Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tussi skrev (7 minutter siden):

Kan det få konsekvenser for palestinerne som medlemmer hvis de ikke gjør det?


Palestinerne burde ikke vært medlemmer, ettersom kun "stater" kan signere Roma-vedtektene.

ICC gjorde dog en hel haug med krumspring for å komme rundt det faktum at "Palestina" ikke er en internasjonalt anerkjent stat.

Det får dog trolig ingen konsekvenser dersom de ikke arresterer og utleverer Hamas-lederne.
Israel har ikke anerkjent domstolen, og er ikke pliktige til å gjøre noe som helst.

Problemet er at 134 land har signert Roma-vedtektene, og er pliktige til å arrestere og utlevere til ICC, slik at det vil begrense muligheten for Netanyahu og Gallant til å reise til andre land, annet enn USA og noen få andre.

Nå må domstolen godkjenne dette først, og juridisk fremstår dette rimelig tvilsomt, men det kan jo bli spennende å se hva som skjer.

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Jeg lurer på om kanskje ICC og pro-palestinere kan ha skutt seg selv i foten her.

  • Israel har nå mindre grunn til å gå forsiktig frem på Gaza. Om du blir anklaget for krigsforbrytelser ganger én eller ti, spiller liksom liten praktisk rolle.
  • Israel kan bli tvunget til å bryte med flere internasjonale organisasjoner.
  • Vestlige land kan bli nødt til å velge side - og de vil neppe side med ICC her.
  • ICC kan i stedet oppleve økt skepsis og gransking, og Vesten kan se seg nødt til å sette ned foten mot ICC som også kan få følger for FN og andre internasjonale organisasjoner som i økende grad er blitt tatt over av verdens autokratier.
  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (12 minutter siden):

Synd de misbruker ordet og betydning antisemittisme. Et hån mot ofre for antisemittisme og holocaust. 

Den dagen ICC faktisk arresterer Sinwar vil jeg bli tilbøyelig til å være enig med deg.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Just now, Aviene said:

Men du skjønner det at Putin er ikke jødisk. Derfor sitter han trygt.


Jeg tror ikke de bryr seg så voldsomt om jøder som sådann, egentlig, med mindre de bor i Israel. Så antisemittismen er ofte mer tilfeldig eller løst forbundet med det faktum at de ønsker å utrydde en nasjon.

Det er en urovekkende alliansebygging i verden av politiske ytterkanter og autokrater som finner sammen, og innflytelsen deres over den internasjonale ordenen har økt voldsomt de siste tiårene.

Det er på tide for verdens demokratier å finne sammen også.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Brother Ursus skrev (18 minutter siden):

Mens Putin fremdeles ikke er ettersøkt for krigsforbrytelser.

Aviene skrev (9 minutter siden):

Men du skjønner det at Putin er ikke jødisk. Derfor sitter han trygt.

Putin er ettersøkt for krigsforbrytelser av samme domstol.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (18 minutter siden):

Mens Putin fremdeles ikke er ettersøkt for krigsforbrytelser.

Syns jeg husker at det kom noe om Putin..

Sitat

Today, 17 March 2023, Pre-Trial Chamber II of the International Criminal Court (“ICC” or “the Court”) issued warrants of arrest for two individuals in the context of the situation in Ukraine: Mr Vladimir Vladimirovich Putin and Ms Maria Alekseyevna Lvova-Belova.

Mr Vladimir Vladimirovich Putin, born on 7 October 1952, President of the Russian Federation, is allegedly responsible for the war crime of unlawful deportation of population (children) and that of unlawful transfer of population (children) from occupied areas of Ukraine to the Russian Federation (under articles 8(2)(a)(vii) and 8(2)(b)(viii) of the Rome Statute). The crimes were allegedly committed in Ukrainian occupied territory at least from 24 February 2022. There are reasonable grounds to believe that Mr Putin bears individual criminal responsibility for the aforementioned crimes, (i) for having committed the acts directly, jointly with others and/or through others (article 25(3)(a) of the Rome Statute), and (ii) for his failure to exercise control properly over civilian and military subordinates who committed the acts, or allowed for their commission, and who were under his effective authority and control, pursuant to superior responsibility (article 28(b) of the Rome Statute).

Kilde: https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc-judges-issue-arrest-warrants-against-vladimir-vladimirovich-putin-and

Endret av xRun
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Snikpellik said:

Putin er ettersøkt for krigsforbrytelser av samme domstol.

https://lovdata.no/artikkel/icc_vil_arrestere_putin__hva_sa/4416


Putin er ettersøkt for bortføring av barn. Dette var etter at ICC nektet å gå etter ham for krigsforbrytelser i over et år.

EDIT: Domstolen hadde ikke noe valg når det kommer til anklagene vedrørende barna, fordi Putin selv innrømmet det på TV.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Brother Ursus skrev (7 minutter siden):

Putin er ettersøkt for bortføring av barn. 

Som er krigsforbrytelser.

Sitat

Dette var etter at ICC nektet å gå etter ham for krigsforbrytelser i over et år.

Det er feil. Arrestordren mot Putin er beskrevet som overraskende rask. Årsaken til at det gikk så fort var at ICC konsentrerte seg om nettopp krigsforbrytelsene som gjelder bortføring av barn, slik at det skulle gå fortest mulig å tiltale ham.

https://lovdata.no/artikkel/icc_vil_arrestere_putin__hva_sa/4416

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

UN, WHO og nå ICC. Alle som våger å si noe kritisk om Israel er tydeligvis anti jødiske, muslim elskere og ikke verdt mer en Hamas selv.

Det er resten av verden som tar feil, alle vestlige land med unntak av Ungarn og alle verdens fred, rettferdighet og menneskeverd organisasjoner er partiske. Jeg blir målløs av noen brukere her.

 

Endret av Noxhaven
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (12 minutter siden):


På hvilken måte er det hån mot deres familiemedlemmer som døde i holocaust, at de vokter seg for det samme fenomenet?

Det er lett å være enig i at det har blitt brukt i tide og utide, men FN og ICC er faktisk antisemittiske, fordi en voldsomt stor andel av de som sitter i de organene er folk som har antisemittiske holdninger.

Å begå krigsforbrytelser mot sivile, ulovlig bosetting mm er ikke å vokte seg for et nytt holocaust.

Jeg er sikker på de fleste jøder som døde under holocaust ville vridd seg i graven over det som skjer. 

De viser kun at det er helt ok å behandle et folkeslag elendig og som mindre verdt, altså akkurat det andre tenkte om jøder før og behandlet dem deretter. Men så lenge det ikke begås mot jøder er det greit for dem. Det er dobbeltmoralsk og helt bak mål å trekke frem antisemittisme når de oppfører seg og behandler sivile palestinere helt jævelig. 

 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Oppdatert:

Nå er det offisielt, ICCs sjefsaktor vil utstede arrestordre på følgende ledere:

  • Yahya Sinwar, Hamas sin leder
  • Ismail Haniyeh - Hamas sin politiske leder
  • Mohammed al-Masri, leder av al-Qassam-brigaden
  • Benjamin Netanyahu, Israels statsminister
  • Yoav Gallant, Israels forsvarsminister

Alle fem er mistenkt for å være ansvarlige for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Blant lovbruddene finner vi "utryddelse", sulting av sivile, drap, gisseltaking, voldtekt, tortur med mer.

Det er nå opp til ICCs dommerpanel å avgjøre om domstolen skal ta aktors påstand til følge og hvorvidt arrestordrene skal utgis.

https://www.icc-cpi.int/news/statement-icc-prosecutor-karim-aa-khan-kc-applications-arrest-warrants-situation-state

https://www.ynetnews.com/article/rjz4gn00ma

https://www.nrk.no/norge/internasjonal-straffedomstol-i-haag-ber-om-arrestordre-pa-netanyahu-og-hamas-ledere-1.16889625

Kunngjøringer på video:

  Vis skjult innhold

 

 

Dette MÅTTE presse seg fram fordi den israelske arrogansen hadde fulgt til en ukontrollert straffrihetskultur i de militære styrkene som har gjentatte ganger brakt vanry over Israel, WFC-angrepet var bare et av mange eksempler på manglende kapasitet for å disiplinere sine soldater, en uansvarlig okkupasjonspraksis der man heller valgt å krenke den ene siden til fordel for den andre siden som kunne ignorere internasjonal praksis, en umyndiggjøringspolitikk fremmet spesielt av Netanyahu for å frarøve palestinerne folkestatus, apartheidsbehandling av vestbreddepalestinerne i forholdet til de ulovlige settlere og sist manglende evne for konsekvensvurdering av sin maktbruk. Det finnes grenser, selv for Vesten som vil gjerne støtter Israel. 

ICC er et "kjærebarn" for den europeiske delen av Vesten som oppsto på basis av historiske erfaringer og en doktrine om internasjonal rettspraksis på bekostning av nasjonal rettspraksis gjennom et aksept av jus basert på internasjonal lov som Internasjonal Humanitær lov, som for Israels del har fått et problematisk forhold med, ettersom israelerne holdt seg til "gårdagens lov" i motsetning til "nådagens lov". Vesten kan ikke nådig gi slipp på ICC som uansett har sterk støtte av folkerettseksperter og tilhengere av internasjonal rett, som har en sterk innflytelse som selv ikke Putin eller Biden kunne trosse uten seriøse konsekvenser. Amerikanske overreaksjoner kan dermed bare gjøre det vondt verre. 

For Israels del er dette noe som kunne ha blitt avverget om de hadde avsluttet den idiotiske straffrihetskulturen som er dokumentert å ha fulgt til mange drepte israelske sivilister og meget uønskede konsekvenser, og opptrådd ansvarlig i møte med palestinske militante, myndighetsperson og sivilister slik det er skissert etter internasjonal praksis, men helt siden "trusselen" manifestere seg etter Palestina hadde ratifisert Roma-vedtektene i januar 2015, som i april det samme året aksepteres av domstolen, hadde israelerne massevis av tid og anledning for å skjerpe seg. Ingenting av dette hendt. "Alle" hadde forstått at den palestinske ratifiseringen for hender på selvstyremyndighetene - ikke en, men flere ganger - var for å sette ICC i kollisjonskurs med Israel. Palestina var avvist av ICC i 2009-2015 og gav etter først etter ratifiseringsstatene gav deres tilslutning - deriblant Norge.

Dommerpanelet kan avvise eller utsette forespørselen om arrestordre på Netanyahu og Gallant, etter min mening kan en utsettelse for videre redegjøring som kunne ta måneder, være det meste logiske valget. 

Ingen skal ha straffrihet. Absolutt ingen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (27 minutter siden):

Det tok ICC over et år å gi ut arrestordre på Putin etter utallige krigsforbrytelser.

Som var rekordraskt, og første gang det ble utstedt en arrestordre mot en sittende statsleder i et FN-land.

Slike ting tar normalt fryktelig lang tid. ICC har eksempelvis etterforsket begge parter i Israel/Hamas-konflikten for forhold tilbake til 2014. Det er først nå ti år etter at arrestordre kanskje vil utstedes.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/63jEwL/irans-president-i-helikopterulykke?pinnedEntry=45151

Espen Barth Eide: - Sjokkert

– Sjokkert over å høre om dødsfallene til president Raisi og utenriksminister Abdollahian. Sender våre kondolanser til familiene til alle de omkomne i gårsdagens helikopterkrasj.

Det skriver utenriksdepartementet på X, i en melding signert utenriksminister Espen Barth Eide (Ap)


 

Norges utenriksminister sørger altså over tapet på de iranske terroristene, krigshisserne og massemorderne. Tell me who your friends are, and I will tell you who you are...

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Det er nok en riktig avgjørelse. Det er viktig å huske på at Hamas på ingen måte representerer vanlige palestinere og at Netanyahu på ingen måte representerer alle jøder. IS representerer ikke alle muslimer, og Putin representerer heller ikke alle russere.

Personer som begår terror og krigsforbrytelser må holdes ansvarlig for dette, og det betyr ikke at man bedriver antisemittisme eller eller er i mot noen land.

Og de som snakker om at Israel bare forsvarer seg selv. Om en person kommer inn i ditt hjem og dreper familien din, svarer du ikke med å bombe hele nabolaget som vedkommende bor i. Da gjør du deg selv minst like skyldig som gjerningspersonen.

Endret av Lemongrass
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Lemongrass skrev (4 minutter siden):

Personer som begår terror og krigsforbrytelser må holdes ansvarlig for dette, og det betyr ikke at man bedriver antisemittisme eller eller er i mot noen land.


Jeg tror det blir vanskelig å bevise anklagene dog, utover en hver rimelig tvil ?
Det kreves ikke kun at disse tingene har skjedd, som det i seg selv ikke finnes gode bevis på, men Netanyahu og Gallant må ha utført disse handlingene med viten og vilje, ettersom det kreves "intent".
 

On the basis of evidence collected and examined by my Office, I have reasonable grounds to believe that Benjamin NETANYAHU, the Prime Minister of Israel, and Yoav GALLANT, the Minister of Defence of Israel, bear criminal responsibility for  the following war crimes and crimes against humanity committed on the territory of the State of Palestine (in the Gaza strip) from at least 8 October 2023:

  • Starvation of civilians as a method of warfare as a war crime contrary to article 8(2)(b)(xxv) of the Statute;
  • Wilfully causing great suffering, or serious injury to body or health contrary to article 8(2)(a)(iii), or cruel treatment as a war crime contrary to article 8(2)(c)(i);
  • Wilful killing contrary to article 8(2)(a)(i), or Murder as a war crime contrary to article 8(2)(c)(i);
  • Intentionally directing attacks against a civilian population as a war crime contrary to articles 8(2)(b)(i), or 8(2)(e)(i);
  • Extermination and/or murder contrary to articles 7(1)(b) and 7(1)(a), including in the context of deaths caused by starvation, as a crime against humanity;
  • Persecution as a crime against humanity contrary to article 7(1)(h);
  • Other inhumane acts as crimes against humanity contrary to article 7(1)(k).
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...