Gå til innhold

Svekket krone - milliardene renner ut av landet


Anbefalte innlegg

Den norske kronen er veldig svak. Dette kan skyldes mange ting, men en av årsakene er regjeringens uforutsigbare skattepolitikk. Ifølge SSB, økonomisk rådgiver Jon Gunnar Pedersen og investor Øystein Stray Spetalen, renner milliardene ut av Norge og utenlandske investorer mister tilliten til norsk økonomi.

Vi ser i dag at det eneste utlendinger stort sett trenger norske kroner til, er å betale oljeskatter. De trenger ikke norske kroner for å investere i norske bedrifter. Det vil over tid svekke kronen om det fortsetter, sier Pedersen.

Det er ingen person som går på jobb i New York eller Frankfurt og sier at nå vil jeg kjøpe kroner, sier Spetalen.

Pedersen trekker fram et eksempel på hvordan politikerne skaper hodebry for investorene. Skattesatsen for lakseoppdretterne skal være på 40 prosent. Men hvordan selskapene skal skatte har ikke regjeringen avslørt ennå, selv om skatten ble innført 1. januar.

Det er en helt uakseptabel situasjon for den eneste næringen der Norge er verdensledende, at de tre måneder ut i året skal betale en skatt man ennå ikke vet hva er, sier Pedersen.

noktodollar.png.66ac52380916dd04a0cf02edf695c674.png

Hvor lenge kan dette fortsette?

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes allerede en tråd med tema nært opp mot denne, har lagt til lenke her. Spørsmålet er hvordan man kan øke produktiviteten i Norge, noe som ikke virker å være på noen dagsplaner for tiden. Arbeidsledigheten er faktisk for lav, med svekket mobilitet i arbeidslivet og inflasjon som resultat. Diverse støttetiltak for covid, energi og tilsvarende må fases ut, skattetrykk må ned og renter må opp. Det hjelper ikke med stor inntjening i norske kroner, hvis norske kroner ikke er verd stort mer enn monopolpenger.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cascada81 skrev (28 minutter siden):

Spørsmålet er hvordan man kan øke produktiviteten i Norge

Det er ikke lett å øke norsk produktivitet når den er så påvirket av petroleumsindustrien. Kanskje vi kan forbedre den om vi kan finne ut hva produktiviteten Norge er, uten olje og gass, fordelt på hver 100 000 innbyggere og så sammenligne det opp mot andre vestlige land.

Cascada81 skrev (30 minutter siden):

skattetrykk må ned og renter må opp

Enig, det må bli mer lønnsomt å investere og forbruke i Norge. Men dette ønsker ikke norske politikere. Derfor alle reguleringene og det høye skattetrykket med skatt, avgifter, moms, gebyrer etc. Norske politikere har gått til krig mot norske investorer og forbrukere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...