Gå til innhold

Bytte beite, eller bli komfortabelt til det "smeller"


Gjest 9b906...52d

Anbefalte innlegg

Gjest 9b906...52d

Har et dilemma på jobb fronten.
Håper noen kan komme med gode tips og egne erfaringer.

Jobber i dag i et selskap som eies av min Mor, har gjort det i snart 8 år.

Jeg er utdannet elektriker, men jobber i dag med regnskap og rådgivning. Til tider konsulentoppdrag som kan være så mangt og spredt utover bransjer.

Jeg har det utrolig komfortabelt. Så lenge arbeidsoppgavene blir gjort så står jeg fritt til å gjøre som jeg vil med tiden.
Jeg har aldri noe tidspress, aldri overtid, trenger ikke levere noe resultater ( mest fordi jobben jeg gjør er enkel og det er ikke noe man gjør feil) 

Jeg byttet fra elektriker til "finans" når jeg fikk barn og ville ha friere tøyler rundt det å kunne være tilgjengelig for barna uten å få dårlig samvittighet ovenfor arbeidsgiver.
Yngstemann begynner snart på skolen, og jeg merker at jeg trenger ikke "friheten" i samme grad.
men jeg har jo blitt bortskjemt.  Det er perioder hvor jeg kanskje reelt jobber 30-40 timer i mnd. Er sjelden noe over 80 timer, resten går bare til dilldall eller kortere arbeidsdager.

Så til dilemmaet.. jeg er i starten av 30 årene og innen 8 år er mine foreldre pensjonister og kommer ikke til å fortsette med familiedriften.
Verken jeg eller andre søsken vil ta over "skuta" da ingen ønsker å jobbe med regnskap ( er det firmaet gjør primært ) 
Arbeidsoppgavene mine er kun enkle og tilgjengelig fordi min Mor har det nettverket hun har.  Og det forsvinner når hun pensjonerer seg ( en reel sak er også at hennes nettverk sakte men sikkert pensjonerer seg også, så oppdragene blir mindre for hvert år også ) 

Så da står jeg her.

Skal jeg bytte jobb nå i tidlig 30 årene for å opparbeide meg et annet sted, gå ned 3-400k i årlig lønn. Eller bli komfortabelt og bytte når det virkelig brenner på dass, men samtidig med enda mer arbeidserfaring.

Det jeg bekymrer meg over er at jeg ikke har noen utdanning annet enn fagbrev.
Og arbeidsoppgavene mine er ikke akkurat "normale" i en gitt stilling.  Det kan være alt fra å omstrukturere en bedrift til å implementere et lagervaresystem, eller å finne leverandører, Hjelpe til med oppstart av bedrifter, finne lokaler.. Altså you name it. Alt innen det å drifte et selskap uansett bransje så bistår jeg.

Har hørt med et rekrutteringsselskap, de sier at arbeidsoppgavene mine er vanskelige å sette ord på.. De kan liksom ikke si " Vedkommende kan drifte enhver selskap"  De trenger håndfast erfaring som helst er noe som løper over tid.
De anbefalte at jeg jobber meg opp i et selskap, for det er det jeg vil være flink på. Å starte på "bunn" og jobbe meg oppover når en har sånn erfaring jeg har.

Og det føler jeg mer eller mindre gir mening, det er selvsagt kjipt å bruke tid på vise hva man kan, Men gir absolutt mening for en arbeidsgiver sin side.

 

Noen som har erfaring på området og kan dele noen kloke ord?

Nåværende jobb:
Pros: Fri arbeidstid, høy lønn, ingen stress
Cons: Lite mestringsfølelse, lite "ansvar"

Ny potensiell jobb:
Pros: Nytt miljø, nye muligheter, nye sjanser, nye erfaringer, læring, potensielt klatre i rang
Cons: potensielt dårlig miljø, potensielt stress, fast arbeidstid, dårligere lønn, mindre frihet.

Anonymous poster hash: 9b906...52d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...