Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

En av partene bryter avtalen laget på familievernkontoret


Gjest e9bb7...5bb

Anbefalte innlegg

Gjest e9bb7...5bb

Hva er konsekvensene dersom en av partene bryter avtalen som er satt hos familievernkontoret?  Er det i det hele tatt noen konsekvenser utover at avtalen er brutt og det må lages en ny avtale?

Det ble laget en avtale rundt levering, begge parter skal levere hver sin dag. Men når avtalen ble inngått for 1 måned siden så var busstilbudet ett annet enn det er nå, dermed tar turen nå 2 timer lengre enn når avtalen ble inngått.

Si en av partene er uenig rundt levering/henting av barn, og dermed nekter ene parten å levere. Det er prøvd å komme til en enighet om ny avtale, men ene parten nekter.

Levering må skje med buss, 3 timer hver vei + 2 time venting før buss i retur. Totalt 8 timer går med for å levere. Her ønsker ene parten at de møtes på halvveien, altså halvvert reisetid og ingen venting på buss i retur, totalt 3 timer. 

Men så kommer en da ikke til enighet, så da lurer jeg på hva konsekvenser er for den parten som nekter å levere nå som det tar en hel arbeidsdag med buss og venting. 

Anonymous poster hash: e9bb7...5bb

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg antar at dette er snakk om levering av barnet i barnehage (skyss av barn til skole er et offentlig ansvar, opplæringslova § 7-1). 

Foreldresamarbeidsavtaler er ikke som andre avtaler. De normale avtalerettslige håndhevingsmekanismene tar primært sikte på avtaler som har en form for økonomisk eller materiell underliggende motivasjon, og hvor det er en viss grad av frivillighet knyttet til inngåelse av og uttreden av avtaleforholdet. Det er ikke frivillig å forholde seg til den andre forelderen, og varigheten av avtaleforholdet er (inntil) 18 år, mer eller mindre. 

En avtale om levering av barnet er delvis en avtale om bruk av foreldrenes tid/innsats, dels en avtale om fordelingen av barnets underholdskostnader, dels en avtale om fordelingen av samværskostnader. 

Alle disse tre aspektene er materielle/økonomiske aspekter. Utgangspunktet er da at man kan bruke vanlige avtalerettslige regler så langt de passer. Avtaler skal da holdes helt til de er lovlig sagt opp eller faller bort på annen måte. Den parten som bryter avtalen kan holdes ansvarlig for det som den andre parten blir påført av kostnader som følge av avtalebruddet. 

Dette er imidlertid ikke den vanligste konsekvensen. Den hyppigste konsekvensen er at dette bare blir et element i konflikten som går inn i den samlede vurderingen som handler om hva som er barnets beste i spørsmål om fast bosted, samvær, mv. 

Lenke til kommentar
krikkert skrev (1 time siden):

Jeg antar at dette er snakk om levering av barnet i barnehage

Jeg vil tro det dreier seg om henting/levering i forbindelse med samvær evt. delt bosted og at en avtale via familievernkontoret gjelder "inntil videre", dvs. til f.eks. forutsetningene som lå til grunn for avtalen har endret seg så mye at den ene forelderen kan kreve ny avtale.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...