ProphetSe7en Skrevet 18. juni 2023 Del Skrevet 18. juni 2023 Noen som har noen gode oppskrifter å dele til bruk med Ninja Creami? Lenke til kommentar
a_aa Skrevet 20. juni 2023 Del Skrevet 20. juni 2023 Den første gangen jeg hørte navnet og ble kjent med Ninja Creami, var i en YouTube-video der James Hoffmann lagde iskrem av filterkaffe. Syntes det så veldig greit ut, men jeg har ikke skaffet meg en sånn ennå, så jeg har ikke fått prøvd oppskriften. -------------------------------------------- James Hoffmanns Kaffe-Iskrem-oppskrift: 120g hvitt sukker 5.5g salt 1g lambda karragenan (du kan også velge et annet tykningsmiddel)* 1g johannesbrødkjernemel 100g vann 400g filterkaffe (brygget med 70g/ltr) eller 400g "Cold brew" om det er ønsket 30g kakaosmør** 2g kakaopulver 10g kirsebærsirup (kan erstattes med annen frukt-/bærsirup, som passer til valgt kaffe...) Fremgangmåte: • Bland sammen de tørre ingrediensene: sukker, salt, lambda karragenan og johannesbrødkjernemel. • Ha tørrblandingen sammen med 100ml vann i en liten kasserolle og kok opp for å løse det opp. Småkoke og røre i 3 minutter, og fjern deretter kasserollen med det som nå er en sukkergelesirup fra varmen. • Brygg 500g filterkaffe (400g til oppskriften, resterende er en oppkvikker til deg). • Hell en dæsj (100-200 gram) av den nylagede filterkaffen sammen med all sukkergelesirupen i en blender, og tilsett 30g kakaosmør, 2g kakaopulver og 10g kirsebærsirup. • Kjør blenderen i et knapt 1 minutt for å dra ingrediensene sammen, tilsett deretter resten av filterkaffen og kjør blenderen inntil alt har blitt godt blandet ihop. • Avkjøl blandingen i et isbad til den blir kald. Da kan den enten helles i en ordinær iskremmaskin, eller settes i fryseboksen dersom du benytter Ninja Creami. For å lage iskremen med Ninja Creami, må blandingen først ligge i fryseboksen i 24 timer. Nyt den! -------------------------------------------- Merknader fra a_aa: * Karragenan (E407) er av matmyndigheter betraktet som trygt. Men ikke av en del andre, så noen vil ha motforestillinger. Sjøveksten det kommer fra heter Krusflik, også kjent som Irsk mose eller Irish Moss i diverse kostforretninger. Dersom det er vanskelig å få tak i, eller man ikke vil bruke det, tror jeg at jeg ville prøvd gelatin, lecitin eller bare doblet opp med johannesbrødkjernemel. ** Mulig usaltet meierismør også kan funke? Evt vanlig smør og sløyfe bittelitt av de 5,5g salt i sukkergelesirupen? Ellers har jeg våget å ta meg en og annen frihet hist og pist i oversettelsen Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 20. juni 2023 Forfatter Del Skrevet 20. juni 2023 Ja så videoen hans for en tid tilbake. Nå er ikke iskrem med kaffesmak det jeg har øverst på listen, men det er ikke umulig at det blir prøvd det også om jeg kjøper en slik maskin. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå