Gå til innhold

Nå fanger Apples økosystem enda mer


Anbefalte innlegg

BadCat skrev (Akkurat nå):

Man skal ha temmelig dårlig innsikt på maskinvare og økonomi før man begynner å betale mangegangen hyllepris for lagring og minne. Mye av utstyret til Apple er ræva fordi halvparten av komponentbudsjettet er satt av til overpriset minne og lagring. På den andre siden av gjerdet er slikt hyllevare og man betaler hva det faktisk koster

Jeg har sagt flere ganger i tråden at prisene på oppgradering av minne og slikt er alt for dyrt hos Apple, så jeg ser ikke helt hva du prøver å få fram.

Apple er ikke perfekte, langt ifra. De er i tillegg elendig på å støtte noen standarder som USB-C blant annet. Men når valget er å betale for overpriset ram/ssd eller å bruke en Windows-laptop de blir mindre fornøyd med så er det mange som velger å betale for mye.

Og man trenger ikke ha dårlig innsikt i økonomi bare fordi man velger å betale mer enn man strengt tatt må. Det er bare et valg. Det er litt som å si at de som kjøper en bil til 500k når en bil til 200k ville løst problemet har dårlig innsikt i økonomi. Det er ikke nødvendigvis sant. De kan vite nøyaktig hva de gjør, men de har bare andre behov.

Spesielt fordi basis-utgavene er nok for de aller aller aller fleste. De som trenger mer har som regel PCen via jobb og da er økonomien noe helt annet enn for en privatperson.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Uderzo skrev (1 time siden):

Jeg jobber i kultur og utdanningssektoren, og her er det en del som bruker Mac. Jeg kan love deg en ting, jeg har enda tilgode å møte en Mac bruker som har peiling på "tech", selv om de er høyt utdannet. De har virkelig ikke peil, virkelig ikke.

Jeg jobber i et konsulenthus (økonomi/finans) med et par tusen ansatte. Vi har en avdeling med IT-konsulenter som jobber internt og eksternt ut mot kunder. Policy i bedriften er PC med Windows da alt internt er lagt opp til det. Men tech-avdelingen (som den faktisk heter) presset hardt for å åpne for Mac for sin del. Cirka 60-70 % av de har endt opp med Mac da de foretrekker det. Da tenker jeg utelukkende hard-core backend/frontend-utviklere, ikke UX, design eller lignende. Det er til og med blitt en greie i stillingsannonser vi har ute at "hos oss kan du velge Mac eller PC". Så det du prøver å få frem her er ikke universelt i IT-bransjen.

Comma Chameleon skrev (15 minutter siden):

Apple er ikke perfekte, langt ifra. De er i tillegg elendig på å støtte noen standarder som USB-C blant annet.

Du vet at Apple var verdens første med USB-C på laptop? iPhone er en historie for seg selv hvor Apple er grenseløst irriterende med å holde på egen proprietær plugg, men på Mac har de vært gode. De mangler bare å slutte med å lodde og lime fast komponenter.

Endret av Nimrad
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (Akkurat nå):

Det er vel naturlig å tenke at IT-bransjen kan en ting eller to om "tech". Du nevnte du fortsatt ikke har møtt noen som bruker Mac og har peiling på "tech".

I jobben min så har jeg ikke det, bortsett fra de som jobber med IT naturlig nok.

De jeg henger med på fritiden som har Mac har mer peil enn gjennomsnittet, som ikke er så rart siden de jobber med IT til daglig.

De som jeg har brukerstøtte for i jobbsammenheng som bruker Mac så er ikke teknologikunnskapen så høy, de speiler nok den gjennomsnittlige brukeren ganske greit. 

Lenke til kommentar

Det har mye med hvilke egenskaper ved produktet en vil ha også. Jeg ser f.eks at en iPhone 14 koster 9999, og en Apple MacBook Air (2022) - M2 13,6" 8GB RAM 256GB SSD koster 15990 (priser fra prisjakt). Om det er akkurat slik mobil og datamaskin en ønsker og en synes prisen er grei, så kanskje Apple treffer godt. Om en er ute etter noe vesentlig rimeligere eller har andre krav som ikke treffer med Apple produkter så må en nok til Windows eller Android.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
Svein M skrev (6 minutter siden):

Om en er ute etter noe vesetlig rimeligere eller har andre krav som ikke treffer med Apple produkter så må en nok til Windows eller Android.

Prisforskjellene er mindre og har i tillegg mindre å si i business-verden. De Lenovo-maskinene vi får som standard har veil.pris i samme ballpark som tilsvarende MacBook Pro.

Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (1 time siden):

Mulig vi diskuterer forskjellige ting her og misforstår hverandre. Mitt poeng er at de fleste som kjøper Mac nå gjør et valg basert på at det er bra tech og ikke kun fordi det er Apple eller status. Bra hardware og software. Om det er de selv som kan hardware-detaljene eller om de hører på andre som kan burde ikke ha så mye å si. 

Det er litt som å kjøpe bil. Det er forskjell på å kjøpe en bil fordi merket er status, kontra det å prate med noen som virkelig kan bil og anbefaler det beste valget for de. Om det er du selv som har kunnskapen eller om det er andre er ikke det viktigste, så lenge man gjør et informert valg.

Det meste av informasjon jeg kan om hardware kommer jo uansett fra andre. Jeg kjører ikke benchmarks mellom masse ulike laptoper, jeg leser andres tester. Det er jo kun noen få utgaver jeg fysisk tester selv.

Ja, mulig vi misforstår hverandre.

Ja, jeg er enig i at de fleste Apple kunder trolig er som alle andre type kunder i så måte, og det er litt av mitt poeng også. At de ikke er noe "spesielle", av forskjellige grunner så lander de på et Apple produkt, ikke fordi de er spesielt "tech minded" eller er høyt utdannet og er mer intelligent, som det ble hevdet tidligere. Men at de samlet sett synes produktene dekker behovet de har på en god måte.

For meg så fremstår den typiske Apple kunden som en ganske ordinær forbruker og det er egentlig noe som har blitt forsterket etter at Apple satset enda mer bredt, eksempelvis med iPhone, som står for en betydelig del av inntekten.

Lenke til kommentar
Uderzo skrev (21 timer siden):

Jeg jobber i kultur og utdanningssektoren, og her er det en del som bruker Mac. Jeg kan love deg en ting, jeg har enda tilgode å møte en Mac bruker som har peiling på "tech", selv om de er høyt utdannet. De har virkelig ikke peil, virkelig ikke. Jeg må hjelpe dem med absolutt alt, de skjønner ikke hvordan en Mac fungerer en gang.
De er intelligente folk som kan faget sitt, men noe teknologikompetanse har de ikke

Øøøøh....nå gjaldt saken om utdannelse og intelligens iOS-brukere versus Android-brukere, ikke Mac-brukere versus Windows-brukere, men OK, jeg skal se gjennom fingrene med stråmannsargumentasjonen din og ikke være vrang, men heller komme deg i møte og si meg villig til å diskutere temaet som du her tar opp.
Og da må jeg spørre; du fikk vel med deg mine innlegg i første del av debatten?
Hvis ikke, så kan vi ta det på nytt igjen; selskapet IBM driver som kjent med mye teknologi, og selskapets har gjort en undersøkelse på 200 000 av sine Mac'er og 200 000 av sine Windows-PC'er og funnet ut hvem av Mac-brukerne og Windows-brukerne som har det du kaller mest "peil", (sitat): "macOS users and devices require less support, as seven engineers support 200,000 macOS devices versus 20 engineers required to support 200,000 Windows devices. That is a 186% increase in support engineering needed for Windows devices"
https://www.jamf.com/resources/press-releases/ibm-announces-research-showing-mac-enables-greater-productivity-and-employee-satisfaction-at-ibm/
Videre fant IBM at (sitat): "Only 5 percent of Mac users called the help desk for assistance, compared with 40 percent of PC users."
https://www.extremetech.com/computing/301863-ibm-our-mac-using-employees-outperform-windows-users-in-every-way
IBM rapporterte at det å migrere fra Windows til Mac var lettere for brukerne enn det å migrere fra Windows 7 til Windows 10 (sitat): "Migration is also easier for IBM workers using Mac, as nearly 98% of macOS users report that the migration was simple, compared to 86% migrating from Windows 7 to Windows 10"
https://www.jamf.com/resources/press-releases/ibm-announces-research-showing-mac-enables-greater-productivity-and-employee-satisfaction-at-ibm/

Mitt råtips er at denne solide statistikken fra IBM veier mye tyngre og har mer troverdighet enn dine personlige anekdoter innenfor det du kaller "kultur og utdanningssektoren".
Nå kan man jo påstå at IBM sine resultater skyldes at MacOS er et bedre og mer brukervennlig operativsystem enn Windows, men vent nå litt,..... hvis du velger å påstå det så drar du på deg vreden til Windows-brukerne og Apple-haterne her inne.
Hvis du istedet velger å påstå at MacOS ikke er noe bedre enn Windows, så høster du riktignok Windows-brukerne og Apple-haterne sin velvilje, men oppsann....da må jo forskjellene som IBM rapporterte skyldes at Mac-brukerne er smartere enn Windows-brukerne.
For å helpe deg i ditt valg, så har vi heldigvis flere masseundersøkelser, slik som dissee, som peker i samme retning:
https://www.zdnet.com/article/official-mac-users-are-richer-and-cleverer-than-pc-users/

https://macdailynews.com/2004/07/16/more_evidence_that_mac_users_are_smarter_than_windows_users/
https://dutchdailynews.com/mac-users-smarter/
Saken gjaldt jo det noen her kaller "tek", og da viser det seg at Mac-brukere flest har dobbelt så mange elektroniske dubbeditter, men også flere PC'er, høyere lønn og høyere inntekt, i forhold til Windows-brukere flest, i følge denne undersøkelsen: https://www.neowin.net/news/85-of-mac-owners-have-windows-too/
Sitat fra artikkelen: "66% of Mac households have three or more computers, compared to only 29% of Windows households....Mac users also tend to own more electronics....Mac users also own more laptops than Windows users, with 72% of Mac users owning a laptop, compared to only 50% of the Windows PC households.....The average Mac household owns approximately 48 consumer electronic devices, compared with an average of 24 in computer-owning households"


Så hvordan noen, inkludert du, ut fra dette kan konkludere at Mac-brukerne har mindre greie på "tek" enn Windows-brukerne, er meg et mysterium. 
Har du noe uavhengig dokumentasjon som du kan understøtte påstanden din med?
Det morsomme med sistnevnte artikkel er at statistisk 7 av 8 Mac-brukere har minst en Windows-PC i tillegg, noe som rent logisk betyr at de fleste Mac-brukere har erfaring med begge operativsystemer, i motsetning til erfaringen som rene Windows-brukere har, og Mac-brukerne er dermed er mer berettiget til å uttale seg om kvalitetsforskjellene mellom MacOS og Windows.

Og forresten, jeg nevnte aldri et kløyva ord om "kultur og utdanningssektoren" som du jobber innenfor, som er en sektor som omhandler fagdisipliner innen humanioria, hvor teknisk innsikt er lite påkrevd.
Jeg tok utgangspunkt i en helt annen sektor i min argumentasjon; industri og forskning innen naturvitenskap og medisin, hvor man er stort sette er ferdig med den utdannelsen som er beskrivende for snittet av befolkningen og hvor man jobber utelukkende med teknologi og avanserte analyseintrumenter.
Misforsto du med vilje?

 

Sitat

det er ikke noe som automatisk følger med en høy utdannelse.

Besynderlig å påstå at høy utdannelse innen naturvitenskaplig forskning og teknologi, ikke medfører noe teknologikompetanse. Kan du forklare synspunktet ditt nærmere? Ta gjerne med din definisjon på teknologi.
 

Sitat

Det var kanskje sant, det du preker, den gangen datamaskiner ikke var tilgjengelig for hvermansen. Den gangen Apple hadde et større fokus på det profesjonelle markedet. Det var en annen brukermasse den gangen.

All den tid jeg har understøttet mine påstander med uavhengig dokumentasjon, så er det vel i grunnen ikke noe jeg "preker" eller som jeg "synes", er det vel?
Tvert imot, så er det jo  ditt innlegg som er fyllt opp med anekdoter, personlige oppfatninger og synsing som du ikke kan understøtte med uavhengig dokumentasjon.
 

Sitat

Jeg synes at det er noe pinlig å hevde at Mac brukere er bedre(smartere), mer unike osv. osv. enn den øvrige "bermen".

Du får ta en telefon og klage til redaksjonene som står bak disse masseundersøkelsene som reflekterer den virkelige verden.
Jeg bare lurer på hvordan har du tenkt å formulere deg: "jeg synes den virkelige verden er pinlig", eller noe sånt?
Det beste hadde sikkert vært om du kunne slå noe dokumentasjon i bordet som beviser det motsatte, men det har du jo ikke.

 

Endret av RadonReady
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (1 time siden):

Du vet at Apple var verdens første med USB-C på laptop? iPhone er en historie for seg selv hvor Apple er grenseløst irriterende med å holde på egen proprietær plugg, men på Mac har de vært gode. De mangler bare å slutte med å lodde og lime fast komponenter.

Hjelper ikke så mye at de var først med USB-C på laptop når de er sist på alt annet. Ikke bare iPhone, men AirPods, ekstern mus og tastatur. Apple er flinkere på Mac nå, men de har slitt mye med å ta bort en del porter og SD-kortleser (som nå er tilbake heldigvis). I tillegg til at de låser ned NFC-chippen på iPhone. Og de har ikke støttet QI-standarder på samme måte som andre (mye tregere trådløs lading f.eks.).

Og det at de har nektet å skape bra samarbeid på SMS, fordi de vil tvinge amerikanerne til å holde seg på iMessage (resten av verden driter stort sett i iMessage). Jeg har nesten alt av Apple-produkter og jeg haater at jeg må ha lightning-kabler når alt kunne fungert med USB-C.

Uderzo skrev (42 minutter siden):

For meg så fremstår den typiske Apple kunden som en ganske ordinær forbruker og det er egentlig noe som har blitt forsterket etter at Apple satset enda mer bredt, eksempelvis med iPhone, som står for en betydelig del av inntekten.

Helt enig. Jeg har også tidligere sagt at den tabellen som ble postet tidligere i innlegget er elendig. Både urelevant for Norge og utdatert. Søppel. Apple kunder er som alle andre kunder. Derfor jeg går i mot de som kalle ene eller andre siden for sauer. De finnes på begge sider.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
RadonReady skrev (19 minutter siden):

Øøøøh....nå gjaldt saken om utdannelse og intelligens iOS-brukere versus Android-brukere, ikke Mac-brukere versus Windows-brukere, men OK, jeg skal se gjennom fingrene med stråmannsargumentasjonen din og ikke være vrang, men heller komme deg i møte og si meg villig til å diskutere temaet som du her tar opp.

Nei, du sa følgende:

Sitat

Og du kan jo starte med å spørre deg sjøl om hvorfor f.eks 71% av unge mennesker som tar høyere utdannelse på høyskole eller universitet, og som vi derfor må regne som mer oppegående enn resten av befolkningen, er mer interessert i en Mac foran en Windows-PC?
https://www.kstatecollegian.com/2021/12/21/here-is-why-71-percent-of-college-students-prefer-macbooks-over-windows-pcs/

Hvorpå nightowl sier følgende:

Sitat

Spørsmål: Hvorfor skulle unge mennesker som tar høyere utdanning, være mer oppegående enn resten av befolkningen? Jeg antar at du mente jevnaldrende her? Uansett, .. Sitter du på forskning som viser en slik sammenheng, eller er dette synsing fra din side?

Du svarer med dette:

Sitat

Mener du i fullt alvor at jeg virkelig skal dokumentere at sivilingeniører, leger og forskere med mellom 5 år og 9 års høyskole/universitetsutdannelse, har høyere intelligens enn snittet av befolkningen? Ærlig talt, tror du virkelig at de som har kastet vekk tiden på gaming, og er henvist til å utdanne seg som tømrer eller ekspeditør på Rema1000, tar den utdannelsen fordi lege- eller sivililingeniør-utdannelsen ikke er utfordrende nok for deres intelligens?
Regelen er at mer utdannelse fører til høyere intelligens, men den motsatte regelen er også gyldig; høy intelligens fører som regel til at man tar høyere utdannelse (sitat):
"It is correct to say that higher level of education leads to greater level of intelligence and also true the other way around"
https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_and_education
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/brainstorm/201806/how-much-does-education-really-boost-intelligence

Fun fact: iPhone-brukere er i snitt mer intelligente enn Android-brukere, som denne undersøkelsen på 27 millioner mennesker viser:

Jeg kom ikke med et stråmannsargument, du sier det jo selv, flere ganger.

 

RadonReady skrev (29 minutter siden):

Og da må jeg spørre; du fikk vel med deg mine innlegg i første del av debatten?

Jeg datt fort av lasset, din harmdirrende vegg av tekst ble for slitsomt, har bedre ting å bruke tiden min på.

RadonReady skrev (30 minutter siden):

Hvis ikke, så kan vi ta det på nytt igjen

Du behøver ikke for min del.
 

RadonReady skrev (33 minutter siden):

Besynderlig å påstå at høy utdannelse innen naturvitenskaplig forskning og teknologi, ikke medfører noe teknologikompetanse. Kan du forklare synspunktet ditt nærmere? Ta gjerne med din definisjon på teknologi.

Det var en snever definisjon på høyere utdannelse.
 

RadonReady skrev (34 minutter siden):

Du får ta en telefon og klage til redaksjonene som står bak disse masseundersøkelsene som reflekterer den virkelige verden.
Jeg bare lurer på hvordan har du tenkt å formulere deg: "jeg synes den virkelige verden er pinlig", eller noe sånt?
Det beste hadde sikkert vært om du kunne slå noe dokumentasjon i bordet som beviser det motsatte, men det har du jo ikke.

Jeg har ikke satt meg inn i hvor sannferdige disse undersøkelsene er, og kan forsåvidt være interessante eksempler på statistikk og selvrapportering. Hadde vært gøy med noe fagfellevurdert forskning på dette feltet, det finnes nok en del forskning på forbrukeradferd etc.

Det som er pinlig er måten du bruker dette på, ikke undersøkelsene, det er i overkant intenst og hissig, jeg blir litt flau av sånt. Som om du har et ferdig manus, og med den mengden av tekst og lenker, så vil jeg ikke blir overrasket om det er tilfellet.
Jeg har ikke ditt engasjement og din energi, og har ikke sterke nok meninger om dette temaet, til å bruke mer tid på dette.
Ha en fortsatt fin dag.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er lykkelig "fanget" i økosystemet uten at jeg egentlig føler meg så fanget. Har en Macbook Pro 16" (M2) som brukes ute på reise, når jeg er utenfor huset og i sofaen, har iPhone, iPad Air, et par iPods og et par Apple TVer. Samtidig har jeg stasjonær Windows PC som jeg bruker til gaming og ellers når jeg er hjemme og jobber på PCen, jeg bruker en Nvidia Shield android box for å drifte en plex server og har en Homey Pro for å ta seg av alt relatert til smarthus (riktignok kontrollert via Homekit).

Workflow messig fungerer det helt fint å lite på en Mac og en Windows PC om en som meg bruker adobe sin creative cloud eller lignende til bilder og video hvor det meste er skybasert hvor en kan ene øyeblikket sitte i lightroom på iPaden å bearbeide bilder, hoppe over på Windows PCen og fortsette der en slapp  før en hiver seg ut døra med macen i sekken og kan fortsette det samme arbeidet på flyplassen, som et enkelt eksempel. Homey snakker fint med alt, plex serveren som kjører android snakker fint med alt og alt av google apps og what have you fungerer smertefritt på iPhone. Jeg vil ikke si at iPhone, Mac eller iPad fanger noen, de fungerer like godt med ikke apple enheter som en hvilken som helst Android eller Windows PC, for bluetooth sin del opplever jeg det ofte som bedre på Mac enn Windows generelt sett.  Det som derimot fanger i en større grad er ting som Apple Watch, AirPods og til en viss grad Apple TV hvor det kreves minst en annen apple enhet for å få mest ut av de (og for watch sin del noe som helt ut av den)

Men det som er ett unektelig faktum er at ingen gjør integrasjon av forskjellige enheter like godt som apple, for å dra frem den gamle klisjen "it just works" føler jeg er relativt beskrivende for mye av det, med airpods max på hodet hopper jeg mellom enheter med ett tastetrykk istedenfor å måtte inni menyer for å koble til hodetelefonen for hver gang, som var en av de virkelig store grunnen til jeg pensjonerte Shield TVen til et liv som Plex server. Alt av meldinger, telefoner og aktivitet ofte knytt til telefonen popper sømløst opp på Mac og iPad og kan besvare alt fra de om jeg ønsker osv. Og dette er vel å regne som en av fordelener med å utvikle produkter som er veldig spisset rettet mot spesifikke enheter i et "økosystem". En kan selvfølgelig syns at det er dumt/teit/leit at apple ikke utvikler enhetene sine i en retning at alle kan bruke de uavhengig av hvilket produkt du bruker og ha helt rett i den kritikken. Jeg føler meg likevel ikke fanget ved å bruke apple enheter, det gir meg derimot flere muligheter i mine valg av produkter jeg ønsker å bruke sammen med de kontra om en kun hadde Android eller Windows.

 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Uderzo skrev (4 timer siden):

Apple kan virkelig reklame, de er veldig gode på det, og har skapt et inntrykk av at "kreative mennesker" bruker Mac.

Man kan faktisk argumentere for akkurat dette, om man ser på f.eks musikkbransjen, der er det *mye* Mac ute og går, omtrent samtlige proffe studioer bruker vel Mac, og mye pga Pro Tools, Logic osv. Det er også veldig utbredt for de som driver filmstudioer, folk som tegner, fotografer osv. Vet ikke andelen der, men vet Mac er populært blandt disse. Så det er jo litt derfra det kommer at folk som produserer diverse media gjerne bruker Mac, og de er jo kreative sjeler gjerne.

Så er det ikke litt for merkelig å kalle de som f.eks driver et proft musikkstudio til flere tusen $ i timen for "folk uten peiling på tech"? 

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (1 time siden):

pga Pro Tools, Logic osv

ProTools har "alltid" vært tilgjengelig for Windows, bare så det er sagt. Logic var jo også det opprinnelig, helt til Apple kjøpte de opp i 2002 (ellerno). Uansett er jeg selvfølgelig enig i at Mac er i kraftig overvekt på studiomaskiner, uansett årsak 🙂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (6 minutter siden):

ProTools har "alltid" vært tilgjengelig for Windows, bare så det er sagt. Logic var jo også det opprinnelig, helt til Apple kjøpte de opp i 2002 (ellerno). Uansett er jeg selvfølgelig enig i at Mac er i kraftig overvekt på studiomaskiner, uansett årsak 🙂

Sant nok. Det var vel også litt pga Firewire (i gamle dager), codecs og noen utvalgte gode lydkort som var til Mac også mener jeg en kompis av meg sa (som driver et studio), men det kan hende jeg husker litt feil der, så må neste spørre han igjen en dag. Tror nok uansett det er en ting som ikke kommer til å forsvinne med det første

Personlig, som bruker av både Mac, Windows (og før Linux) så ser jeg noe av *hvorfor* Mac og særlig MacOS er populært, det er jo mye mindre "trøbbel" fra versjon til versjon, oppdateringene kommer gjevnt og trutt og ellers så er det jo rimelig pent og rent. Windows er mye greier om dagen, ta en tur inn i Kontrollpanelet, så er det jo fortsatt windows 95 når du har gravd deg dypt nok, f.eks i lydinnstillingene og ellers også, grensersnittet er langt fra gjennomført og det er litt bloat om dagen. Det har også vært svært uregelmessige og heller ymse kvalitet fra Windows til Windows, og i et studio så veit jeg ikke om de ønker å deale med slikt, særlig ikke om de gjør penger. Men det blir litt synsing fra min side :) 

Lenke til kommentar
bshagen skrev (4 timer siden):

Man kan faktisk argumentere for akkurat dette, om man ser på f.eks musikkbransjen, der er det *mye* Mac ute og går, omtrent samtlige proffe studioer bruker vel Mac, og mye pga Pro Tools, Logic osv. Det er også veldig utbredt for de som driver filmstudioer, folk som tegner, fotografer osv. Vet ikke andelen der, men vet Mac er populært blandt disse. Så det er jo litt derfra det kommer at folk som produserer diverse media gjerne bruker Mac, og de er jo kreative sjeler gjerne.

Spesielt når det gjelder musikere så har det sine historiske årsaker, de(Mac) var enklere å bruke i gamle dager, spesielt sammen med lydkort, som kunne være mye rot med i DOS/Windows. Sikkert noen her som husker IRQ dagene, grøss og gru 😅
Det er mange grunner til at enkelte brukergrupper graviterer mot Apple selv i disse dager, det har flest praktiske årsaker og preferanser enn at de velger Mac fordi de er kreative mennesker.
Det er det reklame handler om, en av de mest effektive måtene å selge ting er å få potensielle kjøpere til å føle at de blir de de på reklamen hvis de kjøper produkt x.
Apple, med sin tidlige suksess med musikere, tegnere osv. har i stor grad laget reklame for å forsterke dette inntrykket og skapt et image som står i stil.

"Think different" reklamekampanjen brukte personer som Alfred Hitchcock, Pablo Picasso, Jimi Hendrix, Francis Ford Coppola osv. Følelsen av at man blir en del av en unik og kreativ gruppe når man kjøper en Mac, har vært svært effektiv.
Det er få som kan slå Apple sin brilliante branding :) Microsoft har prøvd en rekke ganger uten noe særlig suksess.
 

Sitat

Så er det ikke litt for merkelig å kalle de som f.eks driver et proft musikkstudio til flere tusen $ i timen for "folk uten peiling på tech"? 

Det kommer an på hva man mener med "tech". De har peiling på lydproduksjon og verktøyene de bruker, men det behøver ikke bety at de har en generell høy IT kompetanse.
Jeg kjenner folk på privaten og på jobb som jobber med lyd og musikk(produsenter og lydteknikere), jeg vil ikke påstå at at de har mye peiling på tech, det er meg de kontakter hvis de får problemer med PC-en/Mac-en sin ;) 
Lydproduksjon har jeg ikke så mye peil på, det overlater jeg til de profesjonelle :) 

Lenke til kommentar

Ser ut som du tok poenget @Uderzo, fordi du virket først veldig nedlatende til folk som bruker Mac, som om det er bare IT-folk som veit hvordan man bruker en laptop. Det finnes flere brukere på en datamaskin enn de som jobber med IT, tro det eller ei - og de kan være minst like proffesjonelle med det de driver av med. Man blir god på det man driver av med og kan. Enkelt og greit. 

Apropos laptops, der har Windows liggi evigheter bak Apple, og da kan jeg ta med at jeg har en flunka ny Lenovo T14 fra jobb som greier fantastiske 2-3 timer på batteriet og hører ut som en jetmotor når den skal åpne Teams. Og jeg tror, igjen jeg synser - men når Macbook Air gjorde sitt inntog blant mange så var det ikke bedre alternativer i samme prisklasse, og det mange av de enda. Se også på Macbook Pro Retina, man ser de jo overalt, de er jo like gode enda. Har hatt haugevis av Windows laptops, men ingen av de har holdt særlig lenge.

Og det er ikke "bare fordi status" og fordi "jeg kan ikke data, derfor velger jeg Macbook", men det er også fordi Macbooks er veldig god kvalitet. Det er i alle fall det jeg tror og det er litt det man ser på bruktmarkedet også, hadde dette vært dårlige greier så hadde det ikke vært verdt pengene. Det er ser faktisk ut til at det er verdt pengene, for folk velger de

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (32 minutter siden):

hører ut som en jetmotor når den skal åpne Teams.

Teams er problemet, det kommer en ny versjon til høsten som visstnok skal bruke mye mindre ressurser. Mac-en min hadde også hørtes ut som en jetmotor hvis den hadde hatt en vifte. Appen er like ræva på Mac. Lyden skraper når jeg bruker Teams på grunn av ressursbruken.

Lenke til kommentar
Uderzo skrev (1 time siden):

Mac-en min hadde også hørtes ut som en jetmotor hvis den hadde hatt en vifte

Kommer vel an på hvilken mac du har, men høres ut som du har en Macbook air. Er det apple silicon? For jeg har en M1 Macbook pro og jeg kan garantere deg at teams ikke spinner opp noen vifter her. Har hatt den et års tid og ikke hørt viften en eneste gang.

Så stort som Teams er så hadde det vært nice om de lagde native apps, men da forsvinner vel mye av nytten med at alle "apper" i teams bare er web-apper. Så du kan åpne alt inne i teams.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...