Gå til innhold

AI-generator lager musikk med vokal


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette var ikke random. Dette var melodier fra a til z.

 

Quote

Riehl and Rubin developed an algorithm that recorded every possible 8-note, 12-beat melody combo. This is similar to what hackers use to guess passwords: brute force, that is getting through every possible combination of notes. Their algorithm generates roughly 300,000 melodies per second.

 

Lenke til kommentar

Poenget var at generering har funnet sted.

En algoritme gir ikke random output. En algoritme gir eksplisitte og deterministiske (årsaksbestemt) steg. I beste fall er det psaudorandom.

Quote

A pseudorandom sequence of numbers is one that appears to be statistically random, despite having been produced by a completely deterministic and repeatable process.

En algoritme som skal generere alle melodier vil neppe være pseudorandom uten at jeg skal påstå at j eg har studert den aktuelle algoritmen. Dette er uansett flisespikking på noe som ikke var poenget.

Postnord er pseudorandom. Det kan stå at pakken er under transport fra Langhus til depot på Åndalsnes, men de kan plutselig åpne bakluka så pakkene ligger bortover veien eller ta en usving fem minutter før depoet og kjøre ca 45 mil tilbake til Langhus.
image.png.516f5df4749431d9d4c97f7314977324.png

Endret av BadCat
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (4 timer siden):

Internett er ikke for barn, og det har det aldri vært.

Nei, men likevel får de med seg plenty værre enn det der. Var likevel oppriktig overrasket over at det ikke ble sensurert av youtube. Synes jeg stadig vekk ser videoer med ord som er blippa ut.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Snublet over dette mesterverket i dag, "Sore from the Door". :wee:

Spoiler

Good Lord Almighty, I let out a holler,
Should’ve known better, ain’t much of a scholar.
Walking through doorways and swinging them shut,
slammed that door on my country nuts.
I'm seeing stars, I'm losing air,
sound the alarm, and bring me a chair,
Caught between two different rooms,
that door just crushed my Glue Balloons.
Oh, sweet Mary, I can’t breathe.
That door just smashed my chili beans.
I’m stuck between, can't go nowhere,
I’m blacking (?) out, I’m getting scared.

Oh, what the gravy happened here,
I just asked him to grab a beer,
now he’s unconscious on the floor,
but there's his pickle in the door.
I'm scared to ask if he’s alright,
His eyes are red, and his face is white.
I think I am just leave him alone,
oh, there’s my beer, I’m going home.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Tror dere kraftig undervurderer potensialet her.

Enn så lenge kreves et menneske for å holde AI i hånda og fortelle den hva som er lyttbart og interessant, og hva som ikke er det. Men for hver eneste iterasjon som lages og velges av et menneske på disse appene og nettstedene - så øker AIs forståelse for hva god musikk er.

Og etter det kommer den til vitenskapelig å gå til verks for å churne ut "banger" etter "banger" nærmest på et individ-nivå.

Så jeg forstår godt at musikkindustrien nå freaker fullstendig ut og går til søksmål. For jobbene deres er i ferd med å forsvinne. Og det vil Hollywood og spillutviklere osv. også gjøre. Generativ og iterativ AI kommer til å ta fullstendig over på lengre sikt. Dog vil det alltid være et marked for ekte skuespillere, for live teater, live musikk osv. Fascinasjonen med pur menneskeskapt musikk vil aldri forsvinne.

Jeg har forståelse for at det er vanskelig for mange å svelge stoltheten og innrømme at musikk hovedsakelig er matematikk, og at vi mennesker ikke er så kompliserte som vi skal ha det til, men ja, der er vi nå.

Lenke til kommentar

Spør du meg er AI bedre på å kopiere oss enn det vi selv er. Har testet Udio en del og den har absolutt potensiale, selv om den musikalsk bommer av og til så er som regel det tekniske spotless.

Bransjen er veldig lite happy over dette og selv om de ser det som en trussel så jaktes det også på oppsiden av denne teknologien da en fint kan bruke den til sin fordel om andre blir frarøvet denne retten

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Med mindre dette implementeres i studioprogramvare så man kan endre og bygge videre på det genererte i ettertid, har det lite for seg for andre enn de som har null ferdigheter innen musikk i utgangspunktet.

Det eneste som duger med AI så lenge er tekst siden man kan ta utdrag fra det og det er lett å redigere i ettertid. Selv noen setninger eller så lite som noen ord sammen kan brukes i et verk.

I den formen som er nå er det som å rulle hundre terninger i håp om å få kun seksere. Man skal rulle svært mange ganger for å få et resultat uten avvik som gjør at man må forkaste produktet. Så kan man sikkert trene AI-en i sidechaining, miksing, mastering og hva ikke, men det er nok et stykke frem.

Et nyttig og fremtidsrettet verktøy, ja. Noe som vil erstatte mennesker med talent, nei. Mulig det vil skyve terskelen oppover slik at færre enn få vil tjene penger på sitt virke.
 

Quote

In the future, humans will play for robots.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Potensialet til AI generert musikk er enormt, men per i dag så har jeg lagt merke til noen svakheter.

AI er veldig forskjøvet mot standard oppbygging av sanger, den har en liten tendens til å genere f.eks. soloer over 4 bars og den har en liten tendens til å lage callbacks og hooks.

Dette merkes ikke på generiske og formulerte popsanger, men fungerer dårlig til f.eks. prog rock, post metal og jazz.

Jeg har generert noen skikkelig fengende poplåter med Suno, men om jeg genererer noen av de overnevnte sjangrene så blir det ganske flatt og kjedelig.

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

De er også veldig stri på stemmer og sjangre, og liker å gjøre ting formulaisk som du sier. Den har gjerne bare noen få sangstemmer å velge mellom i de fleste sjangre. Ting som pop har vel en del fler fordi kildematerialet er så mye større.

Hva med instrumental musikk? Eksempelvis med klaver/tangentinstrumenter der anslagfølelse og dynamikk er i høysetet.

Finnes også variabler innen opptaksteknikker derunder , med plassering av mikrofonene etc.. Det forandrer klangfargene på instrumentet. 

Lenke til kommentar

Det meste er fortsatt litt for robotisert til at jeg klarer å fokusere på lyd-dynamikken. En ting Suno skal ha veldig skryt for er et rikt og "kreativt" lydbilde. Det er sjeldent bare piano-akkorder de spiller i bakgrunnen, men komplekse og fyldige melodier.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (18 minutter siden):

Det meste er fortsatt litt for robotisert til at jeg klarer å fokusere på lyd-dynamikken. En ting Suno skal ha veldig skryt for er et rikt og "kreativt" lydbilde. Det er sjeldent bare piano-akkorder de spiller i bakgrunnen, men komplekse og fyldige melodier.

Det er nok her AI vil røpe seg i uoverskuelig fremtid.

Uten direkte sammenligning forøvrig, men vi har kommet dit for lengst at de fleste kirkeorgler er digitalisert. Organistene var i harnisk i starten. Det har tydeligvis roet seg ned av uante grunner. Resignasjon? Det digitale orgelet er likevel plassert/integrert i et korrekt byggverk med reelle knapper, drawbars og pedaler. Sist, men ikke minst. Lyden går igjennom de fantastiske pipene som bygges akkurat som før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...