KentRullen2 Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 HeiHei! Jeg er en kar i midten av 20 årene som har et ekstremt stort forbruk på mat (6000,- i måneden). Mye av Det går på at jeg handler hver dag som er et problem i seg selv, men jeg er livredd for mat som blir dårlig og at mat ikke er tilbrett ordentlig fra fryste ting og rester.. Bor ikke veldig langt unna svenske grensa hvor de ofte har mye tilbud på kiloer med kylling feks som kan lønne seg å fryse.. Problemet mitt er at jeg har forsøkt å tine fryste ting flere ganger og jeg føler ikke det har blitt noe bra, har forsøkt å tine kylling 2 ganger etter det lå i frysa og det fikk en ekstremt slimete og stygg tekstur og var helt grått samtidig som det blir liggende i vann siden det smelter isen.. Jeg tinte det ved å legge det i kjøleskapet dagen før.. Har googlet men finner så mye forskjellig, noen sier i vannnbad, noen sier på benken, noen sier i kjøleskapet, HVA ER RIKTIG? Kan noen gi meg en forklaring og steg for steg som om jeg var 5 år gammel så jeg kanskje kan få bort frykten og begynne å tine ting rent og ordentlig? Hilsen en som er lei av å ikke kunne spare penger på mat.. Lenke til kommentar
RRhoads Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 Legg det du skal tine i en pose beregnet for mat. Sug ut lufta, slik at posen er i kontakt med maten så mye som mulig. Knyt igjen og legg posen under kaldt vann. Gjør det samme dag som du skal tilberede det. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 Rå kylling er slimete og kan lett lukte litt uansett. Dessverre er det ikkje ei enkel oppskrift på korleis du skal tine mat, det kjem heilt ann på kva slags mat det er snakk om, kor stort volum du skal tine opp. Det du ønsker å oppnå er å tine maten heilt, men utan at maten kjem over kjøleskapstemperatur for lenge. Tining i originalembalasje i kjøleskap er vanlegvis den sikraste måten å tine maten på, men det kan ta lang tid, særleg om det er eit svært kjøttstykke du skal tine. Vannbad (med kaldt vatn) er ofte eit triks for å tine ting raskare og samtidig holde maten nedkjølt. Tining på kjøkkenbenken kan være raskt og praktisk på mat du skal tilberede med ein gong uansett, men det er ikkje noko særleg om du gløymer av maten slik at den blir liggande for lenge i varmen eller om det er lett fordervelege matvarer som kan begynne å lukte, kylling og fisk er typiske eksempel på mat som helst bør være kald heilt til du legg filleten i ei varm panne. Du kan også tine maten under varmebehandling. Det går fint å tine frosne kyllingfilleter rett i panna under steiking, men då må du bruke middels til lav varme slik at kjøttet ikkje blir hardt stekt (eller brent) på utsida før varmen kjem heilt inn i sentrum slik at filleten blir gjennomsteikt. Har du i tillegg delt opp kyllingfilletane før nedfrysing og passa på at alt er singelfrossent så går dette heilt fint. Feilen som mange ungdommar gjer er at dei kjøper ein svær familiepakning på meir 1+ kg og frys alt som ein stor klump. Då ender du opp med å måtte tine alle kyllingfilletane samtidig og det blir ein kamp mot klokka med å få ete opp all maten før den opptinte kyllingen surner. 1 Lenke til kommentar
RRhoads Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 Et triks vi gjør når vi skal fryse ned f eks kyllingfilet er å skjære den opp på forhånd også pakker vi den helt flatt og legger i en frysepose. Vi legger den i ferdige størrelser. På den måten er den lett å tine pga stort overflateareal, samt at de ikke tar så mye plass i fryseren. Hvis du kjøper kjøttdeig billig i Sverige fra ferskvaredisk, kan du be personen bak disken om å legge det passende størrelser. Lenke til kommentar
SuperKrokodille Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 (endret) Hvis det er snakk om kyllingfileter er det jo bare å steke de så snart du har fått de i hus. Fryses ned i passende mengder i fryseposer, tines ganske raskt for eksempel i varmt vann fra springen. Endret 5. juni 2023 av SuperKrokodille Lenke til kommentar
covah Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 Det The Avatar nevner over er VELDIG viktig dersom du kjøper i større forpakninger (noe man jo ofte gjør for å spare penger). Del ALLTID opp matvarene i porsjonspakninger FØR du fryser det ned, det gjør opptining enklere, og man tiner bare opp akkurat det man trenger. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Lk8eL7iw Skrevet 5. juni 2023 Del Skrevet 5. juni 2023 Jeg gjør akkurat som @RRhoads beskriver, fungerer veldig bra Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 7. juni 2023 Del Skrevet 7. juni 2023 Jeg pleier å legge det frosne produktet i kjøleskapet og bruker tiden til hjelp. Subsidiært kan du legge det i væske i vasken. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Lk8eL7iw Skrevet 7. juni 2023 Del Skrevet 7. juni 2023 Da bør posen være 100% vanntett @ilpostino, ikke noe digg å få i seg bakterier fra vasken. Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 7. juni 2023 Del Skrevet 7. juni 2023 Slettet-Lk8eL7iw skrev (9 minutter siden): Da bør posen være 100% vanntett @ilpostino, ikke noe digg å få i seg bakterier fra vasken. Sand nok, men oftest så tiner jeg ting i original emballasje, og den er jo vakumert og sveiset / skikkelig tett fra fabrikkens side. Lenke til kommentar
unik42 Skrevet 7. juni 2023 Del Skrevet 7. juni 2023 Bruker alltid å tine i originalemballasje eller frysepose, i en form i kjøleskapet. Er det større ting, som kalkun, så får den bo i kjøleskapet i noen dager. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå