Gå til innhold

Stekepanne: Stål eller støpejern?


Anbefalte innlegg

Hei! 
 

Jeg er ute etter en ny stekepanne, og vil ha en god en. Men jeg lurer på hva som er å foretrekke av stål eller støpejern? Spiller det noen rolle? En av hver hadde nok vert å foretrekke, men siden en god stekepanne koster, så må jeg gå for kun èn. 
 

Teflon er utelukket. 
 

Takk for innspill! 
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil si det kommer litt an på komfyren. Jeg har induksjon og varmen fra platene er sentrert til midten av platen. Dette gjør at kun noen få centimeter av kokekaret varmes opp på midten og det vil ikke koke på sidene. Det som da blir irriterende med en stekepanne er at de får skade og buler opp på midten. Tykkbunnet er noe jeg helt klart foretrekker fordi jeg har ødelagt en haug med stekepanner.

Det sagt, jeg håper nye induksjonstopper er bedre enn min gamle, og det at hele platen gir varme er svært viktig for mer enn bare maten.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
26 minutes ago, Trulss said:

Jeg vil si det kommer litt an på komfyren. Jeg har induksjon og varmen fra platene er sentrert til midten av platen. Dette gjør at kun noen få centimeter av kokekaret varmes opp på midten og det vil ikke koke på sidene. Det som da blir irriterende med en stekepanne er at de får skade og buler opp på midten. Tykkbunnet er noe jeg helt klart foretrekker fordi jeg har ødelagt en haug med stekepanner.

Det sagt, jeg håper nye induksjonstopper er bedre enn min gamle, og det at hele platen gir varme er svært viktig for mer enn bare maten.

Di har prøvd induksjons stekepanne til din induksjons ovn?

Lenke til kommentar
Locrin skrev (4 minutter siden):

Di har prøvd induksjons stekepanne til din induksjons ovn?

Stekepanner som selges i dag kan stort sett brukes på alle koketopper. De har garanti med den gjelder ikke for dette problemet blir det sagt.

Lenke til kommentar

Støpejern kan du ha hele livet og gi til noen andre når du går videre.
De er også nokså lette å finne på bruktbutikker, loppemarked og lignende, krever eventuelt bare at man gjør en liten jobb med å sette den istand igjen.

Det er noe trygt og deilig med å ha noe så solid og pålitelig i disse planned obsoluence-tider.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har en Lecreuset støpejern jeg overtok i samboerbrudd oppgjøret 😅 jeg er en sånn type som at om ikke det går i oppvaskmaskinen kan det bare være.

Men den er jeg veldig fornøyd med, rolig oppvarming når du skal lage mat og en dæsj med matolje som en smører inn med tørkepapir etter den har blitt vasket.

 

Hadde en teflonstekepanne i oppvaskmaskinen, den slo seg når jeg åpnet maskinen og lot den stå til lufting.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (21 timer siden):

Støpejern kan du ha hele livet og gi til noen andre når du går videre.
De er også nokså lette å finne på bruktbutikker, loppemarked og lignende, krever eventuelt bare at man gjør en liten jobb med å sette den istand igjen.

Det er noe trygt og deilig med å ha noe så solid og pålitelig i disse planned obsoluence-tider.

Naar man kjoeper brukt, maa man passe seg for bunnen. Den er som oftes skeiv.

Proev aa vikke den paa ei glassplate, eller en komfyr, saa kjenner du rask om den er bra.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (1 minutt siden):

Jeg har aldri opplevd at en jernpanne ikke har vært rett i bunnen.

Deler den opplevelsen med deg, men de maa jo, ikke bare staa aa vagge heller.

Pleier aa vise litt respekt med varmen, paa grytene og pannene mine.

Gaar ikke braatt paa, med sterk varme og venter til de har kjoelt seg, foer jeg vasker dem. uten saape.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Hr Kotelett said:

Hadde en teflonstekepanne i oppvaskmaskinen, den slo seg når jeg åpnet maskinen og lot den stå til lufting.

Teflonpanner koker jeg bare opp litt vann i og bruker egen oppvaskbørste i og skyller til slutt med rent springvann. Fungerer helt perfekt og gir ikke noe usmak eller ujevnheter i pannen. Bare unngå å kjøpe det aller billigste rælet som vanligvis har veldig ujevn varmefordeling.

Lenke til kommentar

kommer aldri en støpejernpanne inn i huset her mer, i alle fall. forbasket herk å holde med, og blytunge også.

hvis ingen tror meg, prøv å stek noen speilegg i den "nye pannen din"

jeg skjønner selvsagt den rustikke sjarmen med støpejern og alt det der, men alt annet er bedre nå til dags.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Brenner alltid maten i støpejernspannene jeg har hatt. Men det skal jo være beste sort om man får til å bruke den riktig. Generelt så er veø tykkere og tyngre bedre til å fordele varmen, og da lettere å lykkes med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...