Gå til innhold

Spørsmål til religiøse mennesker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
HvemFormetMeningeneDine skrev (3 minutter siden):

Og kanskje 1 av de 45000 er ett innbyrdes?

Tror de som absolutt skal eie sannheten (alltid) er de som tar feil. Og nettopp dette med at "vi har rett, andre tar feil" er stikk i strid med det du kom med om å være fullt forent.

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  2 I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?  3 Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.  4 Og dit jeg går, vet dere veien.» (Joh 14.1-4)

Mange rom. Ikke ett.

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 minutt siden):

Ja, og skal du avsløre dem så e bibelen boken å gjøre det med,

 

Ja, virkelig, det er en bok, ikke startskuddet på en konkurranse om å løse en kode.De som leser den fordi de tror de skal komme i mål opplever dualitet. De leser ikke boken for å lese den. De leser den for å ha rett. Og uten å forstå hvordan guder generellt, og guden i bibelen spesielt, tenker, så synes jeg det ville vært en meganedtur om det var akkurat det som var meningen med livet. Å ha rett.

Lenke til kommentar
HowardGayle skrev (1 minutt siden):

jeg "mener" det sier "Be, så skal dere få" osv

Ja som jeg skrev, det er tydeligvis ikke alle bønner Skaperen hører på.
Ordspråkene: Skaperen er langt borte fra de onde, men han hører de rettferdiges bønn.

Salmene: Men du vil høre de ydmykes bønn,.,.Du vil styrke deres hjerte og lytte oppmerksomt til dem.

1. Johannes: Og vi har tillit til at uansett hva vi ber om i samsvar med hans vilje, så hører han oss.

Jakob: Når dere ber, får dere ikke, for dere ber med et galt motiv, nemlig for å kunne tilfredsstille deres fysiske lyster.

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 minutt siden):

Nei absolutt ikke.

 

Her bare understreker du jo at Matteus kanskje hadde tatt litt mye Møllers tran når han brukte skal og ikke "kan, om guden vil", eller noe liknende. Men alt dette er tåpelig debatt som bare understreker at bibelen ikke kan forstås på en samlet, objektiv måte, og siden jeg som ikke-troende ikke har noe med å debattere hvordan troende skal tolke den mener jeg at jeg har understreket mitt poeng, og fått masse god hjelp av deg til nettopp det, og lar andre som føler sterkere for boken ta slike debatter. Med mindre de føler for å følge oppfordringen om å være forent, altså.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (2 minutter siden):

For meg kan det virke som om du leser for å støtte ditt eget syn. Et ordtak sier: som fanden leser bibelen.

 

 

HvemFormetMeningeneDine skrev (3 minutter siden):

Men du fikk kvalt noen timer på internett da, som ikke du får tilbake. 😉

Nå ga det hele meg en ganske ok ide om hvor mye jeg husker sånn i farten, så det var da ikke unyttig og jeg må sitte her av andre grunner så hvorfor ikke. Uttrykket kommer nok nettopp av at noen blir irritert når andre påpeker ting som er selvmotsigende, eller ikke faller helt i smak, i bibelen, og at det da er viktig å skylde på den som påpeker (fanden) ikke boken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, HowardGayle said:

Jeg skjønner hva du mener, og hensikten min var ikke å fremstille kristne grupper som "kveg" som følger læren på autopilot.  Beklager om det kunne oppfattes slik. Jeg ønsket mer å formidle det rent mennesklige i at uansett hva man leser, så er man påvirket av omgivelser, ting som har skjedd, sikkert arv også, og derfor tolker ting i kraft av sin egen kunnskap og forståelse, hvem man hører si hva, hvilke verdier en har osv. Jeg har lest bibelen selv, flere ganger, og har likevel en helt annen forståelse av den enn andre, som har lest den like mange ganger. Dette er helt naturlig, og mennesklig. Hadde det ikke vært slik hadde alle vært en stor samlet menighet.

Jeg skjønner. Takk, men du trenger ikke beklage :) Jeg er noe opptatt av balanse i kritikk og vise litt ydmykhet (der jeg ser det, kan jo være ubalansert selv), det er en del som lirer av seg enveiskjørte meninger uten nyanser eller se fra en annen vinkel når det gjelder bibelen og kristne. Slik det er kristne som fordømmer andre enn seg selv på urettmessige grunnlag.

Ja,  det var og er et viktig poeng, det mennesklige er en stor ting i alt dette. Derfor får også bibelen mer kritikk enn fortjent i blandt. Men hadde mange forstått dette, så kanskje en lettere kunne innskrenke så mange syn på ting. Eller at folk sa, dette er min mening per i dag, men jeg vet jeg er farga og kan ta feil.
Å ikke minst det mennesklige som er kav ondt. Det å vri på vers for egen vinning, forkynnne det, og dra på urettferdigvis spenn fra kristne som er godtroende og eller ignorante, for så å bruke på sitt eget luksus. De også er med på å lage all denne splittelsen. For de som tror så er også det demoniske med på forrvirring, men det blir utenfor det vi kan enes om.

En må heller ikke glemme at om vi mennesker ble tatt opptak av, alt vi skrev og sa, så ville nok de fleste blitt annklaget for motsigelser selv når vi ikke juger. Det er naturlig, siden vi sier ting til forskjellige type mennesker, i forskjellige sammenhenger osv. Det betyr ikke at alt det som oppfattes som motsigelser er det. Slik bør en også tenke om bibelen. Mange skribenter over lang tid i forskjellige sammenhenger. Ikke rart en føler det er motsigelser. Men spørsmålet er om det alltid stemmer. Noen ting er motsigelser, som er ting som ikke betyr noe lenger, fordi det var kun ment for en tid. Så hvis en tviholder på det som en motisigelse, så er en farga og kanskje ikke vil at det ikke skal være en motsigelse.
Jeg har ikke svar på alt, og kan gjerne si, "jeg vet ikke". Uten å miste hele troen av den grunn.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (3 timer siden):

Ja som jeg skrev, det er tydeligvis ikke alle bønner Skaperen hører på.

Og allikevel har du ikke bare bibelsitatene @HowardGayle nevner, men andre som:

Matteus:

"Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. 

Merk at det uttrykkelig står "hva enn det er". Dette er da i direkte motsetning til det du hevder, eller? 

Markus:

"Alt dere ber om i bønnene deres – tro at dere har fått det, og dere skal få det." 

Hvis en ikke får alt en ber om, slik du hevder, da burde kanskje ikke Markus skrive "alt", eller hva? Er ikke dette også i direkte motsetning til hva du hevder? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Krøvel Vellevoll skrev (13 timer siden):

Jeg kan ikke gjøre noe uten at underbevissheten min kalkulerer det ut og sender meg resultatet

Joda, du kan styre egen underbevissthet også.

..there now exists substantial evidence that the unconscious is not identifiably less flexible, complex, controlling, deliberative, or action-oriented than is its counterpart.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440575/

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (17 timer siden):

Prøv å se hva Skaperen prøver å fortelle deg igjennom bibelen, han lot rundt 40 skribenter skrive ned sitt ord iløpet av 1600 år, ingen av disse motsier hverandre. Er det mulig?, prøv selv.

Eller du kan lese hva Skaperen formidler til deg:

Timoteus: Hele Skriften er inspirert av Gud og nyttig til undervisning, til irettesettelse, til korrigering og til opplæring…

Hvis spørsmålet er "Hvordan kan noe menneske vite sikkert om det som står i Bibelen kommer fra Gud?" så ser jeg ikke hvordan jeg kan få svar av å lese Bibelen. Uansett hvilke argumenter som finnes der kommer jeg alltid til å lure på om det er sant.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (4 timer siden):

Joda, du kan styre egen underbevissthet også.

..there now exists substantial evidence that the unconscious is not identifiably less flexible, complex, controlling, deliberative, or action-oriented than is its counterpart.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440575/

Såvidt jeg kan se har de en definisjon av underbevisshet som et automatisk system som kontrollerer handlinger mens bevisstheten er opptatt med andre ting. Den tar ikke for seg underbevisstheten som opphav for tanker og følelser jeg opplever i min bevisshet, og jeg kan ikke se at det står noe sted der at man nå kan styre sin egen underbevissthet. Det hadde i så fall vært merkelig, fordi å styre sin egen underbevissthet direkte er det ingen som kan. Selve handlingen å styre underbevisstheten ville måttet komme fra underbevisstheten, og hvordan man får tilgang til den tror jeg ikke det er noen som vet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...