Gå til innhold

Hvor mange kilo tåler et handlenett?


Anbefalte innlegg

...sånn rundt regnet egentlig? Noen kaller det kanskje bærepose/plastpose. De som koster 3 kroner i butikken. Virker som dette varierer litt fra butikk til butikk. Alt for ofte opplever jeg at posene brister nå senest i går med en Spar pose som inneholdt i underkant av 5kg der som oftest ene håndtaket begynner å revne. Burde man begynne å handle mindre mon tro?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tåler nok mer enn 5 kilo, liten sjanse for at de ryker i håndtaket hvis man behandler de bra. Lenge siden hånddtaket på vanlige poster har røket også.

Man sparer fort inn pengene på handlenett. I sverige så er plastpostene nå 6,50,- stk, så der er det enda verre.

Men de er vist ikke spesielt miljøvennlig heller: https://www.dagbladet.no/nyheter/dansk-undersokelse-glem-toyposer-plast-er-best-for-miljoet/69618794

 

En jeg kjenner sa for mange år siden, at når plastposene ble mer miljøvennelig, og de i Oslo gikk over til spesielle fargede poser for søppel sortering, så måtte de sprute inn olje i forbrenningsanlegget for å få riktig temperatur, da olje prosenten i posene ikke var nok lenger. Han kjente noen som jobbet der.

Det fine med handlenett er at man slipper plasten i naturen fra tullingene som ikke greier å kaste søppel på riktig sted.

Noen som har alternativ til butikk bære poster for søppel? Blir så rotete, og møkkete over tid i søppel kassen hvis man bare tømmer det uten pose.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Baardsen skrev (32 minutter siden):

...sånn rundt regnet egentlig? Noen kaller det kanskje bærepose/plastpose. 

Handlenett og bærepose er to forskjellige ting.

Det varierer litt fra butikk til butikk hva de tåler. Personlig, så pleier jeg ikke å fylle de helt opp, så jeg beregner alltid en pose eller to ekstra. Da slipper jeg at det faller ut ting når de er i bilen. 

AndersT2 skrev (5 minutter siden):

 

Noen som har alternativ til butikk bære poster for søppel? Blir så rotete, og møkkete over tid i søppel kassen hvis man bare tømmer det uten pose.

Ja, du får kjøpt avfallsposer på butikken. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Handlenett av nylon og lignende får man også gratis av og til. Eventuelt koster de kanskje 10-15-20kr. Så du sparer det inn på noen få turer. Handlenett tåler veldig mange kilo. Selv om jeg noen ganger må kjøpe ekstra poser så putter jeg alltid det tyngste i nettet. Hvor mange kilo en plastpose tåler vet jeg ikke. Det skal være en del. Men problemet er heller måten varene lastes på. Hvis du har noe skarpt eller noe tungt som stikker ut i siden f.eks så kan de ofte ryke. Men er vekten godt fordelt uten spesielle trykkpunkter så tar den en del kilo. Håndtaket ryker nok ikke før du putter oppi kanskje 10kg hvis du "laster" posen riktig uten trykkpunkter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (32 minutter siden):

Håndtaket ryker nok ikke før du putter oppi kanskje 10kg hvis du "laster" posen riktig uten trykkpunkter.

Har opplevd flere ganger at håndtaket har røket lenge før 10 kg, men det er ei stund siden nå, så husker ikke hvilken butikk det var. Muligens Eurospar.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Husker før i tiden at det fulgte med en liten plastbit rundt bærehåndtakene som forsterkning som ofte pleide å falle av, men det tror jeg ikke de lager lenger. Det virker som plastposene svekkes betydelig etter første gangs bruk. Har noen Walmart plastposer fra USA og de er utrolig tynne nærmest gjennomsiktige, mens her i Norge er det tykkere plast som gjelder. Det er et tankekors at det koster oss 3 kroner hver gang man skal ut med søpla. Ihvertfall om man benytter seg av plastposer fra butikken.

Lenke til kommentar

Dei skal nok tåle minst 10 kg.

Eit raskt googlesøk gav meg posar som er oppgitt til 10 kg og 10-12 kg
Dette er ikkje heilt same posane som vanlege butikkposar men eg trur nok vi trygt kan anslå at butikkposane skal tole minst 10 kg og at dei nok også toler meir.

Det er lenge sidan sist eg har opplevd at hanken har rivna, og i dei tilfella hanken revner så mistenker eg at dette skuldast at hanken har hatt ein skade i form av ei lita rift frå før, eller at eg har lagt tunge ting i posen som har gitt skeivbelastning slik at all vekta blir konsentrert på ein liten del av hanken. Dette kan nok skje om du har tunge ting som f.eks. ein six-pack som du plasserer i eine hjørnet av posen i staden for i midten.

Det eg erfarer oftast når posen svikter er at det er skarpe kantar eller hjørner på emballasjen som skjærer eller stikk hol i posen.

 

Eg trur vanlege handleposar som du kjøper i butikk er av typen som er oppgitt til å ha eit volum på 15 liter, og eg kjenner meg rimeleg trygg på at disse posane skal tole å bli fylt til 15-20 kg om dei er heile og i orden. Men då er det viktig at det du transporterer er godt plassert. Til dømes trur eg det er lettare å transportere handleposar som er heilt oppfylt med vatn eller kanskje også sand utan problem sjølv om totalvekta då kjem opp mot 20 kg men heilt utan skarpe kantar.

Lenke til kommentar

Fra 500 gram til over 10 kg. Det verste jeg har vært borti var en bærepose som revnet pga ei skjorte og ei flaske vin. Jeg har kjøpt sorte flerbruksnett som tåler 20+ kg og kan vaskes flere hundre ganger. For den som ikke orker å legge pengeri det, pleier Coop Extra å selge flerbruksnett til 5 kr, men for min del er det priceless ikke å gå rundt med andres logo. Det må være no name eller egne varemerker.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da det samlet seg opp ufattelig mange bæreposer fra butikkene etter hvert så gikk jeg over til å alltid ha et par sammenbrettede KIWI-nylon poser i lomma på ytterjakken for å kaste mindre plast. Disse tåler veldig mye vekt. Har ikke målt noe til 20 Kg, men har bært såpass tung i dem at de har blitt ubehagelig å bære. Disse posene har ikke et veldig lite område som bærer all vekten slik som på de gamle Rema-posene (og gamle poser generelt), så problemet er bærekomforten heller enn at posene ikke tåler vekten sånn jeg ser det.

Lenke til kommentar

Problemet med plastposer er at de revner lett av for eksempel kjøttdeigpakker med skarpe kanter osv. Kvaliteten varierer også mellom kjedene, der jeg har merket meg at Coop butikker har de desidert dårligste posene.

Nylon poser er veien å gå her, så er det bare å kjøpe inn poser ment for søpla. De er mye tynnere en bæreposer i plast. Så kansje mer miljøvennlig også?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...