Nysgjerrig3 Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 (endret) Hei! Jeg trenger tips for å lage gode ostesmørbrød. Og hvilket brød(navn) og hvilken ost anbefaler du? Endret 17. april 2023 av Nysgjerrig3 Lenke til kommentar
ParadiseCity Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Vet ikke om det kan kalles ostesmørbrød men tok en bit av en sånn lang baguett. Hadde gräddost, skinke, ketschup, noe krydder og tomater på. Så la jeg den i cirka 6-7 minutter i airfryer. Var jævlig godt må jeg si. 1 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 (endret) Nysgjerrig3 skrev (21 minutter siden): Hei! Jeg trenger tips for å lage gode ostesmørbrød. Og hvilket brød og hvilken ost anbefaler du? Hvitt broed, jarlsberg og servelat eller skinke. Urter, estragon, timian, oregano, basilikum, rosmarin, hvitloek og salt, etter humoer. Er en stund siden, husker ikke steketemperatur og tid. Husker at de ble best, paa ikke for sterk varme og kort steketid. Kan noen hjelpe med det? Endret 17. april 2023 av Karltorbj 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Synes de er best uten tomatsaus. Og ihvertfall ikke ketchup. Alt for mye eddiksmak. Tomatpure, vann, salt, hvitloek og chili eller pizzasaus paa glass, funker bedre. 1 1 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Det finnes enormt mange versjonar, men nokre stikkord. Loff, gjerne utan skorpe. Smørbrødet blir best om brødet har fått mest mogleg smak. Så smør tjukt med smør på begge sider, majones er også å anbefale for ei mindre fettete overflate, sjølv likar eg å ha litt ost også på utsida for å få litt sprøstekt ost på utsida. Lag ostesmørbrødversjonen av andre gode osterettar, til dømes pizza ved å legge til tomatsaus og pepperoni, du kan også gå i retning av mac & cheese ved å bruke cheddar, eller pasta carbonara ved å bruke parmesan. Du kan også gå i retning av bruschetta ved å steike/riste brødet med olje, kvitløk og basilikum før du topper det med ei tjukk skive av mozzarellaost. 1 Lenke til kommentar
Olsenhower Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Spiralloff, ost, skinke og smør. Piffi eller grillkrydder oppå, så stekes i en smørfylt panne slik at alt smøret siver inn i brødet. Stekes til osten smelter. Kan hende du må ha mer smør i pannen. Veldig mektig, blir greit mett av fire doble. 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Gaea skrev (11 minutter siden): Med sennepsdressing Hoertes ikke dumt ut. Blander du majones og sennep da? Lenke til kommentar
thatguy83 Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Hvis det er konkret ostesmørbrød og ikke toast er min oppskrift: 4x skiver brød til 2 ostesmørbrød, gjerne vanlig kneip (loff er nei). Sterk bodsennep påført i tynt lag, som «smør» på skivene. 3x skiver høvlet ost, eller 1,5 skiver av ferdig-skivet typen fordelt jevnt. Smør på begge sidene av brødskivene og rett i en veldig varm, men ikke for varm, stekepanne. Kikk under brødskivene underveis for å se etter ønsket stekegrad (jeg liker mine litt godt stekt) Vend skivene og stek like lenge på den andre siden. Er brødskivene godt stekt er alltid osten i midten varm(!) og flytende. Kikk gjerne inn mellom for å se at osten faktisk er smeltet. Valgfritt litt grillkrydder på toppen, begge sider, før steking. Også valgfritt er bruken av lokk i stekepanna for jevnere varme, men på høy varme tar det ikke mange minuttene på hver side uansett. Sett brødskivene loddrett/vertikalt gjerne inntil noe i noen øyeblikk slik at osten kjøler seg litt og stekeskorpen blir sprø uten at varm kondens & damp mykner stekeskorpen. Jeg digger sprø & knasende ostesmørbrød, men hver sin smak. Noen kan syntes det blir kjedelig med bare ost, men prøv gjerne med kjøttpålegg inni og flere sorter krydder / flere typer oster. Am. Cheddar er nydelig. Men nå nærmer vi oss toast-land. Toast derimot blir noe annet syntes jeg og da er toastjern et must 😊 Spe på gjerne med tomatsuppe/rett i koppen så har du en grei & kjapp middag en dag og veldig godt. Kosemat hvis humøret er litt på bånn. God middag! ^^ 2 Lenke til kommentar
ps5 Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 (endret) For en knasende sprø og alltid vellykket toast er det noen enkle grep som tåler et hav av variasjon. Utgangspunkt: 1 egg per toast + evt en spiseskje eller to med melk, visp med en gaffel. Fint, (hvitt) brød, gjerne men ikke nødvendigvis loff. Jättefranska er billig og bra. Fyll på med det du liker, men bruk en lett-smeltende ost eks en cheddar - så mye du tror du trenger, og legg på 50% ekstra. (2-4 skiver per toast). Jeg legger gjerne til en eller annen skinke og sennep. Sett sammen toast og dypp i eggemiksen Smelt dugelig med ekte smør i panne på medium varme og stek toast til passe sprø (start på litt høyere varme for farge og sett ned etter hvert) Endret 17. april 2023 av ps5 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 ps5 skrev (26 minutter siden): For en knasende sprø og alltid vellykket toast er det noen enkle grep som tåler et hav av variasjon. Utgangspunkt: 1 egg per toast + evt en spiseskje eller to med melk, visp med en gaffel. Fint, (hvitt) brød, gjerne men ikke nødvendigvis loff. Jättefranska er billig og bra. Fyll på med det du liker, men bruk en lett-smeltende ost eks en cheddar - så mye du tror du trenger, og legg på 50% ekstra. (2-4 skiver per toast). Jeg legger gjerne til en eller annen skinke og sennep. Sett sammen toast og dypp i eggemiksen Smelt dugelig med ekte smør i panne på medium varme og stek toast til passe sprø (start på litt høyere varme for farge og sett ned etter hvert) Den tok jeg ikke. Sett sammen toast og dypp i eggemiksen? Dypper du broedskivene i eggemiksen, som i arme riddere? Lenke til kommentar
ps5 Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 (endret) 3 minutes ago, Karltorbj said: Den tok jeg ikke. Sett sammen toast og dypp i eggemiksen? Dypper du broedskivene i eggemiksen, som i arme riddere? Korrekt, dette er hemmeligheten for sprøhet og smak - hver gang. Men merk at de skal dyppes, ikke dynkes (altså ikke være gjennomvåte). Endret 17. april 2023 av ps5 Lenke til kommentar
frohmage Skrevet 17. april 2023 Del Skrevet 17. april 2023 Gaea skrev (1 time siden): Med sennepsdressing Sennep er et must! Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 18. april 2023 Del Skrevet 18. april 2023 Bruk godt fint landbrød. Smør på utsiden. Jeg dropper tomatsaus, men har gjerne krydder som paprika, oregano, basilikum på eller så bruker jeg noen skiver med en god salami eller en god spekeskinke på. 1 Lenke til kommentar
process Skrevet 18. april 2023 Del Skrevet 18. april 2023 Surdeigsbrød med sennep og revet guyere i ovn, 150 grader rundt 15 minutter. Toppes gjerne med litt karamelisert løk. Revet ost blir mye bedre enn skiver. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå