Gå til innhold

Kanskje på tide å bruke all ressursene tilgjengelig til å knuse det kriminelle nettverket i Oslo?


Anbefalte innlegg

 

On 5/24/2023 at 5:17 PM, Atib Azzad said:

Jeg kjenner ikke regelverket rundt hvilke tiltak man har anledning til å iverksette ovenfor mindreårige, så der har jeg ingen løsninger dersom det er slik du foreslår.
Det gamle hovedbiblioteket står heldigvis fremdeles, men brukes ikke som bibliotek lenger, det hender det er gallerier og klubb-konsepter der.
Det er ikke så mange enkeltstående biblioteksbygg igjen, de fleste er plassert som en filial inni andre flerbruksbygg, som kjøpesenter, sykehus, og skoler, men på schous plass står Norges eldste folkebiblioteksbygning fra 1914, og utgjør grünerløkkas lokalbibliotek med spesialisering på tegneserier.

For moro! Selv om jeg kan sette pris på ny arkitektur, foretrekker jeg alltid å se eldre bygninger. Jeg synes det er gøy å gå rundt i historiske miljøer og forestille meg hva som har skjedd der tidligere og tenke på hvordan folk levde i den perioden husene ble reist.

Endret av Bastu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 hours ago, Red Frostraven said:

...du beskriver et problem som er en storm i et nåløye.

Det ville tatt et par dager å løse problemet:
-Sverige sin versjon av barnevernet
-Politi kan kontakte barnevernet
-Barnevernet har ansvar for å sike at disse individene har det godt hjemme og ikke utgjør en trussel for andre utenfor hjemmet

...den eneste grunnen til at problemet fortsatt  eksisterer -- om det faktisk eksisterer fremdeles, og ikke bare er løst uten at propagandakanalene har formidlet det fordi det ikke er deres agenda -- kan jeg bare forstå det dersom noen i politikken ønsker at problemet skal fortsette å eksistere på lokalt nivå.

Selvfølgelig har vi en sosial tjeneste rettet mot barn, men lovgivningen er tilpasset en annen tid. Hvis foreldrene utsetter barna for en alvorlig situasjon, kan det iverksettes tiltak. Hvis barna derimot håndterer narkotika eller truer folk rundt seg, kan sosialtjenesten bare gripe inn hvis de får foreldrenes godkjenning, noe som ikke alltid er tilfelle. Akkurat nå diskuteres en ny lov kalt «mellomtvang». Tror att mosjonen fortsatt undersøkes.

Möjliggörande av mellantvång Motion 2021/22:1058 av Eva Lindh m.fl. (S) - Riksdagen

Men selv om det skulle komme en bekymringsmelding mot et barn, er det langt fra garantert at noe vil skje. Jeg har lest flere saker der de ansatte i sosialtjenesten har mottatt trusler som; Jeg kan få deg til å forsvinne, jeg vet hvor barnet ditt går på skole, sørg for å alltid dobbeltsjekke under bilen din før du starter den. I Malmö fikk en ansatt i sosialtjenesten bilen sin sprengt i fillebiter. Trusler fremsatt ansikt til ansikt er dessverre et veldig effektivt middel for å få det som du vil, noe som fører til at folk ser mellom fingrene.

Vil du kalle NRK en propagandakanal? Hvis ikke, kan du ikke ringe SVT eller SR det heller. Her har vi en litt lengre artikkel om hva som foregår på et bibliotek i Gøteborg. Barna som utfører denne trusselen er fjerde generasjon av Ali Khan-klanen. Så hvis disse guttene hevder å kjenne folk som kan drepe deg, kan det godt være sant.

Kommunanställda anmäler inte hot från minderåriga i kriminellt nätverk - Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio

En annen journalist jeg pleier å lese er Sofie Löwenmark. Faren drepte moren da hun var ett år gammel, så hun har lenge vært engasjert i det hun mener er et samfunn som svikter barn i sårbare situasjoner. Det siste året har hun skrevet mye om LVU-kampanjen (Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga), som har gjort det betydelig vanskeligere for myndighetene å handle.

Radikala islamister hetsar mot socialtjänsten (expressen.se)

Hederskulturens väktare har fler ögon än polisen (expressen.se)

Endret av Bastu
Tanken var at begge svarene skulle være med i samme innlegg, men jeg savnet å inkludere sitatet fra frostraven som jeg ikke kunne legge til etterpå, så det endte opp med å bli to separate innlegg
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En gammel klassiker er gjenger som plager butikker og vanlige folk som besøker kjøpesentre. Mener dette var et problem helt tilbake på 90 talet?

"Noen kjøpesentre opplever uro og bråk blant ungdommer, mens andre har utfordringer knyttet til butikktyverier og forsøpling. Mange kjøpesentre blir også brukt som oppholdssted og trekker til seg kriminelt belastede ungdomsmiljøer som går med kniv, sier Næss, og legger til: – Både knivstikking og hasjrøyking i garasjeanlegg forekommer. Ungdomsmiljøene kan skape mye støy og kan virke truende og ufine mot både ansatte i butikkene og deres kunder."

"Politimester i Oslo Ida Melbo Øystese sier hun ønsker et mer synlig og tilgjengelig politi."
 

Det er jo ikke noe håp om å få ryddet opp i kriminalitet med denne type politiledelse. Politiet virker jo helt støvsugd i toppen for evne til å se forskjell på rett og galt og anvende litt sunn fornuft. Ungdommer som bare "henger rundt" må selvsagt vises bort. Må vi innføre løsgjengerloven igjen for å få bukt på problemet? En lov som hadde paragraf for å håndtere "
lediggjengere/ørkesløse". 

https://www.document.no/2023/05/25/vold-og-trusler-pa-kjopesentre-i-oslo-har-blitt-et-stort-problem/


Nå er det jo ikke bare å vise disse ungdommene bort fra kjøpesentre heller. Er de involvert i idrett så ender det gjerne med grov vold som på en fotballkamp i Groruddalen tidligere i uka.

"Flere spillere skal ha blitt slått og sparket mens de lå på bakken under en ungdomskamp i Groruddalen i Oslo mandag. Laglederen mener at angrepet var planlagt. – Det som var verst var sparkene mot hodet på han som lå nede. Det var ikke sånn at de tuppa litt, de tok løpefart og klinte til hodet som om det var en fotball.

Det var en gutter 16-kamp mellom Haugerud og Bækkelaget 2. Det var ikke noen få spillere, men en betydelig mengde spillere og andre ungdommer som befant seg på innbytterbenken som sto bak volden."

https://www.document.no/2023/05/25/grov-vold-under-fotballkamp-sparket-mot-hodet-pa-spiller-som-la-nede/

Uro på bibliotek, kjøpesentre, skolen eller idrettsbanen er bare et forvarsel. Det er en fundamental mangel på respekt for norsk kultur og verdier. Det første innvandrere lærer når de ankommer Norge er at de har en uant mengde med lovfestede rettigheter og støttespillere. Det er ingen som setter grenser og stiller krav. Det er få eller begrensede konsekvenser for å være en pest og plage for samfunnet. 
 
Dette må det bli slutt på. Folket er lei nå.
 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (3 timer siden):

Ungdommer som bare "henger rundt" må selvsagt vises bort.

Hvorfor? Som forelder så vil jeg at barna skal gjøre noe meningsfyllt med livet sitt. I skoletiden så har foreldre og skole en plikt til å sørge for at barnet gjennomfører skolegang. Men om en 15-åring ønsker å "henge på senteret" i fritiden sin og ikke gjør noe galt, hvorfor skal noen vise henne bort?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...