Gå til innhold

4 porsjoners middag til under 60kr.


Anbefalte innlegg

Slettet-Lk8eL7iw skrev (4 timer siden):

@Karltorbj Du nevner tråden med han som hadde 600 kroner å leve for på 3 uker, derfor jeg så meg nødt til å være skeptisk til rettene du nevner her fordi det forutsetter at man har endel basisvarer fra før, men er det snakk om å ha penger mellom hendene uansett så er dette greie middager.

Dette har ingenting med overlevelse aa gjoere,

kun billig god mat. Du har basisvarer og har mulighet for aa planlegge og vil leve billig.

Er sikker paa at det er mangen juveler der ute.

Veldig gode, billige retter.

Endret av Karltorbj
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sommerrull, 4 porsjoner

* 400g kyllingfilet. 70,-  (175 kr/kg kjøp en stor pakke og frys det du ikke trenger).

* 1/2 Mango 10,- (19.90)

* 1/2 krukke koriander 15,- (29.90)

* Rispapir 63.90

* Kokte nudler 27.90

* Isbergsalat 26.90

* Sweet chili (flaska står i kjøleskapet og du bruker en neglisjerbar mengde)

=213.70

Jeg trodde at dette ville bli et rimelig måltid. Jeg tok feil...

Jeg har basert meg på priser på meny som legger sånt ut åpent. Billig-butikkene må forventes å være noe rimeligere. Asiatiske matvarer er ofte mye rimeligere på innvandrer-sjapper.

https://meny.no/varer/kylling-og-fjaerkre/kylling/kyllingfilet/kyllingfilet-7039610001131

https://meny.no/varer/frukt-gront/frukt/mango/mango-4311532258262

https://meny.no/varer/frukt-gront/krydderurter/koriander/koriander-7027620023007

https://meny.no/varer/middagstilbehor/deiger-og-rorer/varrullplater/varrull-wrap-5010338015817

https://meny.no/varer/middag/nudler/rice-noodles-7311312000545

https://meny.no/varer/frukt-gront/gronnsaker/salater/isbergsalat/isbergsalat-2000437600000

https://meny.no/varer/middagstilbehor/sauser/chilisaus/sweet-chilisaus-7311041048283

Lenke til kommentar
knutinh skrev (10 timer siden):

Sommerrull, 4 porsjoner

* 400g kyllingfilet. 70,-  (175 kr/kg kjøp en stor pakke og frys det du ikke trenger).

* 1/2 Mango 10,- (19.90)

* 1/2 krukke koriander 15,- (29.90)

* Rispapir 63.90

* Kokte nudler 27.90

* Isbergsalat 26.90

* Sweet chili (flaska står i kjøleskapet og du bruker en neglisjerbar mengde)

=213.70

Jeg trodde at dette ville bli et rimelig måltid. Jeg tok feil...

Jeg har basert meg på priser på meny som legger sånt ut åpent. Billig-butikkene må forventes å være noe rimeligere. Asiatiske matvarer er ofte mye rimeligere på innvandrer-sjapper.

https://meny.no/varer/kylling-og-fjaerkre/kylling/kyllingfilet/kyllingfilet-7039610001131

https://meny.no/varer/frukt-gront/frukt/mango/mango-4311532258262

https://meny.no/varer/frukt-gront/krydderurter/koriander/koriander-7027620023007

https://meny.no/varer/middagstilbehor/deiger-og-rorer/varrullplater/varrull-wrap-5010338015817

https://meny.no/varer/middag/nudler/rice-noodles-7311312000545

https://meny.no/varer/frukt-gront/gronnsaker/salater/isbergsalat/isbergsalat-2000437600000

https://meny.no/varer/middagstilbehor/sauser/chilisaus/sweet-chilisaus-7311041048283

Ser at dette budsjettregime er litt hardt.

Har en som ikke holder budsjettet, men?

1 pk fiskepinner, Firstprice         28 kr.             

1 pk guleroetter                           17 kr       Kokte, revne, stuete, valgfritt.

1 kg poteter                                 14 kr 

Dette kommer jo paa 59 kr, men saa var det remuladesausen  da?

1 beger lettroemme                     20 kr

250 gr majones                              6 kr

Sylteagurk                                      4 kr

Hvitloek, salt og melk                    5 kr

Bruk melken aa spe med, til oensket tykkelse.

Kapers er jo godt aa ha i sausen, men jeg gidder ikke kjoepe et glass, til en 40 kr, bruke noen korn ogsaa kaste resten, en uke etter.

Men en kan jo droppe sausen og ha paa smeltet smoer/margarin da.

Men for all del, 21 kr. pr. pers, er jo billig det ogsaa.

                            

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (13 timer siden):

Kapers er jo godt aa ha i sausen, men jeg gidder ikke kjoepe et glass, til en 40 kr, bruke noen korn ogsaa kaste resten, en uke etter.

Kapers holder mye lengre enn det etter åpning.

Men hvis man uansett ikke skal bruke den på 6mnd så er det rimelig å regne full pris på glasset.

-k

Lenke til kommentar

Å få billige middager betyr å planlegge for uken.

Nå har også matpriser økt dramatisk i år. Enkelte varer er 30-40% dyrere enn for to år siden.

Punkt en er uansett alltid å se på kilopris. F.eks. poteter kostet hele 30 kr kg i løsvekt. Nede i 14 kr kilo i ferdig papirposer!! Særlig grønt svinger kraftig i pris. 

Bruker du fullkorn pasta, så er Sopps fullkorn bare 50% fullkorn, der andre merker er 100% fullkorn.

60 kr for fire porsjoner var mer realistisk for bare to år siden. Men fortsatt mulig. Jeg vil si at 80-100 kr for fire porsjoner gir mange gode, sunne fullverdige middager med variasjoner. 

Ikke bli lurt av Rema sine egne "egne varer", de er ofte dyrere enn merkevaren! 

 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Grønnsaksuppe basert på potet, kålrot, hodekål, gulrot, løk. Gjerne en stor porsjon som du har utover uka.

Hønsekjøtt er billig. Hønsefrikasse?

I desember og januar så er juleribbe og kalkun ofte "skammelig" billig. Kjøp inn og frys, men husk at feit ribbe har begrenset holdbarhet i fryser.

Alskens frosne, panerte kylling/fisk/... er lettvint men består stort sett av billig råvare spedd ut med mel og tilsetninger. Gjør en vurdering av om det er bedre økonomi å kjøpe tilsvarende billig råvare selv og dypp i din egen panering.

Kjøp kokt skinke (eller kok den selv) og bruk som kjøttpålegg heller enn dyrt ferdigoppskjært kjøttpålegg.

Grav igjennom kurven med varer som går ut av sortiment og varer som går ut på dato.

Høst av naturen - sopp, blåbær, tyttebær, fisk er lett tilgjengelig og piffer opp et kosthold med mye firstprice.

Kjøp frø og dyrk urter i vinduskarmen.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
plankeby skrev (1 time siden):

 

Ikke bli lurt av Rema sine egne "egne varer", de er ofte dyrere enn merkevaren! 

 

https://www.rb.no/kiwi-avslort-det-finnes-ingen-arlige-priser-lenger/s/5-43-2019124

Merkelig at du bruker Rema og ikke Kiwi, som var tema i en sånn sak for et par dager siden 😉

Man bør alltid se på kilospris, men man bør også se på næringsinnhold i mat, også om man skal ha billig mat. Erter er veldig sunn, næringsrik og mettende mat,og man kan lage god ertesuppe med grønnsaker. Det passer fint å gjøre i helgene (legge erter i bløt, koke og fryse ned). Grønne erter er fine som ertestuing til f.eks. billigste kjøttpølse.

Selv velger jeg poteter fremfor pasta/spaghetti pga. næringshold og jeg blir mett mye lenger av poteter. Egg er billig, næringsrik og mettende mat som kan varieres i det uendelige (egg, billigste kjøttpølse og f.eks. billigste grønnsaksblanding  blir en veldig bra omelettmiddag). Løkomelett for oss som er glad i løk (surr løken i ørlite smør før sammenpiska egg, salt og evnt. pepper has i panna med løken).

Toro har store pakker med Brun saus base (uten salt og mye annet herk som er i de små posene),hvis ikke man vil brune hvetemel i litt smør selv (man kan lage større porsjoner og fryse  ned).Brun/lys lapskaus kan man lage av "man tager hva man haver" eller grønnsaker fra billigkroken, billigste frosne grønnsaker (og billigste pom frittes).

Lag potetmos selv av kokte poteter, litt melk, salt, smør  og evnt. gressløk (eller finhakka purre). Selv har jeg gjerne ørlite grann pepper i, men annen krydder eller urter kan også brukes for smaken og variasjonens skyld. 

Bruk litt av egen hage til å dyrke frukt, bær, grønnsaker og urter. Gå i skogen om høsten og plukk sopp, blåbær tyttebær,osv. Fiske, jakt (fiskere kan bytte mat med jegere) gir mye billig mat. 

Bruk kuppappen hver uke og se hvor det er gode tilbud mat i nærheten av der man er (obs, må være litt prisbevisst fra før av).     www.kupp.no 

Last ned Æ-appen (Rema), bli Coop-medlem og Trumf. 

Av og til har matbutikkene 4 kg. medisterfase for 199 kr., da kjøper jeg et par bokser og fryser ned litt farse og steker opp medisterkaker som fryses ned.

Jeg vokste  delvis opp med en eneforsørger som kunne lage mat fra bunnen av, det har nok gjort at jeg lett kan lage billige, sunne matretter.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Gufi skrev (1 time siden):

https://www.rb.no/kiwi-avslort-det-finnes-ingen-arlige-priser-lenger/s/5-43-2019124

Merkelig at du bruker Rema og ikke Kiwi, som var tema i en sånn sak for et par dager siden 😉

Man bør alltid se på kilospris, men man bør også se på næringsinnhold i mat, også om man skal ha billig mat. Erter er veldig sunn, næringsrik og mettende mat,og man kan lage god ertesuppe med grønnsaker. Det passer fint å gjøre i helgene (legge erter i bløt, koke og fryse ned). Grønne erter er fine som ertestuing til f.eks. billigste kjøttpølse.

Selv velger jeg poteter fremfor pasta/spaghetti pga. næringshold og jeg blir mett mye lenger av poteter. Egg er billig, næringsrik og mettende mat som kan varieres i det uendelige (egg, billigste kjøttpølse og f.eks. billigste grønnsaksblanding  blir en veldig bra omelettmiddag). Løkomelett for oss som er glad i løk (surr løken i ørlite smør før sammenpiska egg, salt og evnt. pepper has i panna med løken).

Toro har store pakker med Brun saus base (uten salt og mye annet herk som er i de små posene),hvis ikke man vil brune hvetemel i litt smør selv (man kan lage større porsjoner og fryse  ned).Brun/lys lapskaus kan man lage av "man tager hva man haver" eller grønnsaker fra billigkroken, billigste frosne grønnsaker (og billigste pom frittes).

Lag potetmos selv av kokte poteter, litt melk, salt, smør  og evnt. gressløk (eller finhakka purre). Selv har jeg gjerne ørlite grann pepper i, men annen krydder eller urter kan også brukes for smaken og variasjonens skyld. 

Bruk litt av egen hage til å dyrke frukt, bær, grønnsaker og urter. Gå i skogen om høsten og plukk sopp, blåbær tyttebær,osv. Fiske, jakt (fiskere kan bytte mat med jegere) gir mye billig mat. 

Bruk kuppappen hver uke og se hvor det er gode tilbud mat i nærheten av der man er (obs, må være litt prisbevisst fra før av).     www.kupp.no 

Last ned Æ-appen (Rema), bli Coop-medlem og Trumf. 

Av og til har matbutikkene 4 kg. medisterfase for 199 kr., da kjøper jeg et par bokser og fryser ned litt farse og steker opp medisterkaker som fryses ned.

Jeg vokste  delvis opp med en eneforsørger som kunne lage mat fra bunnen av, det har nok gjort at jeg lett kan lage billige, sunne matretter. 

Bruker ikke Rema.. Bare unntaksvis. Har reagert på Rema sin villedende markedsføring over flere år. De sier ikke ordrett at eget merke er billigst. Men at det er smart å kjøpe Rema sitt merke, at du sparer på sluttsummen på Rema sitt merke osv. 

Sluttsummen betyr ikke det samme som billigst. Rema spekulerer i den ordlyden.

Ca 30% av maten i vår familie er fra datovaresalg. Må lære rytmen på når din butikk legger ut maten på salg. Noen siste halvtime stengetid, noen på morgenen, noen ved 10-tiden. Slike varer går fort ut, ofte i løpet av to timer. 

Tråden var oppskrifter. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Det å drive butikk handler om å tjene mest mulig penger. Om en har lavest innkjøpspris på et produkt en foretrekker å selge gitt at utprisen er høvelig lik konkurrerende produkter. Hvis da folk er villige til å betale enda mer for et produkt som en oppfatter er billigst så er det jo enda mer å tjene på å selge dette.

En ser jo at kjedene nå gjør det de kan for å melke slike produkter og utnytte at folk ikke følger med / er stresset og vil bruke minst mulig tid når de handler.

Vil du ha ting billigst mulig så må DU gjøre en innsats for det, for butikkene vil at du helst legger igjen så mye fortjeneste som mulig. De vil heller at du kjøper masse høyavanse-produkter og minst mulig av vanlige sterke merkevarer som ikke de eier og kan dra mest mulig penger ut av.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...