Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Ørjanø skrev (11 minutter siden):

Og nå denne hinsidige krigføringen til Israel mot Gaza som er langt forbi noe man kan kalle en krig? Skal de bare sitte stille å se på?

 

En vanlig hær ville selvsagt kapitulert for lenge siden. Hamas gjør dessverre som Hitler i bunkeren. 

Krig er aldri vakkert, men jeg vet ikke hvordan man kriger effektivt mot Hamas eller tar ut deres tuneller som visstnok har innganger i alle gater på en effektiv måte. Jeg har spurt hvordan man kriger mot Hamas, det eneste svaret jeg har fått er "å ta lederne deres i Qatar". Altså et ikke-svar og strengt tatt en forespørsel som skal rettes til Qatar.

Ørjanø skrev (11 minutter siden):

Vi er et demokratisk, sivilisert og vestlig land som ikke støtter slik "krigføring" Israel holder på med.

Nei, for det har jo ikke gått noen sivile liv tapt i noen av våres (Europa/USA) kriger. Var krigen mot IS vakker? Gikk det ingen sivile liv tapt? Dette er et bilde av Mosul fra krigen mot IS:

NTB_kGW6aDUlGOU.jpg?chk=002971

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
DukeNukem3d skrev (18 minutter siden):

En vanlig hær ville selvsagt kapitulert for lenge siden. Hamas gjør dessverre som Hitler i bunkeren. 

Krig er aldri vakkert, men jeg vet ikke hvordan man kriger effektivt mot Hamas eller tar ut deres tuneller som visstnok har innganger i alle gater på en effektiv måte. Jeg har spurt hvordan man kriger mot Hamas, det eneste svaret jeg har fått er "å ta lederne deres i Qatar". Altså et ikke-svar og strengt tatt en forespørsel som skal rettes til Qatar.

Nei, for det har jo ikke gått noen sivile liv tapt i noen av våres (Europa/USA) kriger. Var krigen mot IS vakker? Gikk det ingen sivile liv tapt? Dette er et bilde av Mosul fra krigen mot IS:

NTB_kGW6aDUlGOU.jpg?chk=002971

Jeg har svart flere ganger på det her inne. USA med andre land har også påpekt hva Israel bør gjøre anerledes. Men det blir selvsagt avfeid som umulig......noe det ikke er, det avfeie kun for å avskrive ansvaret til Israel. 

Det første Israel bør gjøre er å slippe inn nok nødhjelp og sikre de sivile så langt det går. Så mer etteretning, fler presisjonsangrep med blant annet droner og sikkert andre høyteknologiske våpen de har, svampebomber til å ta tuneller, slutte å bruke dumbombs, slutte å angripe hjelpeorganisasjoner, slutte å angripe kritisk infrastruktur fordi de tror det finnes Hamas der - gjennom eks den fine kalenderen de fant, slutte å bruke sivile palestinere som skjold mm. 

Må faktisk stille meg undrende til at man ikke ser andre måter å ta Hamas på, når resten av verden i media påpeker det flere ganger i uken. 

Artig at du nevner IS. USA har advart Israel om å ikke gjøre de samme feilene som dem i kampen mot terror. Lær av våres feil! 

Ja, sivile liv går desverre tapt i krig. Man skal gjøre det man kan for å beskytte de sivile så langt det går. Altså det motsatte av Israel som kollektivt avstraffe alle palestinere for Hamas sitt angrep. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (2 timer siden):

Hamas har ikke som mål å utrydde jøder verden over. Isåfall er det bare en tom trussel.


Enig, det er bare en tom trussel, ettersom de ikke en gang klarer å få rakettene til å nå Israel, de faller ofte ned i Gaza.

Hadde de hatt mulighet dog, så hadde de utslettet hele Israel, hver eneste jøde, og alle andre jøder også, da det er deres uttalte mål.

  

Ørjanø skrev (2 timer siden):

Idf bruker sivile palestinere like mye som skjold som Hamas. 


Har Israel også bygget militær infrastruktur under boligblokker, og gjemmer seg blant sivile, skyver sivile foran seg mens de gjemmer seg i bunkersen?

Tror ikke det. Det er nesten hårreisende at man kan tro noe sånt.

 

Ørjanø skrev (2 timer siden):

Men du ser bare den ene siden. En sivil Israeler drept av Hamas = terror. En sivil palestiner drept av IDF =nødvendig og et forsvar.


Forskjellen ligger ikke i hvem som blir drept, men hvordan de blir drept.
Hamas har som mål, og hadde som mål 7. oktober, å drepe flest mulige sivile.
De har til og med som mål å få drept flest mulig sivile i egen befolkning, et land av martyrer, for å tvinge gjennom en våpenhvile slik at de får regruppert.

IDF har som mål å utslette Hamas, og forsøker å beskytte sivile, selv om det er mange sivile tap.
Jeg tipper tallet er kanskje så lavt som 1:1, altså en sivil for hver terrorist/Hamas-medlem, eller toppen 2:1, og det er usedvanlig godt gjort i en slik urban krigføring, og kan ikke en gang sammenlignes med de sivile tapene i lignende konflikter.

 

Ørjanø skrev (2 timer siden):

Israel gjorde angrepet fra Hamas mulig. Israel var varsel om det, det var mye Hamas øvelser i Gaza nær grensen til Israel ...


Det spiller vel ingen rolle?
Dersom jeg ikke låser inngangsdøren, og noen kommer inn å dreper meg om natten, er det da min feil, fordi jeg "gjorde det mulig"?

 

Ørjanø skrev (2 timer siden):

Man styrker jo ikke den trusselen med å gi dem masse penger og materialer samt åpne grensa når det er varslet om et angrep! Så dumme er ikke Israel at de glipper helt tilfeldig på så mange punkter. 😅


Ah, så det du egentlig sier her, er at nå i dag, som Hamas har uttalt at de vil gjennomføre nye terrorangrep .. igjen og igjen .. så bør Israel påse at det ikke skjer, og fortsette sin militære operasjon, slik at Hamas utslettes.

De er vel ikke så dumme at det glipper på det punktet.

 

The Very End skrev (2 timer siden):

.... om å stoppe med målrettete angrep og hindring av pressen i området slik at man faktisk får andre kilder til å rapportere tallene. Inntil det skjer så er palestinske selvstyremyndigheter like troverdig / ikke troverdig som Israel, ergo du har ingen kredibilitet i å automatisk slå fast at disse er feil. 


Kan ikke helt se hvorfor de skal slutte med målrettede angrep? Det var jo nettopp det flere land ba om, at de førte en mer målrettet krig mot Hamas.

Det er sikkert mulig for pressen å ta seg inn i Gaza dersom de ønsker det, men ingen journalister er så gale.
For øyeblikket er Israel fritt for journalister, og de fleste medier har folk i grenseområdene mot Gaza, og får være med inn sammen med IDF, slik at de er beskyttet.

Har de et stort ønske om å dø, så klarer de sikkert å komme seg inn i Gaza.

Vi har vel knapt noen gang hatt en så godt dokumentert krig, hvor en forsvarsmakt som Israel daglig legger ut oppdatering om alt og alle, og hva som foregår i krigen.

Jeg kan knapt huske en slik åpenhet i noen annen konflikt?

Hamas er åpenbart ikke like troverdige som Israel, men jeg tror ikke det hjelper å forklare dette en gang til, at den ene er en terrororganisasjon som kun lyver, og den andre er et demokratisk land osv.

Det sagt, så har selvfølgelig Israel også en agenda, og ønsker å få frem sin side, ofte med propaganda, men samtidig så slipper de videoer og materiell som viser både det ene og det andre, og ikke alltid til Israels fordel, og de har etterforsket en rekke hendelser som ikke har kommet ut til Israels beste, som de like gjerne kunne feiet under teppet.

Tallene fra Hamas er uriktige, fordi de ikke kan stemme. Det ville knapt vært mulig for Israel å drepe så mange kvinner og barn, om de hadde ført målrettede angrep kun mot kvinner og barn, noe de ikke gjør.

I følge Hamas er jo knapt en eneste sivil mann i Gaza drept.

 

Ørjanø skrev (1 time siden):

Men du forventer likevel at palestinere skal godta flere hundretusener fordrevet palestinere av Israel? Kidnapping, tortur, apartheid, okkupasjon, blokkering, drap, bombing, ødeleggelser av kritisk infrastruktur jevnlig, seksuelle overgrep, vold, ulovlig bosetting og mye mer begått mot palestinere i 75 år?


Mesteparten av dette er bare vås, og du har nevnt seksuelle overgrep og voldtekter av palestinere noen ganger nå, uten at det finnes et snev bevis for noe slikt.
 

Ørjanø skrev (1 time siden):

Nope, færreste nordmenn støtter Israels "krigføring" . Vi er et demokratisk, sivilisert og vestlig land som ikke støtter slik "krigføring" Israel holder på med. Støtte til å ta Hamas? Ja! Støtte til å sulte, fordrive, drepe, skade, ødelegge etc en hel befolkning? Nope! 


Norge er et spesielt land, med lang historie i å støtte terrorister. Vi ga tross alt fredsprisen til Yasser Arafat, og har pøst inn milliarder i tunnelene til Hamas over årene.

I de fleste andre europeiske land, og i USA, er det fremdeles flest som støtter Israels rett til å forsvare seg mot terror, og utrydde Hamas.

Endret av 0laf
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (36 minutter siden):

Det første Israel bør gjøre er å slippe inn nok nødhjelp og sikre de sivile så langt det går.


Israel har gjentatte ganger hevdet at det ikke er noen restriksjoner på mengden nødhjelp, og at de har kapasitet nok til å kontrollere langt flere lastebiler.

De har også bidratt til å sikre kolonner, flydropp, og nå denne midlertidige havnen som skal bygges.

Som jeg skrev tidligere, så forsøkte de også å kjøre inn nødhjelp ved den nordlige grensen til Gaza, men denne ble relativt raskt ranet av palestinere.

Hjelpeorganisasjonene klarer ikke å distribuere nødhjelpen, det er derfor man forsøker å få det inn på andre måter.
I tillegg så kapres fremdeles store mengder nødhjelp av Hamas..... som eksempel .....

  

Ørjanø skrev (36 minutter siden):

....slutte å angripe hjelpeorganisasjoner....


Hvor de altså tok ut en vesentlig Hamas-kommandør, kjent for å distribuere nødhjelp til Hamas, i stedet for sivile, som pussig nok befant seg på UNRWAs nødhjelpslager.

  

Ørjanø skrev (36 minutter siden):

... svampebomber til å ta tuneller...


Som tidligere nevnt, så benytter Israel dette, men disse stenger bare en inngang, det er skum som ekspanderer, og så fremt man ikke har kontroll over alle innganger og utganger til tunellene, så er det helt nyttesløst for å ta ut Hamas.

 

Ørjanø skrev (36 minutter siden):

... slutte å bruke sivile palestinere som skjold mm.


De har aldri begynt, så det trenger du ikke bekymre deg for.

 

Ørjanø skrev (36 minutter siden):

Man skal gjøre det man kan for å beskytte de sivile så langt det går. Altså det motsatte av Israel som kollektivt avstraffe alle palestinere for Hamas sitt angrep. 


Ingen militærmakt har noen gang gjort mer for å beskytte sivilbefolkningen, enn det IDF gjør.

Hvem andre er det som varsler alle sine angrep, ringer til alle som er i nærheten, slipper flyveblader, og flytter en million mennesker for å unngå at de ender opp i kampene med Hamas.

Jeg har veldig vanskelig for å forstå hvordan Israel bedriver kollektiv avstraffing, eller hva alternativet skulle være?

Endret av 0laf
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (1 time siden):

 .... apartheid, okkupasjon, blokkering, drap, bombing ...


70 000 muslimer ber ved Al-Aqsa moskeen i kveld, det tredje helligste stedet i Islam, og det aller helligste stedet i jødedommen, ettersom muslimene bygde moskeen over ruinene av det jødiske tempelet ( det andre ) på Tempelhøyden.

Det er en pussig form for apartheid Israel bedriver?
 

 

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

‘A deal can be reached’: Hamas reportedly offers positive response to hostage deal framework

Qatari mediators have transferred to the Israeli negotiating team an official Hamas response to the latest hostage deal framework, the Kan public broadcaster reports.

The response includes a list of demands that a source familiar with the matter says are “reasonable” and indicate “positive” progress in the talks.

“An agreement can be reached,” the source tells Kan.

Earlier this week, a senior Arab diplomat told The Times of Israel that Qatari and Egyptian mediators believe they managed to break through an extended logjam in talks to secure a truce and hostage deal between Israel and Hamas.

Progress was made after Doha placed significant pressure on Hamas, warning the terror group that its leaders residing in Qatar could be kicked out of the country if they didn’t adapt their approach in the negotiations, the diplomat said.

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/a-deal-can-be-reached-hamas-reportedly-offers-positive-response-to-hostage-deal-framework/

  • Liker 5
Lenke til kommentar
0laf skrev (5 minutter siden):

‘A deal can be reached’: Hamas reportedly offers positive response to hostage deal framework

Qatari mediators have transferred to the Israeli negotiating team an official Hamas response to the latest hostage deal framework, the Kan public broadcaster reports.

The response includes a list of demands that a source familiar with the matter says are “reasonable” and indicate “positive” progress in the talks.

“An agreement can be reached,” the source tells Kan.

Earlier this week, a senior Arab diplomat told The Times of Israel that Qatari and Egyptian mediators believe they managed to break through an extended logjam in talks to secure a truce and hostage deal between Israel and Hamas.

Progress was made after Doha placed significant pressure on Hamas, warning the terror group that its leaders residing in Qatar could be kicked out of the country if they didn’t adapt their approach in the negotiations, the diplomat said.

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/a-deal-can-be-reached-hamas-reportedly-offers-positive-response-to-hostage-deal-framework/

Ikke verst, jeg har heke tiden sett på Qatar som hykleriske som lar Hamasledelsen være der, men de kan altså ha litt bein i nesa

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (1 time siden):

Men du forventer likevel at palestinere skal godta flere hundretusener fordrevet palestinere av Israel?

"De forrige gangene vi har kriget mot Israel har det gått dårlig, men DENNE gangen vil det sikkert gå helt annerledes! Helt sikkert assa!"

Sikker på at dette er en god løsning når denne løsningen ikke har fungert før?

Noen ganger må en faktisk akseptere det som er smertefullt og uutholdelig. Bare spør japanerne.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Demokratenes majoritetsleder i senatet mener det bør bli et nyvalg i Israel. Chuck Schumer, som selv er jødisk og en sterk forsvarer av Israel, sier Netanyahu prioriterer seg selv foran landet, at de store sivile tapene risikerer å gjøre Israel til en global pariah og at Israel må ta steg for å bedre beskytte sivile på Gazastripen.


Det er strengt tatt en pussig tirade fra Schumer, å hevde at en av USAs nærmeste allierte bør velge nytt statsoverhode, i og med at dette er noe amerikanske myndigheter ikke har noe med, og bør unngå å kommentere.

Hele Europa mente at USA burde holde nyvalg når Trump var president, men det er normalt ikke noe styresmakter går ut med om sine allierte.

Det er tross alt vanlig at man respekterer andre demokratier, selv om man ikke liker statslederen.

Likud har dog svart på Schumers utspill ::

"Israel is not a banana republic but an independent and proud democracy.
Netanyahu leads a determined policy supported by a vast majority of the people.

Contrary to Schumer's words, the Israeli public supports a complete victory over Hamas, rejects any international dictate to establish a Palestinian terrorist state and opposes the return of the Palestinian Authority to Gaza.

We expect Schumer to respect the elected government of Israel and not undermine it. This is always true, and even more so in times of war,"

Endret av 0laf
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Tussi skrev (2 minutter siden):

Ikke verst, jeg har heke tiden sett på Qatar som hykleriske som lar Hamasledelsen være der, men de kan altså ha litt bein i nesa


Det ligger nok relativt store trusler fra USA bak her, ellers er det lite trolig at Qatar ville konfrontert Hamas-ledere.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Aviene skrev (33 minutter siden):

"De forrige gangene vi har kriget mot Israel har det gått dårlig, men DENNE gangen vil det sikkert gå helt annerledes! Helt sikkert assa!"

Sikker på at dette er en god løsning når denne løsningen ikke har fungert før?

Noen ganger må en faktisk akseptere det som er smertefullt og uutholdelig. Bare spør japanerne.

Så du mener altså at palestinerne bare skal bli drept, torturert, skadet, okkupert etc etc etc av Israel, selv i fredstider, uten å gjøre noe? Bare akseptere at slik er det? De er liksom ikke verdt mer? Syk holdning og tankegang! 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aviene skrev (41 minutter siden):

"De forrige gangene vi har kriget mot Israel har det gått dårlig, men DENNE gangen vil det sikkert gå helt annerledes! Helt sikkert assa!"

Sikker på at dette er en god løsning når denne løsningen ikke har fungert før?

Noen ganger må en faktisk akseptere det som er smertefullt og uutholdelig. Bare spør japanerne.

Forresten, krigen har hatt en effekt. Det har fått verden til å se hvor ekstreme også Israel er. Fått mye frem i lyset som Israel tidligere har kommet unna med propagandaen sin. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (4 minutter siden):

Så du mener altså at palestinerne bare skal bli drept, torturert, skadet, okkupert etc etc etc av Israel, selv i fredstider, uten å gjøre noe? Bare akseptere at slik er det? De er liksom ikke verdt mer? Syk holdning og tankegang! 


Men igjen, hvilket land på planeten ønsker å okkupere et landområde med folk som ikke har en potte å pisse i, og som trenger absolutt alt, og hvor det knapt finnes ressurser, ettersom alt er bebygd, og befolkningsveksten har gjort at de har null mulighet til å klare seg selv?

Det er absolutt ingen fordeler for Israel ved å okkupere Gaza, kun ulemper.
Det koster enorme summer å okkupere Gaza, både i militærmakt, samt at Israel må ta av egne ressurser for å fø et par millioner palestinere.

Det er helt utenkelig at noe annet araberland vil ta de imot, så Israel har for lengst forstått at de ikke blir kvitt de, tvert i mot, det blir bare flere av de.

Den eneste fordelen ved å okkupere Gaza, er sikkerhet.
Man slipper tusenvis av raketter hvert år, terrorangrep og annen elendighet, dersom Israel har full sikkerhetskontroll over Gaza.

Hadde palestinerne sluttet med terroren, så jeg er temmelig sikker på at de ville få være i fred, ettersom det ikke er noe å hente der for Israel ... ingenting.

  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (10 minutter siden):

Så du mener altså at palestinerne bare skal bli drept, torturert, skadet, okkupert etc etc etc av Israel, selv i fredstider, uten å gjøre noe? Bare akseptere at slik er det? De er liksom ikke verdt mer? Syk holdning og tankegang! 

image.thumb.png.20c06476893cf9d2fe7701a111c973f2.png

  • Liker 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):

‘A deal can be reached’: Hamas reportedly offers positive response to hostage deal framework

....

Progress was made after Doha placed significant pressure on Hamas, warning the terror group that its leaders residing in Qatar could be kicked out of the country if they didn’t adapt their approach in the negotiations, the diplomat said.


VG har som vanlig sin egen alternative fantasiversjon (eller kanskje "visjon") av denne nyheten :

vgaa.jpg.6b0314c7e2ce5d358dcfe5148b1a9966.jpg


Det sagt, så virker det som om Hamas selv også kaller dette en "visjon for våpenhvile", så VG tar vel det Hamas sier som god fisk, som vanlig.

Blir interessant å se hva forslaget går ut på.

Endret av 0laf
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Aviene skrev (6 minutter siden):

image.thumb.png.20c06476893cf9d2fe7701a111c973f2.png

Det er ikke stråmann. Du mener palestinere bare skal godta og ikke gjøre noe motstand. Du mener alt Israel gjør er selvforsvar, tross de gjør mye av det samme som Hamas, men gjør Hamas det er det terror og da er det greit at palestinerne straffes - fordi Israel bare forsvarer seg. Helt uforståelig! Og en grusom holdning ovenfor en befolkning som har levd under tøffe kår i 75 år. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (5 minutter siden):

Det er ikke stråmann. Du mener palestinere bare skal godta og ikke gjøre noe motstand. Du mener alt Israel gjør er selvforsvar, tross de gjør mye av det samme som Hamas, men gjør Hamas det er det terror og da er det greit at palestinerne straffes - fordi Israel bare forsvarer seg. Helt uforståelig! Og en grusom holdning ovenfor en befolkning som har levd under tøffe kår i 75 år. 

Det var et perfekt eksempel på stråmannsargumentasjon. Spesielt med tanke på at det var @Aviene som tok deg i stråmannsargumentasjon, så sier han jo samtidig at du påstår han sier/mener noe han ikke har sagt/ment.

Endret av no u
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (17 minutter siden):

.... en befolkning som har levd under tøffe kår i 75 år. 


Israel har kun vært i bildet de siste 57 årene, de andre "tøffe årene" får du nesten skylde på Egypt og Jordan.

Med all den bistanden palestinere har fått, kunne de bygget Dubai fire ganger, i stedet for et rottereir med terrorister, så du må nesten ta opp de andre 57 årene med palestinerne.

De siste 20 årene, så har de jo også hatt selvstyre ... så igjen ... 

Endret av 0laf
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...