Tussi Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april (endret) Ok, så jeg er på jobb, eldreomsorgen, og har bakt rundstykker. Forvekslet tørrgjær med vanlig gjær og har dermed hatt 4 ganger for mye gjær i deigen. Jeg baker så godt som aldri, hva skjer hvis man har for mye gjær? Endret 6. april av Tussi 2 Lenke til kommentar
Nukleosid Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Tror ikke det er farlig, men mulig man kan bli litt oppblåst/vondt i magen? Kan vel heller ikke smake optimalt. 1 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Nukleosid skrev (6 minutter siden): Tror ikke det er farlig, men mulig man kan bli litt oppblåst/vondt i magen? Kan vel heller ikke smake optimalt. Tror stekingen må jo drepe det som er igjen, men kanskje jeg skal smake på dem først iallefall... 1 Lenke til kommentar
Nukleosid Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Fant dette på nett: "For mye gjær kan føre til at deigen blir flat ved å slippe ut gass før melet er klart til å utvide seg. Dermed klarer ikke deigen holde på gassen." Mulig deigen ikke hever ordentlig, eller at baksten blir flat/kompakt etter steking? 1 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Nukleosid skrev (3 minutter siden): Fant dette på nett: "For mye gjær kan føre til at deigen blir flat ved å slippe ut gass før melet er klart til å utvide seg. Dermed klarer ikke deigen holde på gassen." Mulig deigen ikke hever ordentlig, eller at baksten blir flat/kompakt etter steking? Takk, det høres logisk ut, det var veldig fin heving, men på slutten så ble de flate... hvis de blir for hardt for vi bare bruke vanlig brød.... jeg ville bare gjøre noe hyggelig 😅 2 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Det skal sies. Sist gang jeg prøvde meg på rundstykker oå jobb ble jeg bedt om å holde meg unna kjøkkenet 😆 1 Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Du får en mindre optimal heving og litt mer smak av gjær. All gjæren vil bli drept i stekeprosessen. Om bollene smaker godt og har hevet seg skikkelig så er det ingen skade som har skjedd. 2 Lenke til kommentar
Trippelure Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Prøv å bake scones eller noe annet med bakepulver neste gang. Da slipper du hevetiden også 😉 Håper uansett det ordner seg og at de blir spiselige. 2 1 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Gavekort skrev (3 minutter siden): Du får en mindre optimal heving og litt mer smak av gjær. All gjæren vil bli drept i stekeprosessen. Om bollene smaker godt og har hevet seg skikkelig så er det ingen skade som har skjedd. Trippelure skrev (Akkurat nå): Prøv å bake scones eller noe annet med bakepulver neste gang. Da slipper du hevetiden også 😉 Håper uansett det ordner seg og at de blir spiselige. Takk. De virker fine 😁 4 Lenke til kommentar
Trippelure Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Tussi skrev (Akkurat nå): Takk. De virker fine 😁 Så bra, du gleder nok mange hjerter med nybakte rundstykker til kvelds 😊 3 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Trippelure skrev (3 minutter siden): Så bra, du gleder nok mange hjerter med nybakte rundstykker til kvelds 😊 ❤ 3 Lenke til kommentar
Maskinfører Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Tussi skrev (1 time siden): Tror stekingen må jo drepe det som er igjen, men kanskje jeg skal smake på dem først iallefall... Alltid lurt å smake på maten før man serverer andre Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 6. april Forfatter Del Skrevet 6. april Maskinfører skrev (47 minutter siden): Alltid lurt å smake på maten før man serverer andre Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det, det er det viktigste ❤ 1 4 Lenke til kommentar
Trippelure Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Tussi skrev (6 minutter siden): Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det, det er det viktigste ❤ Så bra, da ble alle glad 🥳 3 Lenke til kommentar
Maskinfører Skrevet 6. april Del Skrevet 6. april Tussi skrev (22 minutter siden): Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det, det er det viktigste ❤ Så bra at de ble gode ja da er du flink da til å lage boller alltid fint når mottakere blir fornøyde ❤️ 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå