Gå til innhold

Slutte eget liv


Anbefalte innlegg

19 hours ago, Hugo_Hardnuts said:

Eneste jeg finner, er at det ble skrevet en bok på 90-tallet som het "Helse og Hakekors" som tar for seg folkehelsen under krigen. Der avvises det temmelig kontant at folkehelsen generelt var bedre under krigen. Jeg har også sett påstander om at det var enkelte plager det ble færre av knyttet til knapphet på sukker og kjøttvarer under krigen, men tidligere nevnte bok beskriver en temmelig dramatisk vekst i andre helseproblemer, bla. barnedødeligheten. Om man undersøkte psykisk helse i den boka, vet jeg ikke. Det må dessuten være et ekstremt vanskelig felt å undersøke nå så mange tiår senere, særlig når det omhandler et samfunn under ekstremt press og under kontroll av et regime som ikke akkurat fremmet forskning som kunne sette dem i dårlig lys. Jeg har også min sterke tvil til at psykisk folkehelse var et tema under nazismen, da deres tilnærming til psykiatriske pasienter var å utrydde dem.

Her er mer info om saken:

https://journals.uio.no/suicidologi/article/view/2904

Kopi derfra:

"Det er kjent at selvmordsrater tenderer mot å falle i krigstid, både
i krigførende og i nøytrale land. Artikkelen gjennomgår historiske
forklaringer på fenomenet, hentet fra sosiologiske klassikere (Durkheim
og Halbwachs) og psykodynamisk teori (Freud)."

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er greit at enkelte får avslutte livet når de selv vil det av ulike årsaker. Vårt samfunn er ikke noe godt sted for de som ikke klarer å henge med på ulike måter. Norge er et meget kapitalistisk samfunn hvor pengene rår. Det er lite av støtte og ordninger for de som har normal innkomst. Er du satt helt utenfor som psykiatrisk og sterkt handicappet så er det gode ordninger. 

Så jeg anbefaler folk å ta den korte vei når det butter mot som verst. Det er ikke verdt å leve et liv i ensomhet og fattigdom. 

Jeg har møtt veggen selv og sett så mange så langt ned at jeg vet at døden IKKE er noe tragisk sted men et godt sted å avslutte livet. Det er de som blir igjen som lider og knapt nok det. 

Lenke til kommentar

Eg har en i familien som har spart opp endel tabletter viss det skulle oppstå en uhelbredelig helsetilstand med bare helvete.. 

Å bestemme om en vil leve eller ikke burde være en selvfølge, med mindre du sitter der med din gode moderate helse og peker på alle de sykeste. Må være en mental lidelse å ville andre vondt. 

Jajaa, vi har no Sveits, hvertfall for oss som har penger! Jippi! Og kanskje det gjør at også EG kan be alle andre lide i stillhet, i håp om at de roper høgt nok til at pengene renner inn for forskning. 

Lenke til kommentar
1 hour ago, BadCat said:

Realiteten er at man må til Sveits enten man vil avslutte livet eller slippe unna formuesskatten.

Meg bekjent er formueskatten avskaffet i mange om ikke alle europeiske land.

I Tyskland strider den mot grunnloven: de har en artikkel der som er ganske lik vår §105. Formueskatt ansees som konfiskering.

Lenke til kommentar

Mange unge (menn) tar sitt eget liv uten at de opplever fysisk smerte. 

Dette er for meg et mysterium. De må være laget av et helt annet materiale enn meg som har meg selv som forbilde og ideal 🙂 . Tenke seg til å ha masse muligheter foran seg og så bukke under pga f.eks. mobbende snørrunger. 

Hadde jeg ikke fantasi til noe annet enn selvmord, så ville jeg dog først satt meg som mål å besøke flest mulig horehus i verden 🙂  Og så er det spennende å se hvordan det går i Ukraina. *Det* ville jeg ikke gå glipp av.

Og hva med (før selvmord) å leie seg inn på en gjestehus på et pitoreskt sted og ha som hovedoppgave å forstå Bode-Einstein-kondensasjon: https://no.wikipedia.org/wiki/Bose-Einstein-kondensasjon

?

Da kunne en finne ut at det ikke er så mye hast med dette selvmordet?

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...