Gå til innhold

Larver i maten, er det greit?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
knutinh skrev (3 minutter siden):

I så fall er granskog naturlig, mens kulturlandskapet er en menneskeskapt unaturlig biotop.

-k

Ei bjoerk, rett under Glittertind, er ikke naturlig.

Forskere spaar en fjellheim, full av traer  om en stund.

Roedreven, som er sterkere enn fjellreven, trekker ogsaa oppover. 

 

Lenke til kommentar

Sitkagran ble hentet til Norge fra Nord-Amerika for hundre år siden for tømmerproduksjon. Så spredde den seg som ugress, og overtar kystområder fullstendig.

Den vokser så tett at sollys ikke slipper ned til skogbunnen, og andre planter, dyr, insekter og fugler dør ut.

Den produserer store mengder barnåler, som forsurer jordsmonnet, så andre planter ikke kan trives, selv når grana hogges.

Det er ikke naturlig. Den må utryddes.

https://miljostatus.miljodirektoratet.no/sitkagran/

 

Endret av Mannen med ljåen
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hva med ormeolje, til sjampoen og balsamen og slike ting.

Har ei venninne, som tar frem tre flasker naar hun skal bade kattene.

Kattesjampo, kattebalsam og katteafterbalsam.

Og disse, er ikke billige.

Menneskeheten, har et sinnsvakt fettbehov.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Melizzen skrev (På 10.2.2023 den 0.03):

Hvorfor er det ingen som diskuterer at det fra 2023 er lov å tilsette larver i maten vår? Norgesgruppen driver med oppstart av larveproduksjon. Jeg vil ikke spise melbiller  gresshopper, larver og åmer...Hvorfor er ikke dette på nyhetene?? Blir kvalm av å tenke på det..

Flere har allerede påpekt at dette allerede skjer. Det blir ikke slik at du spiser hele insekter, men heller produkter utvunnet fra insekter. Som de du allerede får i deg i dag, gjennom blant annet fargestoff i mat.

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (3 timer siden):

Ei bjoerk, rett under Glittertind, er ikke naturlig.

Forskere spaar en fjellheim, full av traer  om en stund.

Roedreven, som er sterkere enn fjellreven, trekker ogsaa oppover. 

Klimandringer er naturlig.

Menneskeskapte klimaendringer er ikke «naturlig», men løses ikke ved å ha mer kjøttproduksjon i Norge, som vel var utgangspunktet for diskusjonen.

Så kritiser gjerne det at tregrensen flytter seg eller at mennesker har innført invaderende planter, men det endrer ikke ved at det mest «naturlige» for Norsk land er å avvikle alt landbruk.

Å beholde kulturlandskapet kan være ønskelig av estetiske hensyn, fordi man vil se sjøen fra hytta, fordi man liker de nye plante/dyreartene som har slått seg opp i takt med menneskelig terraforming, men man kan også argumentere for at vi har et ansvar for å beholde uberørt natur, og tilbakeføre til denne.

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar
knutinh skrev (14 timer siden):

men man kan også argumentere for at vi har et ansvar for å beholde uberørt natur, og tilbakeføre til denne.

Eikeskog er vel en opprinnelig type skog. Men hva slags klær skal menneskene gå i, hvis det ikke lenger produseres skinn, ull eller plast (fra olje)? Tillater du nomadisk reindrift i dette scenariet? Hvis det er mulig å utvide reindriften, kan det lages flere klær. Røros er omtrent det sydligste stedet det drives, både i dag og tradisjonelt sett. Hva skal søringene da gjøre, betale dyrt for produkter fra reinen eller forsøke en nomadisk sauedrift? Til og med Greta Thunberg bruker ull-luer og skjerf. Er det mulig å lage larveskjerf? Tviler på det. 

Flere utenlandske vekster har spesielle egenskaper, som at de må kokes lenge for å ikke være giftige. Sukker og kakao er ikke direkte sunt. Mais er tungt fordøyelig, og soya er enda tyngre å fordøye. Sally Fallon-Morell holder foredrag om det uheldige ved å spise mye soya og spesielt genmanipulert soya. Hun sier at noen fengsler gir fangene måltider med 60% soya hver eneste dag. Dette fører til problemer med de indre organer, og kreft. Hun mener at kraft kokt på bein (bein-buljong) er en tradisjon som må gjenoppdages.

Lenke til kommentar
Nepa skrev (2 timer siden):

Tillater du nomadisk reindrift i dette scenariet? Hvis det er mulig å utvide reindriften, kan det lages flere klær.

Jeg prøver vel primært i problematisere ideen om at vi må ha husdyr for vi har en plikt til å holde kulturlandskapet ved hevd.

-k

Lenke til kommentar
Nepa skrev (3 timer siden):

 Men hva slags klær skal menneskene gå i, hvis det ikke lenger produseres skinn, ull eller plast (fra olje)?  kan det lages flere klær.  Er det mulig å lage larveskjerf? Tviler på det. 

Hamp er det rette.

Dyrker man hamp, faar  man fem ganger mer klaer enn hvis man dyrker bomull.

Hampen krever mindre vann, suger mindre naering ut av jorden.

Man kan ogsaa lage mye annet ut av hamp.

"Plastikk som raatner i jord, freks.

Endret av Karltorbj
  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (18 timer siden):

Klimandringer er naturlig.

Menneskeskapte klimaendringer er ikke «naturlig», men løses ikke ved å ha mer kjøttproduksjon i Norge, som vel var utgangspunktet for diskusjonen.

Så kritiser gjerne det at tregrensen flytter seg eller at mennesker har innført invaderende planter, men det endrer ikke ved at det mest «naturlige» for Norsk land er å avvikle alt landbruk.

Å beholde kulturlandskapet kan være ønskelig av estetiske hensyn, fordi man vil se sjøen fra hytta, fordi man liker de nye plante/dyreartene som har slått seg opp i takt med menneskelig terraforming, men man kan også argumentere for at vi har et ansvar for å beholde uberørt natur, og tilbakeføre til denne.

-k

Er du enig i, at det som skjer med regnskogene i Brasil, har innvirkninger paa fjellheimen i Norge? 

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (Akkurat nå):

Er du enig i, at det som skjer med regnskogene i Brasil, har innvirkninger paa fjellheimen i norge? 

Jeg er enig i at klima er globalt, ja?

Er du enig i at uberørt skog og myr og fjell og elvedelta er mer «naturlig» for Norge enn sau, rein og ku som beiter ned vegetasjonen?

-k

Lenke til kommentar
knutinh skrev (5 minutter siden):

Jeg er enig i at klima er globalt, ja?

Er du enig i at uberørt skog og myr og fjell og elvedelta er mer «naturlig» for Norge enn sau, rein og ku som beiter ned vegetasjonen?

-k

Opplever ikke det, som det stoerste problemet. Opplever at du der, argumeterer mot det, som Mannen med ljaaen  skrev.

Opplever at det er mer harmoni i det, enn regnskog, som forsvinner.

Tundraen laver store eksplosjonhull naa, ikke synkehull.

Poeser ut paa metangass som er 30 ganger verre en co2.

 

 

Lenke til kommentar
23 hours ago, Karltorbj said:

Tregrensen, trekker oppover.

Dette har nesten ingenting med husdyr å gjøre, tregrensen blir bestemt av temperatur.

Og gjett hva, det har blitt varmere og derfor har tregrensen trukket seg oppover uavhengig om det er husdyr/aldri vært husdyr der/det har vært husdyr der.

Endret av shockorshot
  • Liker 1
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (11 minutter siden):

Dette har ingenting med husdyr å gjøre, tregrensen blir bestemt av temperatur.

Og gjett hva, det har blitt varmere og derfor har tregrensen trukket seg oppover uavhengig om det er husdyr/aldri vært husdyr der/det har vært husdyr der.

Er egentlig enig i det. Vi maa leve ogsaa, naar vi ikke har andre alternativer.

Men at temperaturen stiger, har blant annet, med regnskogene i Brasil aa gjoere.

Og vaart forbruk av fett og kjoett.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (20 minutter siden):

Er egentlig enig i det. Vi maa leve ogsaa, naar vi ikke har andre alternativer.

Men at temperaturen stiger, har blant annet, med regnskogene i Brasil aa gjoere.

Og vaart forbruk av fett og kjoett.

Hva gjelder CO2-ekvivalenter så antar jeg at globale utslipp går ned hvis vi i større grad spiser plantekost lagd i varme strøk av verden, og reduserte betydelig inntaket av kjøtt fra drøvtyggere og kraftforspisere. Jeg tror at litt kjøtt er bra for oss, men at vi kan få den gevinsten ved 10% av kjøtt-forbruket de fleste av oss har i dag.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (13 minutter siden):

Hva gjelder CO2-ekvivalenter så antar jeg at globale utslipp går ned hvis vi i større grad spiser plantekost lagd i varme strøk av verden, og reduserte betydelig inntaket av kjøtt fra drøvtyggere og kraftforspisere. Jeg tror at litt kjøtt er bra for oss, men at vi kan få den gevinsten ved 10% av kjøtt-forbruket de fleste av oss har i dag.

-k

God ide!  En solid begrensning, der vi kjoerer for det meste paa, kylling og gris kanskje?

Alt trenger jo ikke vaere svart eller hvitt.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
PosteMonopolet skrev (5 timer siden):

Er det egentlig sunt å gå på insektdiett over lang tid?

Kjem heilt ann på kva ein definerer som sunt, og ikkje minst korleis resten av dietten ser ut.
Som kjelde til protein så kan insekter være langt betre enn mykje anna kjøtt, dette kjem likevel veldig ann på type insekt.
Det er fint mogleg å bruke ei samansetting av insekt for å erstatte anna kjøtt på alle områder.

Om ein baserer kostholdet på friterte gresshopper og pommes frites så blir det nok for mykje fett og for lite mineraler og vitaminer til at det er sundt, men om alternativet er friterte chicken nuggets og pommes frites så er dei friterte gresshoppene sunnare ettersom dei har lavare kaloriinnhold og inneheld litt fleire vitaminer og mineralar ettersom ein et heile insektet og ikkje berre kjøttet.

Å leve utelukkande på insekt vil definitivt ikkje være sunt, men som alternativ til raudt kjøtt så er det eit sunnare alternativ med enkelte typer insekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...