bshagen Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Vurdert den habaneroen de selger på meny (og noen ganger Spar har jeg sett). Er den heit? Cayennen er som andre sier her veldig hit and miss. Syns og sylta jalapeno kn være alt ifra sylteagurk til langt forbi Serrano, som jeg syns er litt rart Lenke til kommentar
Rune_says Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Som nevnt før i tråden så har noen butikker Chili Klaus chili krydder av Carolina Reaper. Var tidligere ansett som sterkeste chili, men har blitt forbigått av nyere varianter. Lenke til kommentar
skaftetryne32 Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar bshagen skrev (29 minutter siden): Vurdert den habaneroen de selger på meny (og noen ganger Spar har jeg sett). Er den heit? Den ligger vel stort sett mellom 300000-500000 scoville, noe som er ganske hett. Lenke til kommentar
skaftetryne32 Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Mye av heten i en chilli ligger i den såkalte placentaen, det er det hvite som man ser på innsiden av chili kapselen med frøene rundt seg, fjerner man dette så fjerner man en del av heten i chillien. 1 Lenke til kommentar
mandela Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Hvis du ønsker å trekke ut styrken fra chilien i olje, kan piri piri være ideell, skal også være ganske lett tilgjengelig (finnes vanligvis i betydelig større pakninger til hyggeligere priser hos innvandrerbutikker): https://meny.no/varer/middagstilbehor/krydder/chilipulver/chillipepper-7311311021886 https://www.santamariaworld.com/no/produkter/piri-piri2/ Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar skaftetryne32 skrev (6 timer siden): Den ligger vel stort sett mellom 300000-500000 scoville, noe som er ganske hett. Lurer på om den blir god om jeg sylter den. Men den blir nok litt for heit antar jeg til kosespising. Elsker sylta jalapeno og serrano, særlig serrano. Nam 🤤 Lenke til kommentar
mandodiao Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Jeg fikk i gave en liten potteplante med gul habanero for noen år siden. Den hadde allerede noen frukter på seg når den ble kjøpt. Litt usikker på hvilken butikk den ble kjøpt på, men jeg bor på bygda, så måtte enten vært på en vanlig dagligvare eller et standard gartneri typ Plantasjen. Jeg lagde noe digg chutney av chilifrukten, men spiste og en hel rå. Jeg er vell middels+ i hva jeg tåler, men de små gule habaneroene var sinnsyke for meg, haha. Jeg angret greit. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Jeg er litt fristet til å kjøpe en sånn AUK hydropony eller hva f… det heter. Men de er ganske dyre og litt usikker på hva slags yield de gir for chili? Noen som har peiling på sånt? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Kjøp tørka chili på nettet, da vet du hva du får. Evt gro fra frø. Lenke til kommentar
Iterion Skrevet 14. januar Del Skrevet 14. januar Prøv å stikk innom en asiabutik du Spesielt de i Drammen vet jeg har et bra utvalg av tyrkisk chili blant annet. Den er ganske så sterk og smaker veldig godt! Lenke til kommentar
Sovna Skrevet 15. januar Forfatter Del Skrevet 15. januar bshagen skrev (1 time siden): Jeg er litt fristet til å kjøpe en sånn AUK hydropony eller hva f… det heter. Men de er ganske dyre og litt usikker på hva slags yield de gir for chili? Noen som har peiling på sånt? Kikket på en sånn en jeg også. Jeg bruker mye basilikum og chili så dette kunne være noe. Litt mer research først.. Hva mener du med uttrykket yield? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Hvis du er et ordentlig chili-hode så kommer du langt med Pepper X produkter; https://heatonist.com/collections/pepper-x-hot-sauce Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Sovna skrev (25 minutter siden): Kikket på en sånn en jeg også. Jeg bruker mye basilikum og chili så dette kunne være noe. Litt mer research først.. Hva mener du med uttrykket yield? Med yield så mener jeg hvor mye du faktisk får ut av en sånn. Så hvis man bare får 5-6 gode frukter, så er det jo mye penger å bruke på et sånt apparat Tipper at basilikum og andre urter er helt konge på en sånn en Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar (endret) @Sovna har du sjekket ut krydra.no? De ser ut til å ha endel godsaker edit: her er chiliutvalget dems: https://krydra.no/produktkategori/krydras-produkt_utvalg/chili/ Endret 15. januar av bshagen Lenke til kommentar
skaftetryne32 Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar bshagen skrev (5 timer siden): AUK hydropony Jeg er ingen ekspert, men spørs om det ikke blir litt veikt, chilier er sol og varmeelskende planter. Jeg hadde gått for en lumatek ballast. En hps pære og en metal halide pære. https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-elektronisk-hid-ballast-400-w https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-400-w-metal-halide-6400k2 https://www.gartnerbutikken.no/products/elektrox-super-bloom-hps-400-watt Det er også dual spectrum pærer. https://www.gartnerbutikken.no/products/lumatek-400w-dual-spectrum Den auk greia ser ikke dum ut, men er nok best til urter, i tillegg så koster den faktisk mer enn pakka jeg har satt sammen her, det hadde jeg ikke forventa. Lenke til kommentar
skaftetryne32 Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar bshagen skrev (10 timer siden): Lurer på om den blir god om jeg sylter den. Men den blir nok litt for heit antar jeg til kosespising. Elsker sylta jalapeno og serrano, særlig serrano. Nam 🤤 Habanero ligger på rundt 300000-500000 scoville mens serrano er på 10000-25000 så det er ganske stor forskjell, i tillegg så er ikke habanero noe spesielt gode på smak, mener nå jeg. Elsker hjemmesylta jalapeno, aldri smakt sylta serrano, men får jeg tak i en god porsjon serrano skal jeg jaggu prøve. Lenke til kommentar
Hansien Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Jeg synes det varierer fra sted til sted ofte på om meny, eller andre kjeder som satser på mer variert innhold i butikkene om de har noe sterkere enn folkechili inne i butikken. Har vært borte i at det selges Carolina reaper(fra chili Clausen) hos enkelte mens andre knapt har noe som er sterkere enn paprika rundtom i landet. Ellers god suksess på de mindre kjedeuavhengige butikkene som ofte omtales om innvandrerbutikk og steder som Holdbart. Rett nok litt hit and miss på sistnevnte, siden de ikke har fast innhold i butikken. 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar Problemet er vel helst at fersk chili blir dårlig over tid, og siden så få kjøper det så ender det opp som kompost. Eurospar lokalt tok inn en hel kasse Carolina Reaper da det var chili-festival i byen, men de hadde allikevel utrolig mye til overs etterpå. Det er for lite kundegrunnlag til at det er lønnsomt å selge kruttsterk chili. Det sterkeste man som regel finner er chilipakker med ulike styrker i der det kan være et par habanero. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar skaftetryne32 skrev (2 timer siden): aldri smakt sylta serrano, men får jeg tak i en god porsjon serrano skal jeg jaggu prøve. Hvis du vil smake det kjapt, så har de ferdigsylta på Meny/Spar under merket som heter «Broken Taco» i Taco-hylla. Jeg syns den er ganske god, men den er ikke så sterk Ang. Hydropony så regnet jeg med det ja, så takk for infoen! Blir liksom lite chili ut av det om man skal plante det slik. Skal kikke litt på det oppsettet du satte sammen Lenke til kommentar
TheDarkSycamore - SCM Skrevet 15. januar Del Skrevet 15. januar (endret) Er det Habonero cilien du snakker om, TS? Hvis ja, da selger Coop den. 😊😊😊 Habonero er jo en av de sterkeste av dem. 😉 Endret 15. januar av TheDarkSycamore - SCM Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå