Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Hvor store summer kan man sette i banken, før banken begynner å stusse?


Gjest 5e2ed...8ee

Anbefalte innlegg

Gjest 5e2ed...8ee

Hvis man for eksempel skal selge eiendom eller bil / motorsykkel, eller noe krypto-greier, og man derfor kan få for eksempel 50 000 kroner / 100 000 kroner / 500 000 kroner, eller enda mer fra forskjellige folk. 

Hvor mange større summer må det være snakk om, før Skatteetaten eller Økokrim / politiet blir interessert?  

Anonymous poster hash: 5e2ed...8ee

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du privatkonto med mye typiske business-transaksjoner trigger du nok lett noen alarmer hos bankene som gjør at de vil undersøke kontoen din nærmere.

Kontoen min ble f.eks flagget fordi jeg betalte en fyr på finn.no og det viste seg at han var en kar myndighetene ville følge litt ekstra med på. Fikk bare varsel om det, så det ble ikke noe kontofrysing og langvarig undersøkelse sånn som f.eks PayPal godt kan finne på.

Noen få transaksjoner på en privatkonto slik du snakker om er nok helt normalt. Mistanken oppstår gjerne når du skiller deg ut fra mengden med transaksjonstrafikken din.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er eigentleg ingen faste beløpsgrenser. Bankane har plikt til å undersøke at pengane ikkje kjem etter illegal aktivitet og slike undersøkingar kan banken gjennomføre på alle transaksjonar som dei finn mistenkelege. Formålet med undersøkinga er å finne ut kvar pengane kjem frå.

Har du solgt eigedom eller køyretøy så er det lett å vise til kvar du har fått pengane frå. Kryptovaluta kan være litt meir problematisk ettersom banken må finne ut både om du har oppgitt og betalt skatt for verdiane, og i tillegg treng banken å finne ut kvar pengane som opprinneleg vart investert i kryptovaluta kom frå. Dette fordi ein ikkje skal kunne bruke kyptovaluta til å kvitvaske illegalt anskaffa verdiar.

Sidan det er banken som har plikt til å stoppe kvitvasking så er det i fyrste omgang banken som vil vise interesse. Kan du svare ut banken og vise til kva som er opphavet til pengane så er dette heilt uproblematisk. Det er fyrst om banken får dårlege svar at dei sender saka over til myndigheitene. 
Om til dømes skatteetaten viser interesse for transaksjonane dine så vil det typisk kome via andre vegar, typisk pågåande etterforskning av andre som har knytningar til deg.

Om transaksjonane foregår som ein stor transaksjon eller mange små vil ikkje ha særleg av betydning når banken vurderer kva som er mistenkelege transaksjonar.
Kryptovaluta er fullt lovleg, men du kan få utfordringar med banken fordi det er vanskeleg å bevise at pengane kjem frå legale kjelder.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...