Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Erfaringstråden for Ozempic og Wegovy


Gjest 73c13...d0a

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Just now, Duriello said:

Har bivirkninger av ozempic, men langt fra så ille som av metformin.

Er tidvis forstoppet, andre ganger fri flyt. Mye forstoppet siste mnd grunnet tunge smertestillende.

Ah. Gjør du noe med forstoppelsen eller venter du til det går over? Han har vel spist suppe i 2 uker og drikker vanligvis mye vann. Fiber bare gjorde det verre hvistnok.

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 minutt siden):

Ah. Gjør du noe med forstoppelsen eller venter du til det går over? Han har vel spist suppe i 2 uker og drikker vanligvis mye vann. Fiber bare gjorde det verre hvistnok.

Når det blir for ille så tyr jeg til laktulose i samråd med lege.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noe mange som starter på wegovy gjør er at de fortsetter helt som de gjorde før, spiser samme typen mat, har samme fysiske aktivitet og håper på at sprøyten bare skal løse alle problemer. Dette enten fordi en rett og slett får for dårlig informasjon og oppfølging av lege eller fordi en ikke hører på de instruksjonene en får. Noe av det første jeg gikk gjennom med lege og ernæringsfysiolog før jeg startet på sprøytene var akkurat dette med kost og hvordan en skulle unngå bivirkninger som forstoppelse, da var det først og fremst dette med å få i seg nok kostfiber, grovbrød, frukt, knekkebrød osv. unngå veldig fet mat for å slippe kvalme, droppe alkoholen i så stor grad som mulig (jeg har valgt å gå helt avholds) og spise saktere og kjenne litt mer etter om en er mett eller ikke før en spiser videre. Største faktoren med det å bli kvalm og uvell etter jeg startet på wegovy er rett og slett de gangene jeg spiser for fort og plutselig treffer veggen og blir kvalm. 

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Jeg har aldri før i mitt liv vært så forvirret over ett "problem" når løsningen stirrer de i trynet og heter wegovy, jeg forstår heller ikke hvorfor diabetikere ikke kan få tilsvarende dose wegovy som erstatning om det er tomt for Ozempic. Det er nøyaktig samme virkestoffet, og wegovy leveres med akkurat like doser som Ozempic, eneste forskjellen er at wegovy dosene kan gå høyere. Det er slik jeg forstår det ingen mangel på Wegovy, at folk får forskrevet Ozempic på hvit resept er for meg bare enda mer forvirrende. 

Endret av Evil-Duck
  • Liker 2
Lenke til kommentar

VG har denne i dag:
https://www.vg.no/nyheter/i/Oo8yLl/bekymret-for-diabetes-medisinen-ozempic-det-gaar-for-langt

Sitat:
Endrer reglene for populær slankemedisin: - Diskriminering

Nok en gang: PROBLEMET er journalister og 'snille' leger.. Dette er ikke en SLANKEMEDISIN men en absolutt nødvendig medisin for de med diagnosen Diabetes 2! At den gir veldig bra slankeresultater gir ikke legene mulighet til å skrive resept på denne til folk som ønsker vektnedgang 'gratis'!! De får finne seg i å betale det Wegovy koster, enkelt og greit! Og det er altså leger som ikke burde få lov til å skrive resepter som har blitt det største problemet her!
Som nevnt før: den norske staten tjener faktisk brukbart med penger på Ozempic og dens virkning så det burde ikke være grunnlag for misnøye UANSETT!

Endret av Woff
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Mediaoppmerksomheten har vært litt irriterende for meg og siste par dagene 😂 . Både mine foreldre og venner har jo fått med seg dette og tror at jeg mister medisinen jeg går på, og må da til å forklare som jeg har gjort tidligere at jeg ikke går på Ozempic, men Wegovy og hva forskjellen på disse er osv. Ekstremt mye misforståelser ute å går. 

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Gode nyheter for de som 'kun' slanker seg!
https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2821080
'Legemiddelet Mounjaro viser seg å være langt mer effektivt som slankemedisin enn Ozempic, viser en ny studie.'
https://sol.no/nyheter/ny-slankemedisin-har-vist-seg-langt-mer-effektiv-enn-ozempic/81655133
For de av dere som ikke skjemmes av å oppsøke ENKELTE media: https://www.document.no/2024/07/09/ny-slankemedisin-har-vist-seg-langt-mer-effektiv-enn-ozempic/

 

Endret av Woff
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Liker forøvrig denne kommentaren:
"Men dei som fekk det sistnemnde legemiddelet (Mounjaro), gjekk både oftare og meir ned i vekt, viser studien."

Hva betyr så dette? Går de altså OFTERE ned i vekt? Jeg har selv registrert MIN vektnedgang, denne har pågått sammenhengende i over ett og et halvt år nå og ligger for tiden rundt 55 kg. Får endelig ikke håpe at dette skal gjenta seg OFTE? 😁:evil:
Og når det gjelder "meir ned" så er iallefall jeg fornøyd med 55 kg, noe som absolutt er nok nå!
Så nå er en halvering av Ozempic dosen gjennomført (fra 2mg i uka til en) samt at matinntaket økes forsiktig til jeg ser en oppbremsing i vektnedgangen.. Planen er selvsagt å stabilisere vekta rundt det jeg er komfortabel med og holde den der.

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Dette er jo en sak våre lands-ledere bør ta med i vurderingen av å få Wegovy på blå resept!

Flere punkter de må ta med i vurderingen:

Jeg tenker på hva Norge får tilbake over investeringene i Novo Nordisk.  Har landet noen andeler av firmaene som produserer Mounjaro? Eller blir den medisinen MYE dyrere enn Wegovy?
De MÅ ta med i betraktningen hva overvekt virkelig koster landet i alt som det fører med seg, blant annet uønsket sykefravær til i verste fall folk på uføretrygd samt det de slipper av innleggelser grunnet overvekt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...