Gå til innhold

Fiber / SFP+ i veggen?


Anbefalte innlegg

Jeg har noen rør med Ethernet-kabler i veggen i dag som jeg skal fjerne og trekke nye kabler gjennom. I den forbindelse kom jeg til å tenke på om det er bedre å trekke fiber i de tilfellene hvor switchene i hver ende har SFP+ 10G tilkobling? Jeg har aldri vært borti SFP/optiske kabler, så jeg vet ikke hvor enkelt/vanskelig det er, men jeg har 3 UniFi-switcher i huset hvor opprinnelig plan var å trekke CAT6 til en RJ45->SFP+ modul i hver ende for å få 10Gbit mellom de.

Jeg har forstått at disse kablene kan være skjøre? Er det veldig utfordrende å koble kabel på selve SFP-pluggen? Hva ville dere gjort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fiber er ikkje veldig skjør. For alle praktiske formål oppfører den seg som kobberkabel.

For å terminere fiber du ha utstyr. Det koster fort ganske mange titusener, og krever kompetanse, så i praksis må du leige inn folk til å terminere den. Det går ganske kjapt, så det koster gjerne ikkje allverden.

SFP er forøvrig ikkje "pluggen", SFP er en type modul som passer i masse nettverksutstyr. Pluggen er typisk SC connector

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville ikke gått for fiber med mindre du kan trekke en ferdig fiber snor igjennom. Da burde du hatt 25mm trekkerør, men det kan også gå med SC fiber i et 16 hvis det ikke er for mange svinger. 

Men det går også 10G trafikk gjennom kobber på korte strekk innvendig i huset, så det er absolutt å foretrekke til det du beskriver. 

Endret av Marzo
Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (20 minutter siden):

hvorfor ikke Cat7? Standarden er jo spesifisert til 10Gbps men leverer en del mer enn det.

Kostnadsmessig så er det vel ikke noe særlig dyrere enn Cat6 heller.

CAT6 er mer enn nok og jeg har liggende CAT6-kabel allerede. Tanken med å trekke fiber var mer for å slippe overgang i hver ende.

 

Ser ut som jeg skal holde meg unna fiberkabling da. Takk for svar.

Lenke til kommentar

Trakk fiber for 10 år siden, og idag har jeg oppgradert samme kabel til 25GbE, har også strukket en ekstra single mode for 100GbE. Vil aldri gå tilbake til kobberkabler, alt under 10GbE er jo suppetregt. Det er jo som å bruke pentium pro enda. Det finnes veggbokser med lc-kontakter, sikkert sc og men jeg har bare brukt koblingsboks. Det blir jo fort 3 meter ekstra ledningslengde på hver side, men det er lett å skjule. En kan jo også først starte med en lang kabel, også estimere korrekt lengde og bestille ny fra fiberstore.com, fiberkabler er jo grisebillige.

Kobber har så mange ulemper at det er en god ide å legge det vekk. Forsinkelsen er skyhøy, og vil gå kraftig utover RDMA ytelsen som du ønsker å ha så lav latency på som mulig. Også er prisen dyrere, samt strømforbruket høyere.

Endret av siDDis
Lenke til kommentar

en enkel LC kontakt for OS2 kabel får du igjennom 20mm trekkrør. FS.com selger dette på mål, og få med kort kontakt så klarer du å dra denne igjennom.  LC duplex er litt værre å få igjennom 20mm, det går men bør ikke være for mange svinger.

Husk da bare BiDi sfp (siden du har singel kabel), så er det tut og kjør

Noe slikt: LC/SC/FC/ST/LSH Single Mode Armoured Patch Lead - FS.com Europe
Denne får du lett igjennom 20mm k-rør, og den tåler litt juling. Denne kan du bestille på mål, og med de connectorer du trenger.

Endret av N|troXx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...