Gå til innhold

Presidentvalget i USA 2024


Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp

Anbefalte innlegg

shockorshot skrev (12 timer siden):

Donald Trump og Rudy Giuliani instruerte republikanske representanter i syv forskjellige stater til å ulovlig lage falske sertifikasjoner som valgrepresentanter, som de planla å sende inn for å urettmessig sende inn falske votes fra valgrepresentantene slik at Pence kunne utsette sertifikasjonen.

Han deretter presset Pence både offentlig og i privat til å ikke sertifisere valget, og da det ikke fungerte så samlet han 50.000 opprørere, giret dem opp og sa at de måtte sloss for demokratiet og tiden for sloss var nå, vel vitende og informert av secret service at mange av dem hadde våpen og at det var en stor andel oath keepers+proud boys der. Etter det sendte dem mot kongressen for at sertifikasjonen av stemmene fra de reelle valgrepresentantene skulle bli utsatt, og presse representantene i kongressen samt Pence mens de ropte 1776 og satte opp en løkke for å illustrere henginen av Pence.

Etter at protesten hadde blitt voldelig og opprørerne hadde brutt seg inn i kongressen og jaktet på representanter som Pelosi med strips og våpen, mens folk rundt han tryglet om at han skulle si til opprørerne at de skulle dra hjem eller være fredelige, så drakk han cola mens han så på TV og ringte sammen med Rudy Giuliani til representanter i kongressen og gjorde alt for å presse dem til å avbryte sertifiseringen av stemmene for USAs neste president. Det tok tre timer og et skudd i hodet til Ashli Babbitt før Trump ba dem å gå hjem da han så at det ikke ville fungere.

Dette er et åpenbart forsøk på statskupp.

Handlingsforløpet er ikke en gang contested, alt dette er godt dokumentert, til og med familie slik som Ivanka har vitnet og fortalt dette, folk har blitt dømt for prøve å være falske valgrepresentanter og mange fler er i en rettsprossess som siktet, og Trump innrømmer handlingene som jeg har beskrevet her og vil ha absolute samt presumption of immunity for dem, noe han har rett til etter høyesterettsdommen

Hva av dette mener du ikke er sant?

Jeg må berømme deg for å skrive en såpass gjennomarbeidet post! Dette forumet ville være et langt bedre sted dersom flere hadde vilje og evne til å gjøre dette. Du har tatt deg tid, du fremlegger saklig hvordan du mener det henger sammen og du har kilder. Jeg innrømmer at jeg ikke har satt meg så godt inn i dette narrativet. 

Jeg må være åpen for at Trump kan ha gjort noen av de tingene du skriver. Når det er sagt, så mener jeg det er mye som mangler i forhold til denne versjonen av 6. januar. Eksempelvis har den daværende politisjefen for Capitol Steven Sund skrevet bok om denne dagen. Han legger fram flere av tingene som ikke henger på greip i dette intervjuet:
 

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
herzeleid skrev (12 timer siden):

Hva da? 

Er enig i det meste Vance sier i sin tale om Ukraina, bortsett fra at USA trenger enda mer forsvarsindustri. Og han burde vite at USA er det landet i verden som bruker mest på helsevesenet per innbygger – de kan ikke skylde på forsvarsutgifter for lav kvalitet der. Men ellers solid – lover godt i forhold til at mye tyder på at han vil bli visepresident.

Men har blitt skuffet av politikere før da, for å si det slik :)

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Zork said:

Igjen - du argumenterer altså for at Iran har større sjans for å slippe unna dersom de forsøker å hyre en tilfeldig tulling fremfor noen som faktisk har erfaring og kvalifikasjoner.

Dette er uærlig argumentasjon. Det vi snakket om i sitatet du siterte var sjansen for mannen som utfører attentatet vil slippe unna, ikke Iran.

Jeg skrev at profesjonelle uten koblinger til Iran vil ikke ofre livet sitt for å ta livet av Trump og du argumenterte at han vil kunne ta livet av Trump og slippe unna, bare se på Olaf Palme og mangel på sikkerhet under folkemøtet.

Det er mye lettere å finne et sikkerhetshull enn å rømme vekk etter å ha tatt livet av Trump og det er mange attentater som blir avslørt før de skjer.

 

7 hours ago, Zork said:

Men det finnes altså anonyme kanaler hvor man kan ansette tilfeldige tullinger for å ta livet av presidentkandidater?

Dette er også en stråmann. Det er du som foreslo å bruke anonyme kanaler for å ansette profesjonelle for å ta livet av Trump og jeg argumenterte at kanaler for å ta livet av presidentkandidater eksisterer ikke.

Amatører kan man finne hvor som helst som et våpenforum og trenger ikke å bli ansettet, men bli finansiert og radikalisert. Det er naturligvis mye enklere.

 

7 hours ago, Zork said:

Ser du ikke selv at du bare argumenterer mot deg selv her? Alle argumenter du har mot en profesjonell aktør tidobles når det er snakk om å rekruttere en tilfeldig tulling.

Det blir vanskelig å se noe når du argumenterer imot stråmenn og ikke mine argumenter.

Endret av Camlon
  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, AtterEnBruker said:

Republikanerne prøver alle triks for å forsikre seg at de vinner i november...

https://www.13abc.com/2024/07/18/ohio-is-about-purge-thousands-inactive-voters-see-if-your-name-is-list/

Er det noen på forumet som bor i eller kjenner noen som bor i USA, del denne informasjonen med så mange dere kan.

Og kjenner dere likesågodt noen som bor i Ohio...

https://registrationreadiness.ohiosos.gov

https://olvr.ohiosos.gov

Men dette kan likegjerne gjelde over hele landet.

Å fjerne inaktive velgere burde vel gå utover begge sider?

Republikanerne trenger ikke trikse for å vinne dette valget. Demokratene derimot er nødt til å jukse som de aldri har jukset før om Biden skal ha nubbsjans.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Zork skrev (14 timer siden):

Behøves det virkelig en forklaring på hvorfor en nasjon som ønsker å drepe Trump ikke satser på tilfeldige 20-årige mobbeoffer for å få den jobben gjort?

Så det du sier at Iran er for profesjonelle til å bruke anonyme amerikanske 20-åringer til slike jobber?

Lenke til kommentar
shockorshot skrev (21 timer siden):

I mai 2023 var ikke en gang totaliteten til fake electors scheme kjent for offentligheten. Med andre ord, disse professorene er nok en gang kunnskapsløse siden de ikke har all kunnskap om forsøket på statskuppet ennå. Og artikkelen ble ikke sendt inn, deretter revidert, og fagfellevurdert mai 2023, artikkelen ble også skrevet før den ble sendt inn, og spørreundersøkelsen ble gjort før den ble skrevet. Dette tar lang tid, noe som tilsier at spørreundersøkelsen ble gjort en god tid før mai 2023.

I mai 2023 så var følgende ikke kjent eller hadde skjedd enda:

Vi kan jo fortsette med hva som ikke var kjent enda, men det ovenfor er viktig nok i seg selv.

Jeg vil fortsatt gjerne ha svar på spørsmålet om hva det ville vært hvis ikke malicious intent eller delusionality, hvis man hadde all kunnskapen man kan ha i dag.

EDIT: moderator du må gjerne flytte disse postene til meg, @Aiven og @jjkoggan over til presidententvalget tråden eller Trump tråden, så kan vi fortsette der.

Alt det du nevner ble kjent lenge før rettsakene kom fram.  Skal du også hevde at vi ikke vet det som skjedde før Trump blir dømt skyldig?

Grunnene til at noe professorer støtter Trump vet jeg ikke så mye om annet enn at noen av dem har ganske radikale ideer om hva den beste politikken/samfunnet er og hvordan det skal gjennomføres.  

Lenke til kommentar
5 hours ago, jjkoggan said:

Alt det du nevner ble kjent lenge før rettsakene kom fram.  Skal du også hevde at vi ikke vet det som skjedde før Trump blir dømt skyldig?

Grunnene til at noe professorer støtter Trump vet jeg ikke så mye om annet enn at noen av dem har ganske radikale ideer om hva den beste politikken/samfunnet er og hvordan det skal gjennomføres.  

Dette stemmer ikke. Bare for å ta the fake elector scheme så var ikke det kjent hvor top down og omfanget av det før emailene ble offentlig kjent i en email leak i juni 2023. Det kom også mye nytt fram og ble satt i sammenheng i Trump sin indictment for Attempting to overturn the 2020 US presidential election som skjedde 1 august 2023. Dette er en relativt kort rettsdokument, så hvis dette er professorer som jobber med political science slik som du påsto (noe jeg betviler, finner ikke noe om det i artikkelen), så forventer jeg at de har lest den etter dem kom ut.

Men la oss si de visste alt det som ble kjent senere, og de derfor ikke var kunnskapsløse. Forklar meg om det er malicious intent, delusional, eller faktafeil i det jeg beskrev? Hvilken er det og gjerne påpek faktafeilen hvis det er det alternativet. Hvis det er fordi de har radical ideas og de kjenner til hele handlingsforløpet for statskuppet og dokumentasjonen på dette, så består de radical ideas av malicious intent mot demokratiet ved å stemme på en som forsøkte statskupp forrige gang.

Endret av shockorshot
Lenke til kommentar
jjkoggan skrev (8 minutter siden):

Alt det du nevner ble kjent lenge før rettsakene kom fram.  Skal du også hevde at vi ikke vet det som skjedde før Trump blir dømt skyldig?

Grunnene til at noe professorer støtter Trump vet jeg ikke så mye om annet enn at noen av dem har ganske radikale ideer om hva den beste politikken/samfunnet er og hvordan det skal gjennomføres.  

Flere eksperter mener at politikken America har ført de siste 70 årene er ganske så radikal, andre mener Amerika har ført drømme politikken.
Hva synes du selv om hjemlandets utvikling og politikken som er blitt ført?

Lenke til kommentar
FriskLuft skrev (8 minutter siden):

Alle kandidater andre enn Biden vil redusere sjansene for Trump..

Vel, det tror ikke jeg.

For det første, så vil Trump ha et gigantisk forsprang i fht den nye presidentkandidaten til demokratene... det tar alltid tid og bygge opp en kampanje. For det andre, så er Kamala Harris en ganske upopulær visepresident.. og når hun prøvde å bli demokratenes kandidat i 2020, så klarte hun ikke en gang å vinne California (hjemstaten hennes hvor hun i tillegg var senator).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Selfuniverse skrev (På 16.7.2024 den 6:16 PM):

Veldig mange som elsker Trump. Ikke bare helt sikkert en del rikinger. Men jeg har ikke nevnt at rikinger eksplisitt er arge på Trump. Jeg sa mektige krefter og demokrat maskineriet som også har sine tentakler inn i det republikanske partiet.

Hvorfor kommer det så mange arbeidere på stevnene hans, hvis Trump er en arbeiderhater?

Er du smartere enn alle disse arbeiderne? Er det bare du som ser at han er en arbeiderhater?

At ignorante nazister støtter en nazist er ikke så rart.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Som forventet i tidligere innlegg. En virkelig god timing like etter Trump ble forsøkt drept... Blir det Harris så har både tuben, Instagram og Tiktok nok av morsomheter. Uansett en genial timing, for om de nå leverer en faktisk karismatisk representativt så kanskje de vinner valget. Gå fra en absolutt inkompetent til en autorativ person. Og der er Harris utelukket. Dette blir spennende.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...