Gå til innhold

Løgn og feilinformasjon i det offentlige ordskiftet


Anbefalte innlegg

MDG Agder med feilinformasjon. MDG vil pumpe mindreårige ungdommer fulle av kjønnshormoner de ikke trenger med ulike skadevirkninger. Noe å tenke på når man står i valglokalet. 

Quote

KrF vil nekte ungdom under 18 irreversibel kjønnskorrigerende behandling. Det er direkte transfobisk.

Kjønnsbekreftende hormoner har dokumentert innvirkning på unges psykiske helse. Hormonene kan skape livskvalitet og frihet, og de kan redusere risikoen for angst og depresjonssymptomer.

Mindreårige ungdommer med kjønnsinkongruens har kun ett tilgjengelig kjønnsbekreftende helsetilbud: Kjønnsbekreftende hormoner.


De fortjener muligheten til å leve i tråd med egen identitet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
debattklovn skrev (På 11.9.2023 den 7:14 PM):

MDG Agder med feilinformasjon. MDG vil pumpe mindreårige ungdommer fulle av kjønnshormoner de ikke trenger med ulike skadevirkninger. Noe å tenke på når man står i valglokalet. 

Og så siterer du en meningsytring som henviser til vitenskapelige undersøkelser som er godt dokumenterte og reproduserbare -- kjønnsbekreftende behandling bedrer psykisk helse for transpersoner -- mens du selv fremmer meninger fundert på misinformasjon du har for vane å absorbere fra løgn i det offentlige ordskiftet.

Minner igjen til dem som ikke har satt seg inn i debatten at mennesker sin kjønnsutvikling ikke er fundert på 'biologisk' kjønn, men som følger:

Kjønnskromosomer er ikke biologisk kjønn, og ikke en sikker indikasjon på kjønn.
Genet SRY som finnes på Y-kromosomet -- men ikke alltid; det kan både ha mutasjoner eller befinne seg på et annet kromosom, aktiverer gener utenfor Y-kromosomet, som endrer gonader fra å ha anlegg for å produsere egg til å ha anlegg til å produse sæd.

SRY endrer bare gonader.

Kroppen vår for øvrig sine celler bryr stort sett ikke om kjønnskromosomene, men om hormoner.
Vevet i menneskekroppen som blir til vagina trenger testosteron for å omdannes til penis -- og blir vagina med mindre cellene får utviklingen sin påvirket av testosteron.
Utviklingen skjer ved fravær eller tilstedeværelse av testosteron uavhengig av kjønnskromosomer og SRY-genet.

Men kanskje viktigst av alt, er at hjernens kjønnsdifferensiering også er basert på hormoner -- ikke genetikk.
Hjernen får legning som opplever tiltrekning mot menn, et feminint rollemønster og feminin kjønnsidentitet med mindre den endres av testosteron, hvor legning og kjønnsrolle endres på et tidligere tidspunkt enn kjønnsidentitet.

Homofili og det å være ikke-binær eller trans er lignende fenomener; det er begge deler å ha en hjerne som er konfigurert for hva vi forbinder med 'motsatt kjønn'.

Merk at kjønnsidentitet ikke faktisk handler om biologisk kjønn -- biologisk kjønn er hva våre gonader kan produsere, ikke genetisk/kromosomalt kjønn, og handler ikke om kjønnsidentitet.

Vi har ett organ i kroppen som ER oss -- hjernen.

Transpersoner tror ikke at de er motsatt kjønn, de ønsker å konformere til idealene for den sosiale gruppen mennesker de tilhører.

Minner om at utseende -- inkludert ytre kjønnsorganer, og i puberteten, dannelsen av kvinnelig brystvev, maskulin kjeve, nese, adamseple, øyebryn, hårvekst på kroppen og skjeggvekst --  i utgangspunktet er hormondrevet på samme måte som hjernens legning og kjønnsidentitet;

Når hjernen deres først tilhører en gruppe i kjønnsutviklingen, så er det ikke noe moralsk problem ved å hjelpe dem å endre resten av kroppen til å matche idealet for gruppen de tilhører for å bedre livskvaliteten deres -- når det er både umulig og høyst uetisk å (ønske å) endre hjernen.

Vi gir allerede lignende kjønnskorrigerende behandling til mennesker, og har gjort det lenge, uten at noen klager -- fordi idioter på youtube og kristenkonservative ikke har noen problemer med at folk får hjelp, før det tjener deres ærlig talt ondsinnede agenda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Micropenis

---

Til ettertanke:
Om en biologisk mann med mannlig kjønnsidentitet har vagina, eller micropenis, -- så ville de ønsket å hjelpe ham.
Problemet til denne mannen ville vært identisk med det en transperson har.

Samtidig så finnes biologiske menn med vagina OG feminin kjønnsidentitet.
De trives godt, fordi, selv om de er biologiske menn, så har de kvinnelig utseende og får hormoner om det er nødvendig, igjen uten at noen reagerer, og regnes som kvinner av samfunnet, fordi UTSEENDET deres ALLEREDE konformerer til idealet for kvinner.
https://en.wikipedia.org/wiki/Complete_androgen_insensitivity_syndrome

Og det samme gjelder biologiske kvinner med penis og maskulin kjønnsidentitet.
De finnes og trives.
https://en.wikipedia.org/wiki/XX_male_syndrome
Ikke vær uinformerte dobbeltmoralske uetiske mehe som tjener vestlige kristenkonservative som lyger om biologi og sin gud sin agenda.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...