Gå til innhold

La oss diskutere dagligvareprisene


Sidekick

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nepa skrev (18 timer siden):

Ser at det kun dreier seg om fugl i Norge, men mange land har rike tradisjoner for alternative deler av ku og sau. Tradisjonene har jo gjerne blitt utviklet i nødstider, men mener du at den italienske retten Lampredotto ikke er mat? Det er lagd av kuas mage nr 4, og de har også annen slik mat som selges på markedene. Norge har saueføtter og sauehode. Samene bruker ekstremt mange deler av reinen, også til festmat. Thailandske gateselgere virker som noen av de mest ytterliggående, der de også kan inkludere tarmer og kurumper (cow vagina). Sistnevnte himlet jeg med øynene av, hvilken galskap. Men det ble visst spiselig og greit til slutt, med litt grønnsaker og saus på. 

Nei fugl og gris, Storfe Ku brukes ikke til MUK i Norge tror pga frykt for sykdommer? Ku-galskap? Vet ikke

edit jo kilde wiki.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Mekanisk_utbenet_kjøtt

Det er i Norge ikke tillatt å lage mekanisk utbeinet kjøtt av storfe og sau, da det kan spre sykdommer, blant annet kugalskap.[1]

Jeg synes det blir litt epler og bananer igjen.

Fiskehode feks hender det vi spiser, grisehode blir julesylte, knoke ertesuppe.

Ben og avskjær er også veldig anvendelig i supper og sauser
i hjemmet.

Men det blir feil når REMA og Orkla selger Muk svindyrt som Spaghetti Capri, Taco posekjøtt, eller andre oppfinnsomme ting.

Der MUK er hovedingrediens.

 

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (3 timer siden):

Men det blir feil når REMA og Orkla selger Muk svindyrt som Spaghetti Capri,

Det er kjent at ting kan gjemme seg i pølser og lasagne. F.eks. den gamle vitsen "They will never Findus". 

BCqFAFDCQAAP_6F.jpg

Å kjøpe kokt spaghetti er ikke så god økonomi, og den blir for bløt i konsistensen. Er rart at vi så ofte kjøper ferdig pasta og spaghetti. Må være fordi tomatsausen ser god ut, disse tomatsausene med ymse innhold. På youtube er også noe som heter Muk-Bang, men det er vel noe helt annet. Saltbøsse på bordet øker nok bruken av salt. Noen salter både hardkokte egg, grøt, stekte skiver, pizza m.m, og det er visst ikke bra for blodtrykket nei. 

Selv om MUK-massen er kvalmende, er det faktisk ikke så dum ide å få i seg bein uten å måtte koke kraft på dem? Da det er mineraler i bein som ikke er i kjøtt. 

Endret av Nepa
Lenke til kommentar

Signs of things to come.

Prisen var fremdeles 2 for 47 kr lørdagen som var, men jeg antar dette nå er over siden prisene skal opp, opp og opp i mai.

image.png.2ac8a212d84fe8abe4c130658c347e37.png

Så hyggelig at Coop sender email om at man kan spare penger på at de setter opp prisene.

Denne prisøkningen fra 47 til 65 kr er på 38,3%, altså ei betydelig økning av prisen. "Det er fortsatt billigere  per stykk når du kjøper to enn hvis du kjøpte én til gammel pris.", sa Coop. Vi kjøpte to, det var hele poenget. Kyss meg der sola aldri skinner.

"Det va nu som han Tykje og han Gammel-Erik i det røde helvete."

image.png.f80d6ed958e4dd235fe260e8caf0c74e.png

Endret av BadCat
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Dubious said:

Vi er så heldig i Norge fordi alt innhold skal skrives på varen, så det er lett å unngå MUK. 

Nja... Det er temmelig mye juks med deklareringene i henhold til undersøkelser som er gjort ved laboratorier, så tror ikke alt av MUK nødvendigvis er deklarert. Er det derimot nok prosentvis MUK er det vel vanskelig å skjule smaken. MUK av kylling og kalkun synes jeg har en ganske karakteristisk smak.

Teknisk sett er vel MUK i dag et rimelig greit nok produkt. Det var mye mer uglesett før. Skjønner dog ikke hvorfor MUK-produkter som Spaghetti a la Capri er så vanvittig overpriset i forhold til hva det kostet tidligere.

Lenke til kommentar

Mulig det er nevnt i denne lange tråden. 

Vil advare andre til å ikke la seg lure av å handle dyre varer fra Rema 1000. Rema sine såkalte egne varer er ofte mye dyrere enn merkevaren. Det har vært slikt i flere år. Det er ikke smart å velge Rema sitt eget merke. Følg med, kan være unntak. 

Utrolig sleipt av Rema å promotere det som smart å handle Rema sitt merke...

Så nok en påminnelse om å se på kilopris...

Har i flere år vært forundret over at Rema tør behandle kundene sine som idioter.

Endret av plankeby
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er nok bare et spørsmål om tid hvor lenge enkelte kjeder kan holde på med sin tynnslitte strategi. Rema er langt dyrere enn det en gang var og de dropper bevisst alternative varer med lavere pris.

Du finner ikke noe slikt hos Rema.
image.png.8b9b9e4c711b5f2c199cb0752a8c36cd.pngimage.png.a718caf43d5b61dc50e6907454a5905c.png

Middag hos Rema skal koste under hundrelappen. Ikke tyve kroner. Selv ikke Gilde's til 40+ har de. Ja, nå vet ikke jeg om de har det andre steder i landet, men jeg har sjekket i relativt store butikker og det er null og niks av rimelige middagsretter. Ikke at man  bør leve på slik mat og det er temmelig smakløst/kjedelige retter som egner seg best til nødrasjon når snøstormen herjer som verst ute. Poenget er at Rema bevisst forsøker å få folk til å bruke mer penger enn hvis de går til en konkurrent. Ganske ironisk når de i mange år har holdt prekener om at det er sluttsummen på kassalappen som teller.
image.png.23b541fa80b32916ee19991d7fd9c640.png

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, plankeby said:

Utrolig sleipt av Rema å promotere det som smart å handle Rema sitt merke...

REMA har en posisjon i markedet som gjør at dem ikke får de beste innkjøpsavtalene, så derfor er de nødt til å være litt kreative for å tjene penger samtidig som de gjør det de kan for markedsføre seg som rimelig prismessig.

Handler av og til på REMA, og kan ikke huske sist jeg kjøpte en av deres egne merkevarer som f.eks Prima. Har handlet et og annet limited edition tilbud fra dem som f.eks Peppes Pizza som de fikk spesiallaget til REMA. Handler mest etter hvor nært butikkene er, så det blir som regel KIWI og Coop Prix. Deretter Eurospar og så REMA.

Lenke til kommentar
BadCat skrev (16 timer siden):

Denne er mer visuell. Det rosa slimet som enkelte her forsvarer. Nom, nom, nom, nom, nom. Deilig mat.

Slik lages kyllingmiddagen din - Litt gammel video, men det er i alle fall fra Norge.

Hellstrøm bommer jo.

Tjomlid - Mekanisk utbeinet kjøtt – motbydelig avfall eller næringsrik mat?

Antar når du spiser f. eks. ribbe da passer du på at du skjærer av det kjøttet som har sittet rundt benet som løsner helt uten rester?

Endret av ^fmj
  • Liker 1
Lenke til kommentar
plankeby skrev (3 timer siden):

Utrolig sleipt av Rema å promotere det som smart å handle Rema sitt merke...

Gjelder det også deres Solvinge-produkter? (Egg, kylling, kalkun). Deres merke Landlord har visst skiftet navn til Rema. En kjøttleverandør til Rema er Nordfjord kjøtt. Har kjøpt en del Solvinge gjennom tidene. Ser likevel ikke bort fra at alle legger på prisene nå. Nå er det snart sesong for å samle granskudd og bjørkesevje fra naturen. Rema tenker nok å få flere ut i naturen. 

Lenke til kommentar
Nepa skrev (4 minutter siden):

Ser likevel ikke bort fra at alle legger på prisene nå.

Når bøndene krever 171 300 kr mer per årsverk, og forhandlingene med staten vanligvis har gått ut på å innfri halvparten av det bøndene krever, uansett krav, så skal du ikke se bort fra at alle butikkjeder som vil overleve er plent nødt til å øke prisene temmelig mye. På toppen av det må vi forvente økte skatter for å dekke inn økte subsidier.

Lenke til kommentar
Nepa skrev (1 time siden):

Gjelder det også deres Solvinge-produkter? (Egg, kylling, kalkun). Deres merke Landlord har visst skiftet navn til Rema. En kjøttleverandør til Rema er Nordfjord kjøtt. Har kjøpt en del Solvinge gjennom tidene. Ser likevel ikke bort fra at alle legger på prisene nå. Nå er det snart sesong for å samle granskudd og bjørkesevje fra naturen. Rema tenker nok å få flere ut i naturen. 

Jeg har bare sporadisk sett de siste årene at Rema lurer kundene med falsk reklame om at det lønner seg å velge Rema sin egen vare der. Handler sjeldent på Rema selv. Merkevare på mat er uviktig for meg, men når en ser at merkevaren flere ganger er langt billigere enn Rema sin, blir det for dumt å reklamere slikt. Altså merkevaren i hyllen hos Rema er billigere en Rema sin egen vare, der innhold er likt.

Et poeng kan være at dersom man uansett hadde kastet det som er mer i en annen forpakning, så kan man kjøpe Rema sitt.

Alt handler så enkelt som å se på kilopris. Noen lar seg nok lure av at det er ulik størrelse på forpakningene. Dette her har ikke noe med de siste to års utvikling å gjøre.

For øvrig skal man jo se på innholdet i varen også, sammenligne likt mot likt. Bare et tenkt fantasieksempel: Grillpølser fra Ræima til 50 kr kiloen med 20% kjøtt og grillpølser fra Gyldi til 75 kr kiloen med 70% kjøtt.... Her vil jeg si at Gyldi kommer klart best ut.

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar
vidor skrev (2 timer siden):

Har handlet et og annet limited edition tilbud fra dem som f.eks Peppes Pizza som de fikk spesiallaget til REMA.

tenker du på denne square-fasong pizzan med 50/50 pepperoni/skinke etc?

den var skuffende spør dere meg. Ikke mye "Peppes" i den, produsert i Holland var det vel, og minte om den samme knekkebrød firkant-pizzaen som Coop har og sikkert lagd på samme OEM fabrikk der nede.

Lenke til kommentar
^fmj skrev (2 timer siden):

Slik lages kyllingmiddagen din - Litt gammel video, men det er i alle fall fra Norge.

Hellstrøm bommer jo.

Tjomlid - Mekanisk utbeinet kjøtt – motbydelig avfall eller næringsrik mat?

Antar når du spiser f. eks. ribbe da passer du på at du skjærer av det kjøttet som har sittet rundt benet som løsner helt uten rester?

Det er ikke poenget.

Poenget er at MUK er næringsfattig og selges svindyrt.

Om en pakke Taco eller Capri eller lapskaus med mest MUK som ingrediens istedenfor kostet 15-20k boksen så hadde det vært noe annet.

Jeg er også helt for å bruke hele dyret, også det som ellers er avfall.

Men mat med næringsfattig avfall burde vært mye rimeligere.

Innholdet passer ikke med prisen og logoene.

 

Endret av Gouldfan
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Rema 1000 Earl Grey er ganske god. For ca. 2 år siden kostet denne paken med 50 poser kr 9.90,- Nå økt til 16.60,-  https://oda.com/no/products/5164-rema-1000-earl-grey-50-poser/

Earl Grey fra Twinings har styrkegrad bare 2 av 5, noe jeg synes er lite for pengene. 45.90,- for 25 poser på Meny. https://meny.no/varer/drikke/te/earl-grey-tea-70177077563

Europris Earl Grey te uten innpakking, 100 stk. for 136,- https://www.europris.no/p-earl-grey-te-100-poser-twinings-179808 Europris tar inn varer utgått på dato og selger dem billigere, i hvert fall maurlokkebokser.

 

Men dette var jeg ikke klar over. Klipp Rema 1000 Earl Grey-posen i to, og du har kjøpt 100 teposer istedenfor 50. https://gjerrigknark.com/24987

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...