Gå til innhold

Nora Squeezy Jordbærsyltetøy lett – Nå rødt aroniapiss på flaske... 🙄


Anbefalte innlegg

Det finst ikkje noko betre enn villbringebær eller blåbær rørt med sukker. Og det inneheld heilt sikkert meir antioksidantar enn det fabrikksylta gjer, og ein slepp også skadelege tilsetningsstoff. I tillegg får ein kanskje i seg litt bringebærmark - larvar i maten skal visstnok vere ein viktig bestanddel i maten i framtida.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
^fmj skrev (9 timer siden):

Jeg er enig i at de syltetøyene med 60% bær går an, men jeg personlig syns enda at de er for søte. Dessverre for meg liker jeg ikke disse søtstoffene, et syltetøy med 80% bær uten søtstoffer hadde vært ideelt.

Det finnes syltetøy uten tilsatt sukker eller søtning. Typisk diabetes-produkter. Det blir imidlertid blasst og fargeløst, litt lite trøkk i smaken og dårlig holdbarhet.

Produktet jeg ønsker meg har halvert mengde sukker, ingen kunstig søtning og erstatter sukkeret med mer bær heller enn vann og sitronsyre.

Disse «80% syltetøyene» uten tilsatt sukker men med sukkeralkohol er grei nok (og sikkert bedre for oss), men det er en bi-smak. Spesielt den med jordbærsmak.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt sånn apropos himkoket til Millhouse på forrige side så kjøpte jeg og junior appelsin på tilbud her om dagen (15 kr pr kg). Jeg vet at appelsinjuice pleier å være basert på 2kg appelsin pr liter juice, og de beste ferskpressede koster rundt 60,- pr liter. Tines hvite/gule kartong gir best smak:pris for min gane med priser på mellom 24,- og 30,- pr liter.

Med 3kg appelsin grov rensket og avskjært hinner fikk vi en god appelsinjuice kjørt i blender. Vi har juicepresser men det er et sabla styr å vaske for så små kvanta. Jeg liker at den blir litt tykk når man tar med hinnene (men ikke det gule). Et råd er å begrense seg med blenderen. Batch #2 kjørte vi for lenge og da ble det bitter smak av steinene.

Vi kunne ha most med potetmoser eller skjært ut hver enkelt båt og silt, men dette var lite jobb, godt resultat og grei økonomi.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
^fmj skrev (9 timer siden):

Jeg koker på grunn av fare for bakterier, det holder veldig lenge i kjøleskapet.

Rørt syltetøy er utrolig mye bedre enn kokt. Kokingen tar smaken i f.eks jordbær. Hvis du rører små glass med litt sånn røre-sylte-pulver og fryser så blir den tykk nok og holder et par dager i kjøleskapet. Innen den tid har den stort sett forsvunnet uansett.

-k

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (8 timer siden):

Rørt syltetøy er utrolig mye bedre enn kokt. Kokingen tar smaken i f.eks jordbær. Hvis du rører små glass med litt sånn røre-sylte-pulver og fryser så blir den tykk nok og holder et par dager i kjøleskapet. Innen den tid har den stort sett forsvunnet uansett.

-k

Ja takk begge deler sier jeg, men jeg syns også at rørte jordbær er best. Jordbærene fra hagen rører jeg, det syns jeg er best. Jeg lager bærmos også rører jeg inn store biter med jordbær. Nyplukkede blåbær rører jeg også, men når de har ligget ett år i fryseren syns jeg de blir best kokt. Da koker jeg de godt inn.

Stadig noen som får magesjau av frosne bær, derfor varmebehandler jeg de når jeg lager syltetøy. Det hender jo at man spiser slikt ukokt også til dessert eller i kaker og jeg har aldri blitt syk (famous last words).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...