Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)
sveibuen skrev (1 time siden):

Israel undertrykker nå ingen.

Jeg er enig med @Tussi over at å hevde dette grenser til å være en drøy påstand.

I 2022 sa Den internasjonale juristkommisjonen ICJ (ikke til forveksling med straffedomstolen ICJ), bestående av mange av de fremste ekspertene i verden, i en uttalelse at de på det sterkeste fordømmer Israels lover, politikk og praksis for raseskille, forfølgelse og apartheid mot den palestinske befolkningen i Israel og i de okkuperte palestinske områdene, som omfatter Vestbredden og Øst-Jerusalem, og mot palestinske flyktninger. 

Sitat

The International Commission of Jurists (ICJ) strongly condemns Israel’s laws, policies and practices of racial segregation, persecution and apartheid against the indigenous Palestinian population in Israel and in the Occupied Palestinian Territories (OPT), comprising the Gaza Strip and the West Bank, including East Jerusalem, and against Palestinian refugees.

Across Israel and the OPT, Jewish Israelis are accorded a privileged status, including certain exclusive rights to access to land and services, whereas Palestinians are systematically discriminated against and subjugated by virtue of their national, racialized identity as Palestinians, and continue to be the victims of several inhumane acts that deprive them of their human rights.

Echoing many Palestinian, Israeli and international human rights organizations, the ICJ draws the Council’s attention to the fact that Israel has perpetrated the crime of apartheid as defined, inter alia, in the Rome Statute of the International Criminal Court by establishing and maintaining, I quote, an “institutionalized regime of systematic oppression and domination by one racial group over [another] racial group”.

The ICJ calls on this Council to urge Israel to end its system of apartheid against Palestinians, and to guarantee the full enjoyment of human rights, including the rights to self-determination and to return, of all Palestinians in order to eradicate apartheid in Israel and the OPT.

https://www.icj.org/un-icj-denounces-israels-system-of-apartheid-against-palestinians/

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sveibuen skrev (2 timer siden):

Israel undertrykker nå ingen.

Hamas og alle som har tilknytninger til hamas er terrorister. Er jo ikke noe å diskutere. Om disse blir skutt, sprengt eller tatt til fanger, så er det innafor. 
At hamas-dritet bruker menneskelige skjold er på deres kappe. Israel prøver å minimere antall sivile drepte, de er på et minimum, finner vel ingen andre kriger i verden hvor så lite sivile er gått med.

Palestinerne hadde hele Gaza fritt til sin disposisjon så lenge dem ikke lagde krøll for Israel. Tenk om de hadde brukt alle disse pengene de får i støtte fra feks Norge til å faktisk gjort noe nyttig med dem, istedenfor å bruke de på raketter og våpen? 

Da har man ikke fått med seg mye. 

At Hamas krigerene er noe møkk som må bort og egentlig samma om de skytes, sprenges eller lignende, er jeg helt enig i. 

Men hvor får du det fra at ingen andre kriger har så få sivile tap? Kilde? Vi vet jo ikke det fulle og hele omfanget av drepte sivile engang. 

Og hvor får du det fra at Palestinerne hadde hele Gaza til sin disposisjon? Israel hadde rimelig grei kontroll på mye i Gaza, selv om de ikke fysisk var til stede i Gaza. Og Hamas kontrollerte mye med fysisk tilstedeværelse. 

I følge enkelte pro Israelere her var jo ting fint og flott i Gaza med store utdannings muligheter, lite fattigdom og lite elendighet før krigen. Ergo, ble pengene brukt fornuftig? Eller var det ikke helt sånn likevel? 

Og jo, Israel undertrykker palestinere. Enig med @Tussiher. Det er en drøy påstand uten rot i virkeligheten. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (4 timer siden):

Om Hamas hadde lagt ned våpnene hadde fortsatt Israel terrorisert palestinerne. 

Alle som har villet ha fred med Israel har jo fått det. For Hamas er det selvsagt kjørt nå, men andre palestinske organisasjoner kan jo benytte muligheten og forsøke fredens vei for første gang. Det eneste uprøvde.

Da Iran sendte 300 raketter og droner mot Israel så ikke bare tillot Jordan at dette ble skutt ned, men hjalp til med å skyte det ned. Helt utenkelig for noen tiår tilbake. Israel har fredsavtaler med flere arabiske land som har vært i krig med de før og disse avtalene har blitt gjensidig respektert.

Det viser at det er mulig å få til fred med Israel.

  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Problemet er at Palestinere bare får oppnådd politiske mål når de er voldelige. De har aldri oppnådd noenting i moderne historie uten voldelige hendelser først som de har stått for. Dette er hvorfor jeg mener at den internasjonale arenaen og pro-palestinske aktivister gjør det verre for palestinere egentlig over tid, ved at Israel bare får høyt press (som fører til palestinere oppnår mål, slik som f.eks. annerkjennelse av sin egen stat) på seg da de svarer på volden de har blitt utsatt for. Dette gjør at palestinere tror, med riktighet, at deres beste mulighet for en palestinsk stat er voldelige angrep mot Israel og Israelere. Dette kommer til å fortsette inntil det faktisk kommer en ekte etnisk rensing, eller man slutter å gi politiske måloppnåelser til palestinere når palestinere utfører terror.

På samme måte, det er helt åpenbart at å bruke sivile som skjold for å utøve krigføring er helt uakseptabelt og forferdelig. Dette må bli straffet på en eller annen måte, hvis ikke kommer denne grufulle taktikken til å spre seg, siden man ser at det ikke blir straffet. Hvordan man skulle straffet det, skulle jeg likt å visst fra de som vil at krigføringen fra Israel skal stoppe. For jeg ser ingen annen måte å straffe det, slik at det ikke sprer seg til resten av verden og andre militser.

Endret av shockorshot
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Vet ikke om dette har blitt postet tidligere. Det er litt interessant I forhold til hvordan den israelske statsministeren er skrudd sammen.

"About 30 years ago, the late Lubavitcher Rebbe told a young Netanyahu that “he, Benjamin Netanyahu, will be Israel’s prime minister, who will pass the scepter to the Messiah.” The Lubavitcher Rebbe said this during the election campaign in the 1990s, before Netanyahu’s first term in office. Today, Israel is in a kind of apocalyptic mood, Bibi is prime minister and the scepter is in his hand. Will Netanyahu, the nation and the world soon welcome the Messiah?"

https://www.israeltoday.co.il/read/lubavitcher-rebbe-after-bibi-comes-the-messiah/

 

Endret av UglaSukk
Lenke til kommentar
10 minutes ago, FriskLuft said:

Herregud for en konspirator denne karen er. 

Har ikke hørt om han før, men i dette klippet fikk alle motstanderne hans til å fremstå både troverdig og sympatisk, hvertfall i forhold til seg selv. Og at UNWRA er en organsisasjon som bør ettergås nøye burde være åpenbart. I mitt syn er det helt sinnsykt at FN har en organisasjon som bidrar til å holde et helt folk som evige flyktninger.

UNWRA gjør åpenbart mye bra, men det ville være vilt å tro at den ikke er en stor mengde antisemitter og jøde-/Israelhatere som jobber for dem, det er jo tross alt veldig vanlig å være det i regionen, av forstålige og åpenbare årsaker. Jeg syns det er rett og rimelig å trekke frem dette også kan giverland som Norge få avgjøre om vi ønsker å støtte dem eller ikke.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
herzeleid skrev (5 minutter siden):

Jeg synes igjen en del av formuleringene i norske medier er interessante. VG skriver at:

Synes vi virkelig det er en sannferdig oppsummering av krigen mellom Isrsel og Hamas, som eskalerte etter Hamas sitt angrep 7. oktober? I mine øyne er det ikke rart om mange sitter med et skjevt bilde når en her skriver Hamas ut av ligningen. 

Ja både i  Israel og Palestina et flest sivile drept. Men når norske medier nevner de israelske militære først og så sivile, men på palestinsk side er det motsatt..

Vår støtte til PA gjør oss forøvrig også medskyldig i krigsforbrytelser via å frigjøre midler til terrorlønn, men det er det ingen som nevner

Endret av Tussi
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Til referanse til andre så hinter @Tussi om PA sitt martyrfond. Er jo flott at de gir penger til familier til folk som har blitt drept av IDF soldater ved protester eller lignende, men de gjør ingen forskjell mellom dette her og selvmordsbombere.

F.eks, i 2017 så ga de 1 million dollar til familier til 200 selvmordsbombere.

Hamas har sitt eget fond, hvor de skryter av pengene de gir til selvmordsbombere. De ga ca 2-3 millioner dollar månedlig til familier til selvmordsbombere under den andre intifadaen.

Endret av shockorshot
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
32 minutes ago, UglaSukk said:

Bare silk at folk ikke sitter igjen med inntrykk av at det var 200 selvmordsbombinger I 2016/17.  Mellom 2008 og 2016 ble kun en israeler drept I selvmordsbombing. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_suicide_attacks

 

 

Og 43 skadde i 4 forskjellige selvmordsbomberhendelser.

Etter den andre intifadaen som ble avsluttet i februar 2005 fram til 2008 så var det 7 selvmordsbombinger, med 35 døde og 287+ skadde. Den andre intifadaen var helt grusom, de som vil kan selv telle opp antall døde fra selvmordsbomber.

I motsetning til soldatene til PLO og Hamas, som er hovedsakelig menn, så er kvinner og barn foretrukket som selvmordsbombere siden de sjeldnere blir oppdaget og, ifølge Hamas, skaper enda større redsel innad befolkningen i Israel.

Mange av de som har sittet i israelske fengsler for å medvirket til disse selvmordsbombingene har blitt frigjort via fredsavtaler med Hamas eller Hezbollah. Dette er de som de helst vil ha frigjort fra fengslene. Greit å ha bakhodet når man PA, Hamas, eller aktivister vil at "palestinske gisler" i israelske fengsler skal bli frigjort.

Endret av shockorshot
  • Liker 8
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (2 minutter siden):

Og 43 skadde i 4 forskjellige selvmordsbomberhendelser.

Etter den andre intifadaen som ble avsluttet i februar 2005 fram til 2008 så var det 7 selvmordsbombinger, med 35 døde og 287+ skadde. Den andre intifadaen var helt grusom, de som vil kan selv telle opp antall døde fra selvmordsbomber.

I motsetning til soldatene til PLO og Hamas, som er hovedsakelig menn, så er kvinner og barn foretrukket som selvmordsbombere siden de sjeldnere blir oppdaget og, ifølge Hamas, skaper enda større redsel innad befolkningen i Israel.

Mange av de som har sittet i israelske fengsler for å medvirket til disse selvmordsbombingene har blitt frigjort via fredsavtaler med Hamas eller Hezbollah. Dette er de som de helst vil ha frigjort fra fengslene. Greit å ha bakhodet når man PA, Hamas, eller aktivister vil at "palestinske gisler" i israelske fengsler skal bli frigjort.

43 skadet Israelere i 4 forskjellige Palestinske selvmordbombe hendelser? Small son.. Hold my beer.
I 2023 så ble 150.000 Palestinere skadet av 20.000 Israelske selvmordsbombere.. err. Israelske bombere.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
UglaSukk skrev (38 minutter siden):

Bare silk at folk ikke sitter igjen med inntrykk av at det var 200 selvmordsbombinger I 2016/17.  Mellom 2008 og 2016 ble kun en israeler drept I selvmordsbombing. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_suicide_attacks

Riktig. På grunn av denne muren Israel bygde, fordi det var umulig å ha en åpen grense til Vestbredden. Likevel er det mange som mener at alt kommer til å gå knirkefritt om man får på plass en en-statsløsning... 

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (5 minutter siden):

43 skadet Israelere i 4 forskjellige Palestinske selvmordbombe hendelser? Small son.. Hold my beer.
I 2023 så ble 150.000 Palestinere skadet av 20.000 Israelske selvmordsbombere.. err. Israelske bombere.

Og dette kan du selvsagt dokumentere?

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...