Corlan Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar krydra.no hvis du ikke har noe imøt tørkede. Har masse bra chillityper. Har bl.a. Guajillo og Chilli de arbol i skuffen her nå. Blir som ferske om du steker de i tørr panne og bløtlegger litt. 1 Lenke til kommentar
Rune_says Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Hmm, trodde TS ville ha sterk chili som Carolina Reaper (2,2mill scoville) eller Scorpion (1,2 mill scoville) ikke middels eller mild chili (Guajillo) Lenke til kommentar
rulleguru Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Amatriciana lages vel ofte på tørket chili, gjerne hel tørket chili. Det er etter min erfaring ofte sinnsykt sterkt. Stort utvalg her https://krydra.no/produktkategori/krydras-produkt_utvalg/chili/ Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Rune_says skrev (2 timer siden): Hmm, trodde TS ville ha sterk chili som Carolina Reaper (2,2mill scoville) eller Scorpion (1,2 mill scoville) ikke middels eller mild chili (Guajillo) Krydra.no selger Carolina Reaper Lenke til kommentar
rulleguru Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Skjønner ikke maset om Carolina Reaper osv, dette er en gammel klassisk italiensk rett (fra et bondeområde, ref tittel), som tradisjonelt lages med en klype eller to med tørket chili. Det er ikke en kjempesterk rett, og det trengs i hvert fall ikke chili utviklet kun til det formålet i forrige tiår. 1 Lenke til kommentar
VildeA Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar For de av dere som har blitt fristet til å dyrke egne chili planter, så er dette en glimrende tid på året å så chili frø på. Det forutsetter at men har godt med lys til plantene. Tilleggs belysning er en fordel, men en god vinduskarm med mye lys kommer man langt med eller tett under et lysrør av gamlesorten. Utvalg av frø er størst i utenlandske nettbutikker. Selv har jeg kjøpt en del på ebay og engelske nettbutikker. Der er mye morsomt i form, farge, størrelser og styrke. Får du chilifrukter du vil ha mer av? Ta vare på frøene fra godt modne frukter. Legg dem i et kaffefilter og skriv navn på. Ikke legg i tett plastikkpose dersom du ikke er hundre prosent sikker på at frøene er tørre. Frøene oppbevares best i pustende emballasje. Lykke til med matlagingen alle sammen. 3 Lenke til kommentar
Sovna Skrevet 15. januar Forfatter Del Skrevet 15. januar (endret) rulleguru skrev (6 timer siden): Skjønner ikke maset om Carolina Reaper osv, dette er en gammel klassisk italiensk rett (fra et bondeområde, ref tittel), som tradisjonelt lages med en klype eller to med tørket chili. Det er ikke en kjempesterk rett, og det trengs i hvert fall ikke chili utviklet kun til det formålet i forrige tiår. Du har helt rett. Er ikke ute etter krutt til den retten. Men det jeg fikk tak i på Meny var til å le av. Tror det var i denne "Eat me" serien. Amatriciana har mange små varianter i tillagingen, men jeg sverger til fersk chili til medium minus varme til behandling av Pancettaen.. Eller Gunciale. Retten regnes også som by-retten til Roma har jeg hørt. Endret 15. januar av Sovna Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar @Sovna Nå har du fått endel tips til steder der du kan få tak på litt forskjellig chili. Har du startet jakten? 1 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar skaftetryne32 skrev (15 timer siden): Jeg er ingen ekspert, men spørs om det ikke blir litt veikt, chilier er sol og varmeelskende planter. Jeg hadde gått for en lumatek ballast. En hps pære og en metal halide pære. https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-elektronisk-hid-ballast-400-w https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-400-w-metal-halide-6400k2 https://www.gartnerbutikken.no/products/elektrox-super-bloom-hps-400-watt Det er også dual spectrum pærer. https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-400w-dual-spectrum Den auk greia ser ikke dum ut, men er nok best til urter, i tillegg så koster den faktisk mer enn pakka jeg har satt sammen her, det hadde jeg ikke forventa. Eller bare kjøp billigste sort lysarmatur med LED. Lenke til kommentar
Sovna Skrevet 15. januar Forfatter Del Skrevet 15. januar (endret) bshagen skrev (1 time siden): @Sovna Nå har du fått endel tips til steder der du kan få tak på litt forskjellig chili. Har du startet jakten? Javisst, kjempefint.. Ble også litt nysgjerrig på AUK. Men apropos avkastning/areal på egen dyrket chili, som du tenkte litt på, så varierer visstnok dette fra type til type. Eller fra rase til rase? 🤣 Endret 15. januar av Sovna Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 16. januar Del Skrevet 16. januar (endret) skaftetryne32 skrev (På 15.1.2024 den 6:48 AM): Habanero ligger på rundt 300000-500000 scoville mens serrano er på 10000-25000 så det er ganske stor forskjell, i tillegg så er ikke habanero noe spesielt gode på smak, mener nå jeg. Elsker hjemmesylta jalapeno, aldri smakt sylta serrano, men får jeg tak i en god porsjon serrano skal jeg jaggu prøve. Habanero er ganske god og fruktig på smak. Det er blant annet derfor den brukes mye i chilisaus er. Det er avlet frem noen mildere varianter av habanero sim er ideelle hvis man liker smaken, men ikke styrken. Endret 16. januar av Zlatzman Lenke til kommentar
skaftetryne32 Skrevet 16. januar Del Skrevet 16. januar Zlatzman skrev (8 minutter siden): Habanero er ganske god og fruktig på smak. Jeg har smakt ganske mange sterke chili typer, mange av dem har til felles at de har en fruktig smak, men smaken på habanero vil jeg si er mer floral, noe jeg ikke liker, men det er meg. Min personlige favoritt er nok Bhut jolokia aka ghost pepper, den har en vanvittig god og fruktig smak, i ca et halvt sekund før kjeften forvandles til lava selvfølgelig 🌶️🔥. Det hadde vært ganske fantastisk å smakt på noen av de ultrasterke variantene som er fremavlet uten capsaicin. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå