torbjornen Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 (endret) Det finst ikkje noko betre enn villbringebær eller blåbær rørt med sukker. Og det inneheld heilt sikkert meir antioksidantar enn det fabrikksylta gjer, og ein slepp også skadelege tilsetningsstoff. I tillegg får ein kanskje i seg litt bringebærmark - larvar i maten skal visstnok vere ein viktig bestanddel i maten i framtida. Endret 19. februar 2023 av torbjornen Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 Her i huset nekter ungene å spise syltetøy med hele bær i. Hvordan blir det å lage syltetøy om en hiver de frosne bærene i blender/stavmikser? Blir det bare suppe da? Og vet dere om det selges slike sprutflasker en kan helle det over på når det er ferdiglaget? Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 Etter min høyst subjektive mening så gikk du feil allerede idet du kjøpte syltetøy på en spruteflaske. -k 2 Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 (endret) ^fmj skrev (9 timer siden): Jeg er enig i at de syltetøyene med 60% bær går an, men jeg personlig syns enda at de er for søte. Dessverre for meg liker jeg ikke disse søtstoffene, et syltetøy med 80% bær uten søtstoffer hadde vært ideelt. Det finnes syltetøy uten tilsatt sukker eller søtning. Typisk diabetes-produkter. Det blir imidlertid blasst og fargeløst, litt lite trøkk i smaken og dårlig holdbarhet. Produktet jeg ønsker meg har halvert mengde sukker, ingen kunstig søtning og erstatter sukkeret med mer bær heller enn vann og sitronsyre. Disse «80% syltetøyene» uten tilsatt sukker men med sukkeralkohol er grei nok (og sikkert bedre for oss), men det er en bi-smak. Spesielt den med jordbærsmak. -k Endret 19. februar 2023 av knutinh 1 1 Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 (endret) Litt sånn apropos himkoket til Millhouse på forrige side så kjøpte jeg og junior appelsin på tilbud her om dagen (15 kr pr kg). Jeg vet at appelsinjuice pleier å være basert på 2kg appelsin pr liter juice, og de beste ferskpressede koster rundt 60,- pr liter. Tines hvite/gule kartong gir best smak:pris for min gane med priser på mellom 24,- og 30,- pr liter. Med 3kg appelsin grov rensket og avskjært hinner fikk vi en god appelsinjuice kjørt i blender. Vi har juicepresser men det er et sabla styr å vaske for så små kvanta. Jeg liker at den blir litt tykk når man tar med hinnene (men ikke det gule). Et råd er å begrense seg med blenderen. Batch #2 kjørte vi for lenge og da ble det bitter smak av steinene. Vi kunne ha most med potetmoser eller skjært ut hver enkelt båt og silt, men dette var lite jobb, godt resultat og grei økonomi. -k Endret 19. februar 2023 av knutinh 2 Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 ^fmj skrev (9 timer siden): Jeg koker på grunn av fare for bakterier, det holder veldig lenge i kjøleskapet. Rørt syltetøy er utrolig mye bedre enn kokt. Kokingen tar smaken i f.eks jordbær. Hvis du rører små glass med litt sånn røre-sylte-pulver og fryser så blir den tykk nok og holder et par dager i kjøleskapet. Innen den tid har den stort sett forsvunnet uansett. -k 1 Lenke til kommentar
Theo343 Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 Frosne bær vør tines om man ønsker å bruke de til syltetøy. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 19. februar 2023 Del Skrevet 19. februar 2023 knutinh skrev (8 timer siden): Rørt syltetøy er utrolig mye bedre enn kokt. Kokingen tar smaken i f.eks jordbær. Hvis du rører små glass med litt sånn røre-sylte-pulver og fryser så blir den tykk nok og holder et par dager i kjøleskapet. Innen den tid har den stort sett forsvunnet uansett. -k Ja takk begge deler sier jeg, men jeg syns også at rørte jordbær er best. Jordbærene fra hagen rører jeg, det syns jeg er best. Jeg lager bærmos også rører jeg inn store biter med jordbær. Nyplukkede blåbær rører jeg også, men når de har ligget ett år i fryseren syns jeg de blir best kokt. Da koker jeg de godt inn. Stadig noen som får magesjau av frosne bær, derfor varmebehandler jeg de når jeg lager syltetøy. Det hender jo at man spiser slikt ukokt også til dessert eller i kaker og jeg har aldri blitt syk (famous last words). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå