Gå til innhold

Forslag: hva med mer støtte-kontakt for eldre?


Anbefalte innlegg

En har nå etter lang tid kommet fram til at helse-arbeidere ofte kan avlaste syke-/hjelpe-pleiere innen bl.a. eldre-omsorgen.  Og hjemme-hjelp kan få mange eldre til å bo hjemme litt lenger enn ellers. Det er begrenset plass på "gamle-hjem" og det er svært lønnsomt å utsette flytting dit. Jeg tror at det profesjonelle helse-systemet kan ha tendenser til å beskytte seg selv og er skeptisk til forandringer. Dette har hindret reformer. En må dog være obs på at å være konservativ kan også ha positive sider, men "over-profesjonalisering" er kostbart.

Så til mitt forslag som kan spare mange plasser på eldre-hjem: en sertifiserer unge (kanskje andre også) til å være støtte-kontakt for eldre mot litt betaling. En stabil støttekontakt kan fungere som et slags tilgjengelig familie-medlem for bl.a. å gå ærender, kanskje bli med på butikken, sørge for transport (kjøre bil) etc. Det kan være en (eller to?) som den eldre når som helst kan ringe til og kanskje få besøk av. Støttekontakten må kunne sees som del av den eldre sitt sosiale nettverk og ikke altfor "profesjonell".

Det finnes allerede slike ordninger?  De kan være svært lønnsomme i et totalt-regnskap.  Dersom en støtte-kontakt bidrar til å frigjøre en plass på et eldre-senter, så betyr vel det over en million spart på et år? Mer? 

 

Endret av lada1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...