Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Telt i byen


bobloblaw

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Både ja og nei.

Det er mye som ikke er lov i Norge - uten at det blir praktisert veldig strengt. Alt handler om omstendighetene. Ta drikking på offentlig sted. Ingen arresterer deg dersom du tar en øl eller to i Sofienbergparken i Oslo. Som jo er et offentlig sted. For å ta med varer inn til Norge, type fra harryhandel - skal man egentlig være ute av landet i minst 24 timer. Urinering på offentlig sted. Du blir ikke arrestert om du stopper i veikanten for å pisse, så lenge det er utenfor bykjernen. Selv om det også er sett på som offentlig plass. Søndager er en helligdag og det er ikke lov å lage støy (type plenklipp og lignende) - men du blir heller ikke arrestert dersom du gjør mindre arbeid på røde dager. Så det er maaaaaaaaaaaange regler - der man bruker god gammeldags sunn fornuft. 

Som @Dubious sier er det også et privat område. Så da er det grunneier som bestemmer. Men så skal du flytte på deg etter to dager. Da du ikke kan telte på samme plass i mer enn to dager. Så der også, bryter man en regel. 😜

Alt trenger vel ikke være så voldsomt firkantet hele tiden. 

 

Lenke til kommentar
Dubious skrev (18 timer siden):

Nei, man kan ta med varer for 3k en gang i løpet av 24 timer om en er ute mindre enn 24 timer.
6k om en er ute mer enn 24 timer. 

I tillegg kan ikke importere varer fra tax-free om man er borte i mer enn 24 timer, men man kan innføre varer som det er betalt avgift for i utlandet fra første time (men kun én gang ila samme 24-timers periode). 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...