.

Hadde du ledd om det var en kåt, full og teit kvinne? 🙂

 

For all del, dro på smilebåndet selv. 

Men ja, blir interessant det her. Er det f. Eks egentlig ulovlig å gi inntrykk av at man er kjemperik eller suksessfull for å få seg et ligg?

Kan man i fremtiden bli dømt for noe slikt dersom man jobber i oljebransjen og ikke forteller det når motparten elsker mdg?

Er catfishing i faresonen for å bli straffbart?

Skal bli spennende å høre hvordan denne saken ender. 🙂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (9 minutter siden):

Minner om at tiltalte ikke på noe tidspunkt har påstått å være en kvinne.

Hva om noen har sex med en person de tror er en mann, som viser seg å være en kvinne som går i herreklær og som ikke bruker sminke og ikke barberer armene eller beina?

Er usikker på om det er sant, da de hadde snakket på nett i forkant. 

Lenke til kommentar

Er dilemmaer alle veier her. Er jo problematisk at man "lurer" andre for å få seg et ligg man ellers ikke ville fått, men er jo ikke åpenbart at det er ulovlig. Hvis man skryter på seg utdanning, formue, lavere alder eller noe annet som kan bety noe for status for å få seg et ligg, tviler jeg på at eventuelle sengekompiser kommer noe vei med å angre etterpå, selv om det fra et etisk ståsted i beste fall er ugreit fra den som lyver.

Kjønnssykdommer er man pliktig å oppgi. Hvis en under seksuell lavalder lyver på alderen, risikerer den over seksuell lavalder straff hvis man ligger sammen.

Er heller ikke gitt at utfall juridisk sett blir det samme for en transvestitt som for en transperson. Er jo alltids noen altetende desperadoer der ute, men tipper i det minste et flertall av heteroseksuelle styrer unna begge deler så lenge de kjenner til de faktiske forhold.

Lenke til kommentar

Knapt inn i det nye året og allereie drete såpass på leggen, men måtte liksom ta det enda litt lenger og anmelde. Må ha vore rævva oralsex eller kanskje skuffelsen over han som dukka opp under parykken rauk eit par-tre sikringer. Neppe fysen på mannemus sia det vart handgemen...

Lenke til kommentar

Litt spesielt å more seg over annen manns ulykke. Så skal jeg ikke si at jeg ikke har gjort det selv, men da har det gjerne vært en politiker eller noen andre som man krever en høy standard fra, fordi de lager regler og setter folk på plass. For eksempel forsknings- og høyere utdanningsminister som representerer et departement som anker en student til høyesterett og så har hun fusket selv.
 

Quote

I forrige uke bestemte Sandra Borchs departement seg for å anke en sak der en student ved Høgskolen i Innlandet ble tatt for «selvplagiat». Studenten hadde brukt deler av en oppgave hun selv har skrevet. Hun vant i lagmannsretten. Departementet mener at plagiat er et så stort problem at Høyesterett bør ha siste ord.

Jeg har vært på et nachspiel der det var en mann i "kvinneham", men der var det åpenhet om det og det var en som ble med vedkommende hjem etterpå, vel vitende om hva det var. Det var god stemning den kvelden og litt rart. Det eneste som ble sagt etterpå var "Han ble faktisk med..." og så festet vi litt til før vi dro hjem.

Lenke til kommentar

Artikkelen er rotete skrevet. Man må virkelig lese opp og ned for å få med seg hvem som har skade på hender og hvem som ble kjørt på sykehus. Man skulle nesten tro at det var fremstilt ved hjelp av AI-verktøy.

Ei rar sak.  Chatter og ringer med ei ung og vakker kvinne, det er dårlig belyst utenfor og plutselig er det sex med en halvgammel mann i inngangspartiet. Det var flere til stede i andre etasje.

Hvis både kongen, paven og Gud satt i andre etasje er det likevel uvesentlig så lenge sexen skjedde i inngangspartiet. "Det var mange til stede i Trondheim da ulykka skjedde i Bergen. I Sverige var det også noen folk på det tidspunktet, men der var det dårlig belyst, så de greide ikke å telle hvor mange som var der eller se om noen hadde parykk på seg."

Det er mye som skurrer her. Enten er artikkelen elendig skrevet eller så gir ikke saken mening i det hele tatt. Det er i alle fall temmelig vanskelig å bedømme ut fra den skrekkelige artikkelen.

Har noen andre medier omtalt saken? Det er flere andre diskusjonssteder hvor det prates om saken, men jeg finner ikke noen andre medier som omtaler saken. Så kan det være at jeg har bommet på søkeord.

Endret av BadCat
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...