EremittPåTur Skrevet 9. mars Del Skrevet 9. mars . Litt skudd i det blinde her for jeg kjenner ikke til noe miljø for tørrplatefotografering men me freistar... Når du preparerer en glassplate benyttes ofte i en av prosessene krom-alun som herder til gelatinløsningen. lokalt er det imidlertid lettere å skaffe kalium-aluminiumsulfat (for det er brukt i garving og er det folk flest kaller alun) og ikke kalium-kromsulfat (krom alun) Men er usikker på hva som er aktiv part i herde prosessen. Tenkte å kjøpe litt og prøve men blir noen dager til så om noen har erfaring med andre typer alun enn krom-alun så vil jeg gjerne høre. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå